2.12.2011

Punajuuripihvit



Aiemmin on tullut tehtyä punajuuripihvitkin aina aurajuustolla, mutta nyt kun löysin tuon ihanan fetakastikkeen kasvispihveille kaveriksi niin en enää Auraakaan ole pihveihini kaivannut. Vaikka hieman edelleen koenkin kiusausta tehdä kylmän kastikkeen kermaviilistä ja aurajuustosta :D

Nuo juustoiset kylmät kastikkeet ovat ihania ja niinpä päätin nyt tekaista punajuuripihvit juustottomasti aivan perusohjeella tällä Yhteishyvän reseptillä. Hieman velttoja mun pihveistäni tuli ja nää kyllä sen kastikkeen seurakseen kaipaa, mutta ihan hyvää arkiruokaa silti :) Yhteishyvän reseptissä oli näille tehty kastike kermaviilistä ja pestosta, mutta juustokastikkeen kanssa syötynä nää oli jo ihan herkkuruokaa mulle :D

2 (300 g) raakaa punajuurta
3 (200 g) perunaa
1 sipuli
3 kananmunaa
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
öljyä paistamiseen



Kuori ja raasta punajuuret ja perunat karkeaksi raasteeksi.





Hienonna sipuli.



Riko kananmunien rakenne ja sekoita raasteiden kanssa sekaisin. Mausta seos.





Paista seoksesta ohuita pihvejä ohukaispannulla keskilämmöllä kerran kääntäen.



----

Ostoslista:

punajuuri - 0,70 € / kg
peruna - 1,15 € / 2 kg
sipuli - 1,29 € / kg
Rainbow kananmunat - 1,49 € / 10 kpl
mustapippurirouhe - 6,75 € / 400 g


Yhteishinta: 0,90 € / 12 kpl

4 kommenttia:

  1. Kappas, vihanneslokerossa onkin juuri sopivasti pyörinyt pari osatonta punajuurta. :)

    VastaaPoista
  2. Kätevää! :) Ylijäämäpunajuurista itseasiassa munkin pihvini syntyivät edellispäivän ruoasta yli jääneelle fetakastikeelle kaveriksi :D

    VastaaPoista
  3. Kuinka nuo pihvit saa pysymään kasassa? Kokeilin ohjetta, mutta "taikinasta" tuli niin löysää ja vaahtoista, että pihvien taputteleminen oli mahdotonta. Eikä mulla ollut lettupannuakaan, niin paistaminen oli haastavaa. Vedin siis just lautasellisen paistettua juuresraastetta.

    Kiitos muuten kivasta blogista.

    VastaaPoista
  4. Hmm... kananmunahan nää kasassa pitää. Mullakin pari viimeistä pihviä olivat sen verran vettyneitä, että ne joutui puristelemaan ennen paistamista, mutta muuten taikinan kanssa mulla ei ole ollut ongelmaa.

    Jos punajuurista ja perunasta kovasti tuntuu irtoavan nestettä niin kannattaa kaataa nesteet pois, antaa raasteiden hetki valua siivilässä (tai käsin puserrella raasteet) ja tarvittaessa lisätä uusi kananmuna ennen pihvitaikinan paistamista :)

    VastaaPoista