27.7.2011
Tomaatti-mozzarellapiirakka 2
No niin, tästä meinas taas jäädä kokonaan ottamatta kuva valmiista piirakastakin! Käykää katsomassa kauniimmat kuvat Kinuskikissalta, jolta reseptikin on otettu ;D Sinänsä tuntuu vähän turhalta näitä Kinuskikissan ohjeita kopioida, kun hänellä itselläänkin on aina niin selkeät ohjeet kaikkeen, mutta kun tällaista tuli kokkailtua niin laitetaan nyt tännekin :)
Basilika on ilmeisesti edelleen liikaa mun makuaistilleni, mutta muuten ihan hyvä piirakka. Kuten kuvista näkyy niin jostain syystä mun piirakkaani tuntui tulevan kauhean paljon tuota basilikaöljyä - ens kerralla muistan, että vähempikin riittää :P Mutta ainakin neljästä maistaneesta mä itse olin ainoa, joka ei niin kauheasti tykännyt :D Itse tykkään enemmän versioista, joissa basilikaöljy tai pesto isketään piirakkaan paistovaiheessa. Mutta sinappi ja parmesaani antoivat kyllä pohjalle kivaa makua! :)
Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vettä
Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1,5 dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
175-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
Basilikaöljy:
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 ruukkua basilikaa
0,5 (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Koristelu:
basilikaa
rucolaa
Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm).
Yhdistä nyppien margariini ja jauhot.
Lisää vesi ja nypi tasaiseksi.
Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.
Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado viipaleet vuokaan.
Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria.
Paista 225 asteessa 20-30 min.
Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua. Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.
----
Ostoslista:
Sunnuntai leivontamargariini - 1,49 € / 500 g
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,49 € / 2 kg
Maille Dijon Originale - 2,09 € / 215 g
Castelli Parmigiano Reggiano - 1,85 € / 70 g (n. 2dl)
luumutomaattirasia - 1,42 € / 500 g
Juustoportti viipaloitu mozzarella - 2,35 € / 175 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Rainbow extra-virginoliiviöljy - 2,95 € / 500 ml
basilika - 1,53 €
valkosipuli, yksikynsinen - 1,15 € / 100 g
rucolarasia - 1,99 € / 50 g
Yhteishinta: 7,30 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
aaaa nomomomomom ! tätä on pakko kokeilla. mutta taidan vaihtaa pestoon ja iskeä tosiaan paistovaiheeessa jo piirakkaan.
VastaaPoistaMäkin tällaista jo aiemmin olinkin pestolla tehnyt, mutta tomaatti-mozzarella-yhdistelmää on kyllä helppo muokata mieleisekseen :)
VastaaPoistaOnpas kaunis piirakka.
VastaaPoista-Heidi
On tosiaan, vihreä piristää :)
VastaaPoistaOlisikohan tuo hyvää ilman tota basilikaöljyä... kun oon vähän epäilevä siinä..
VastaaPoistaMusta tää oli parasta, kun laittoi basilikaöljyä ihan vähän :) Kokonaan ilman basilikaöljyä maistui ehkä sinappi läpi liikaa.
VastaaPoistaIhana piirakka! Ja muutenkin tosi kivoja ohjeita taas blogiisi ilmaantunut :)
VastaaPoistaKiitos! :) Tomaatti-mozzarellalla tulossa piirakkaa vielä lähiaikoina lisääkin ;)
VastaaPoistaMinä tein tätä Kinuskikissan ohjeella, mutta en oikein tykännyt pohjasta. Tein sitten toisella kertaa niin, että otin pohjan tästä reseptistä: http://www.valio.fi/reseptit/yrttinen-tomaattipiiras/ ja tein täytteen Kinuskikissan reseptin mukaan, mutta jätin sinapin pois. Hyvää oli niinkin ja sai kehuja.
VastaaPoistaItse kyllä tykkään tästä ihan peruspohjastakin, mutta kiitos vinkistä! Laitan tuon vinkkaamasi ens kerralla testiin! :)
VastaaPoista