29.12.2011

Pipari-suklaajuustokakku



Miten tää vuoden loppu onkin aina niin kiireinen!? Just joulusta selvitty ja uusi vuosi jo painaa päälle! Onnistuin itselleni joulustressinkin saamaan, vaikka tänä vuonna en itse joulua edes laittanut kuin nopean kaavan mukaan :D

Aiemmasta piparkakkumoussestani nousi muutamassakin yhteydessä mietteitä, josko sen saisi muutettua liivatetta lisäämällä juustokakkutäytteeksi. Itse en tiedä miten tämän kanssa lopulta kävi, mutta samasta innoituksesta kehitin itsekin vielä tällaisen jouluisemman juustokakun meidän joulupöytäämme :) Mascarpone ja piparkakku olis voinut olla herkullinen makuyhdistelmä sellaisenaankin, mutta kun mun liivatteeni menivät muuhun niin päätin hyydyttää tämän juustokakkuni suklaalla. Niinpä mun kakustani lopulta tulikin vaan tällainen piparinmakuinen suklaajuustokakku :D

Itse laitoin piparkakkumaustetta sen 3 teelusikallista, mikä miehen mielestä oli liikaa ja maustui liian pistävänä jälkimakuna. Omaankin makuuni jälkimaku oli melko voimakas ensimmäisenä päivänä syötäessä, mutta toisena päivänä maut olivat tasoittuneet niin hyvin, että mulle olis saanut maustetta olla vaikka enemmänkin. Miehen mielestä maistui kuulemma liikaa edelleen :D Joka tapauksessa piparkakkumauste antaa kivan jouluisen vivahteen myös suklaajuustokakulle :)

Mun piparkakkumausteeni sisältää pomeranssia, kanelia, neilikkaa ja inkivääriä. Pelkkä kaneli ja ehkä neilikka olisi voinut olla ihan hyvää myös. Piparkakkumurskaa käyttämällä olis mausta tullut pehmeämpi ja massasta vielä paksumpi.

200 g piparkakkuja
75 g margariinia

200-250 g mascarponea (tai maustamatonta tuorejuustoa)
2,5 dl vispikermaa
2-3 tl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
200 g maitosuklaata



Murskaa piparit ja sulata margariini. Sekoita huolellisesti keskenään.



Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. (Kuvan vuoka 22 cm.)





Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.



Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.





Sekoita sulan suklaan joukkoon mascarpone, vaniljasokeri ja piparkakkumauste.





Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.





Kaada täytemassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita.





Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi, tai vaikka yön yli.



Irrota irtopohjavuoan reunat terävällä veitsellä varovasti reunoja kiertäen.



----

Ostoslista:

Kantolan Pipari - 1,79 € / 400 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,55 € / 500 g

Granarolo Mascarpone - 2,35 € / 250 g
Flora vispi - 1,35 €
Meira piparkakkumauste - 1,10 € / 24 g
Meira vaniljasokeri - 1,81 € / 85 g
Fazer maitosuklaa - 1,95 € / 200 g


Yhteishinta: 6,80 €

8 kommenttia:

  1. Jumalauta horo näitten herkkukakkujes kanssa ;D

    -S

    VastaaPoista
  2. No reps! xD Vuoden vaihtumisen kunniaksi tarjoan teille sitten vaan jonkun ruttuisen piirakan :D

    VastaaPoista
  3. Haha. :D

    Mutta täähän on ihan mainio joulukuu-tarjottava! Nami!

    VastaaPoista
  4. No joo, itsekin väsäsin piparkakku-suklaahyydykekakun joulun jälkeen, ennenkuin tämän postauksen luin. Kaupan valmiita pipareita ja voita käytin pohjaan, ja sitten liuta jääkaapista löytyneitä tuorejuustoa, rahkaa, kermaa ja tummaa suklaata sulatettuna ja muutama liivatelehti siihen suklaaseen joukkoon kipattuna. Tekele hyytyi iltaan saakka, jolloin sillä herkuteltiin. Oli muuten ihan samanväristäkin kuin tuo sinun jouluinen kakku. Ja oli hyvää! Hyvää uutta vuotta Kitisen keittiöön!

    VastaaPoista
  5. Turha rikkoa vuuan reunoja puukolla hiertäen. Voisulaa vuuan reunoihin (ite käytän vuokarasva spraytä) ja leivinpaperisuikaleet vuuan sisäreunoihin. Tarttuu rasvaan kiinni ja pysyy hyvin. Kakku irtoaa vuuasta tosi hyvin ja reunat pysyy siistinä. Ihania ohjeita sulla!! Hyvää Vuotta 2012!!

    VastaaPoista
  6. Paula: On joo! Ja piparkakku antaa muutenkin kivan säväyksen perinteiselle suklaalle :)

    Sanni: Kuulostaa hyvältä! :) Usein parhaat kakut syntyykin ihan vaan alkamalla tekemään kotoa löytyvistä aineksista! :D Hyvää uutta vuotta sinne myös! :)

    Anonyymi: No terävä veitsi ei välttämättä tarkoita puukkoa :) Itselläni on käytössä ohut voiveitsi eikä vuoka siitä kärsi, jos varovasti kiertää vuoan reunojen mukaisesti.

    Ja onhan tähän tarkoitukseen olemassa ihan kakkukalvoakin, saman asian ajaa piirtoheitinkalvosta leikattu suikale. Jotkut käyttää ihan vaan tuorekelmua. Mä olen niin laiska, että veitsi on mulle helpoin keino :D

    Kiitos, ja oikein hyvää vuotta 2012 sinne myös! :)

    VastaaPoista
  7. Yhteishinta oli kyllä 11,90

    VastaaPoista
  8. Kiitos helposta ja herkullisesta ohjeesta. Eka juustokakku mitä ikinä tein. Piparimaustetta laitoin 2 tl ja oli mielestäni liikaa. Ens kerralla laitan yhden. :)

    VastaaPoista