24.7.2011

Lämmin pekoni-perunasalaatti



Pekonia taas joka ruoassa :D Mutta onpa taas hyvää! Mä olen nyt aivan ihastunut näihin tällaisiin perunasalaatteihin.

Parhaimmillaan tämä on tuoreeltaan, kun peruna, pekoni ja öljyseos on vielä hieman lämmintä, mutta paprika raikkaan rapeaa ja juusto vain hieman lämmennyttä. Vaikka hyvää on edelleen uudelleen lämmitettynäkin.

Laitan tähän alle nyt tämän kuvaamani reseptin, mutta ehkä vielä ihan vähän parempaa tulee, kun korvaa purjon runsaalla ruohosipulilla ja ihan pieneksi silppuaa vähän raakaa punasipulia vielä valmiiseen salaattiin.

0,5 kg (uusia) perunoita
pari kynttä valkosipulia
100 g purjoa
n. 0,5 dl (oliivi)öljyä

1 pkt (170 g) pekonia
1 pieni paprika
100 g fetaa/salaattijuustokuutioita
ripaus mustapippuria



Pese/harjaa perunat ja keitä kypsiksi.



Paista pekoni rapeaksi uunissa tai pannulla.



Leikkaa purjo renkaiksi. Hienonna valkosipuli (veitsellä leikaten tulee parempaa, mutta pusertaakin voi).



Kuullota purjo ja valkosipuli runsaassa tilkassa oliiviöljyä.





Pilko hieman jäähtyneet perunat ja kuutioi paprika.



Pilko pekonit.



Kippaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita kekenään. Mausta mustapippurilla. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä.





----

Ostoslista:

Vihannes Laitila suomalaisia varhaisperunoita - 0,85 € / 1 kg
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
purjo - 0,71 € / 330 g (2,15 €/kg)
Rainbow ekstra-neitsytoliiviöljy - 2,95 € / 500 ml

HK Amerikan pekoni - 1,99 €
paprika - 0,47 € (2,99 €/kg)
Rainbow salaattijuustokuutiot - 1,29 € / 200 g


Yhteishinta: 4,30 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti