10.4.2010

Uunimakkaravuoka


















Pääsiäinen menikin kaikenlaista puolivalmista herkutellessa eikä tosiaan ole tullut taas hetkeen muutenkaan kokkailtua. Ehkä nyt onkin aika tuoda tämä makkararesepti tänne, jota olen pihdannut siitä asti, kun viimeksi täällä makkararuoista puhuin. Mä olen luvannut, että en tänne blogiin tule lisäämään ruokaa, josta en itse pidä. Noh, makkara ei vaan mene mulle oikein millään. Mietinkin, että julkaisenko tätä tekstiä vai laitanko suorilta deleteen. Tasapuolisuuden nimessä annoin tälle kuitenkin armoa. Vaikka mä en tästä tykännyt ja pidin muutenkin tätä lähinnä omituisena niin Kotihuora tähän kuitenkin mieltyi ja nimesi herkukseen. Joten eipä kai se auta muu kuin taipua. Makunsa kullakin.

Ettei aina vaan laiteta makkaraa pelkän juuston kanssa uuniin niin välillä tehtiin vähän eri tavalla. Näin pitkän ajan jälkeen en kyllä yhtään havainnoi, mistä ohje on lähtöisin. Mä itse jättäisin ehkä ananaksen pois tai sipulin vähemmälle, kun ne ei musta yhteen sopineet yhtään. Mutta Kotihuoran mukaan ei saa, koska tää on just hyvää näin. Eli ei tartte tätä ruokaa meillä toiste tehdä :D Tai todennäköisesti teen, mutta en kerro tuolle miehelle etukäteen, mitä siihen laitan.

1 lenkki makkaraa
2 pkt pekonia
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
2 prk ananasmurskaa
(persiljaa)
1 pala Aura -sinihomejuustoa
juustoraastetta.


Pilko ja paista pekoni sekä sipuli/valkosipuli.


Halkaise lenkkimakkara ja aseta puolikkaat uunivuokaan.


Lisää makkaroiden päälle kypsennetty pekoni, (hienonnettu persilja), ananasmurska ja Aurajuusto.




Ripottele vuoan pinnalle runsaasti juustoraastetta.


Paista 200 -asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.


Tarjoa perunamuusin kanssa.

----

Ostoslista:

Atria Herkkulenkki - 2,67 €
Pirkka pekoni - 1,23 € x 2
sipuli - 1,29 € / kg
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
Pirkka ananasmurska - 0,63 x 2
(Pirkka persilja - 1,33 € )
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,67 €
Oltermanni kermajuusto - 8,99 € / kg

Yhteishinta: 11,20 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti