26.7.2011
Pätkis-juustokakku 2
Taas välillä suklaista juustokakkua :D Pätkis-juustokakkua olen tehnyt ennenkin ja siihenkin käytin vanukasta, mutta tää resepti tuli vastaan Mantan kyökissä ja kuulosti heti taas kokeilemisen arvoiselta. Pohjan vaihdoin keksipohjaan ja tuorejuuston maustamattomaan, mutta muuten resepti sama.
Kävi taas useampi ihminen samalla kakulla niin mulla ei riittänyt keskittyminen niin pitkälle, että olis jossain välissä muistanut napata annospalasta kuvan :P Leikattuna kakku oli hieman "veltto", joten liivatetta olis voinut laittaa yhden enemmän, mutta ainakin isompaa palaa leikattaessa pysyi hyvin kasassa ja koostumus tuntui suussa ihan hyvältä. Pätkis ei sula täytteeseen kovinkaan paljoa ja antaakin ihanaa raikkautta muuten makealle kakulle ♥
1 pötkö tummia täytekeksejä (esim. Dominoita)
50 g voita tai margariinia
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk Kidius karamelli-suklaavanukasta
1 pss (140g) Pätkis-paloja
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita huolellisesti keskenään.
Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle (kuvan vuoka 24 cm).
Hienonna Pätkikset.
Laita liivatteet kylmään veteen (5-10 minuuttia).
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, vanukkaat, vaniljasokeri ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi.
Puserra liivatteista vesi pois ja laita liivatelehdet mikronkestävään kippoon (esim. mukiin). Kuumenna täydellä teholla noin 10-30 sekuntia, kunnes liivatteet ovat sulaneet. (Tai kuumenna kattilassa tilkka (n. 2-3 rkl) vettä ja sulata liivatteet siihen.)
Kaada hieman jäähtynyt liivateneste täytemassan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada Pätkis-murska täytteen sekaan ja kääntele tasaiseksi.
Kaada juustomassa vuokaan keksipohjan päälle ja heiluta vuokaa varovasti, jotta pinta tasoittuu (tai tasoita lusikalla).
Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään noin 4 tunniksi tai mielellään yön yli.
----
Ostoslista:
Rainbow tumma täytekeksi - 1,87 € / 350 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,49 € / 500 g
Flora vispi - 1,15 €
Kraft Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g
Valio Kidius karamelli-suklaavanukas - 0,46 € x 2
Fazer Pätkis Mini Bites - 1,60 € / 140 g
à la Meira vaniljasokeri - 1,81 € / 85 g
Dan Sukker taloussokeri - 0,89 € / kg
a´la Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl
Yhteishinta: 7 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiva kun olit vieraillut sivuillani. Ja jotain mukaan poiminut ;) Sinulla on tosi kivoja reseptejä täällä, linkitän sinut blogiini =)
VastaaPoistaHaha joo! :D Olin blogisi joskus kauan sitten jo kirjanmerkkeihini lisännyt ja nyt se taas osui sopivasti kohdalle. Näyttää siltä, että joudun reseptejäsi toistekin lainaamaan ;)
VastaaPoistaKiitos kommentistasi ja kiva, kun linkität! :)
Voi kuinka herkullisen näköinen kakku! Juuri sain sen pyöräytettyä ja nyt kieli pitkällä odotan sen hyytymistä jääkaapissa ;) Voiko näitä juustokakkuja pakastaa? Tuli mieleeni kun tyttäreni rippijuhliin ajattelimme leipoa itse, niin olisi tietenkin helpompi jos nämä jo aikaisemmin voisi tehdä valmiiksi :)
VastaaPoista