22.7.2011

Juustoinen pekonipasta



Meillä jo pitkään ehtikin mennä ilman, että pastaa juurikaan syötiin, mutta nyt pasta on ilmiselvästi tehnyt taas paluun :P Pastatauko teki ihan hyvää, sillä normaalisti me syödään oikeasti aivan liikaa pelkkää pastaa. Mutta nyt taas maittaa ja tällä kertaa taas kunnon mättöpastaa - juustoa ja pekonia :D Reseptin löysin Ruokahommia -blogista nimellä Pitkän päivän pasta.

1 pkt (140-170 g) pekonia
100 g voimakasta sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija
50-100 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
100 g kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoretta persiljaa
kuorallinen tuoretta ruohosipulia
ripaus mustapippuria



Iske pannulle paistumaan pekonit, pilkotut (murskatut) valkosipulinkynnet ja hienonnettu sipuli. Paista pekonit rapeiksi/kypsiksi.





Hienonna sillä välin yrtit (mulla tässä ainoastan persiljaa) ja lohko kirsikkatomaatit.





Lisää pekonien sekaan kerma ja juustot. Sekoittele, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen tasaisesti.





Anna kastikkeen muhia hetki ja mausta pippurilla. Jos kastike on liian paksua, lisää tilkka vettä tai maitoa.

Ennen tarjoilua lisää yrtit ja lohkotut tomaatit. Anna muhia pannulla sen verran, että tomaatit lämpenevät.





Nauti pastan kanssa!

----

Ostoslista:

HK Amerikan pekoni - 1,99 € / 170 g
Koskenlaskija Voimakas - 2,79 € / 250 g
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,45 € / 170 g
Valio ruokakerma - 0,88 €
sipulipussi - 0,85 € / 500 g
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
kirsikkatomaattirasia - 1,99 € / 250 g
ruukkupersilja - 1,39 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g


Yhteishinta: 7,60 €

2 kommenttia:

  1. Muuten jees, mut jättäsin itse yrtit ja tomaatit koristeeksi päälle. Parantais annoksen esteettisyyttä kummasti.

    -T

    VastaaPoista
  2. No joo, ihan totta, että yrttejä olis voinut vähän säästää koristeeksikin :D Mutta mä tykkään kyllä, että noi tomaatit lämpeää kastikkeen seassa ja yrtit olen jättänyt kokonaan pois, jos ei kotona ole sattunut valmiina olemaan :)

    VastaaPoista