14.4.2011

Tex mex -jauhelihaperunat



Taas kävin varkaissa Ruokaherkkuja -blogissa, jonne tämä resepti olikin napattu K-Kaupan ruokalehdestä. Tää on näitä helppoja ruokia taas ja tähän miellyin niin, että tätä on meillä jo syöty useasti. Meillä tää on tämmöinen laiskan päivän ruoka, joten kuvakin ehkä on taas sen mukainen. Alla olevasta reseptistä saa joko 2 kuvan mukaista annosta tai sitten järkevän kokoiset lautaselliset neljälle :D

Itsetehdyt lohkoperunat olis parempia, mutta koska tähän ei mausteisia lohkoperunoita kaivata niin noi pakastelohkotkin menee oikein hyvin pelkällä suolalla. Tuolla annoksen alimmaisena ne vaan pehmenee nopeasti ihan mössöksi, joten itse laitankin ne nykyään aina lautasen sivuun, jos ei tarvitse kuvaa annoksesta ottaa ;D

Mä en noista valmiista cheddar-dipeistä tykkää yhtään, tuo ei mun mielestäni edes maistu cheddarille. Ainoastaan jotenkin tunkkaiselle. Nyt tuon cheddar-dipin löydettyäni olenkin sitä tehnyt aina tämän annoksen kylkeen :) Paljon parempaa kuin tuo tölkkijuustokastike, vaikka (tai "koska") ei samalle maistukaan.

Itse tykkään syödä jauhelihan kanssa aina paprikaa, joten se on oma lisäykseni tähän, mutta älkää siitä välittäkö :)

1 pss (400-500 g) lohkoperunoita
400 g jauhelihaa
1 sipuli
0,5 tl suolaa
1 prk (230-300 g) salsadippiä
0,5 prk juustodippiä
2 tomaattia
1 punasipuli
(paprikaa)
(jalapenoviipaleita)



Valmista perunat pakkauksen ohjeen mukaan.



Ruskista pannulla jauheliha ja lisää samalla sipulisilppu sen joukkoon pehmenemään.



Mausta suolalla ja salsadipillä. Hauduta noin 5 minuuttia.



Kuutioi sillä välin tomaatit ja punasipuli (+ paprika tai mitä nyt haluaakaan laittaa).





Jaa perunat (syville) lautasille ja annostele päälle jauhelihaseos. Lisää lopuksi päälle juustodippiä, tomaattia, punasipulia ja paprikaa/jalapenoa.





----

Ostoslista:

Oolannin lohkoperunat - 2,34 / 750 g
Atria nauta-sika jauheliha - 4,39 € / 400 g
sipulipussi - 1,49 € / kg
Rainbow Tex Mexican Chunky Salsa Medium - 1,59 € / 300 g
Santa Maria Cheddar Cheese Dip - 2,51 € / 250 g
tomaatti - 1,13 € (4,69 €/kg)
punasipuli - 1,09 € / 350 g (3 kpl)


Yhteishinta: 10,10 € / 4 annosta

9 kommenttia:

  1. Tätä mäkin tein pari kertaa kun tuo pirkka lehti ilmestyi. Mnusta todella hyvää! Harmitti vaan, että ohje hukkui mutta onneksi se löytyi täältä!

    VastaaPoista
  2. Täytyyks mun nyt ottaa tääkin testiin :D Namnam, kaikkia herkkuja.

    VastaaPoista
  3. Mmmm, kaikkea hyvvää tännekin aina ilmestyy! Vaikka lihhaa ei meän talouessa syyäkään, niin kommentoin nyt silti tähän postaukseen ja ylistän maasta taivaaseen! :D Ai että.
    Niiin, mutta onko teillä tullut koskaan tehtyä Banoffee-piirasta? Sen ohjeita on niin kauheasti, ja kovasti tekis mieli koetella, mutta ajattelin ehdottaa sinulle, kun tunnut ruoanlaitosta muutenkin tykkäävän :) ja voisit kertoilla sitten mielipidettä samalla ohjeen kanssa laittaa. Tykkään tästä blogista ihan hirveästi, ehdottomasti paras niistä ruokablogeista joita seuraan!

    VastaaPoista
  4. Oi nam, näyttää juuri sopivalta perjantai-illan mätöltä :)

    VastaaPoista
  5. Tätä ei olis pitäny tulla kattomaan! Aivan liian ihanan näköstä! Nyt tuli hillitön nälkä, ja mun kun pitäs keventää elämääni ja olemustani... :)

    VastaaPoista
  6. pipa: No kiva, että resepti nyt löytyi! :)

    mingo: Täytyy tottakai :D

    Lotte: Oi kiitos! :)

    Banoffeeta ei jostain syystä ole ikinä tullut itse tehtyä, mutta syönyt olen muutaman kerran. Oh, hyvä, että otitkin puheeksi! Banoffee on niin mieletöntä herkkua, että olisihan se tosiaan aika saada jo blogiinkin! :D Itse suosisin Banoffeesta sitä kaikkein yksinkertaisinta ja perinteisintä versiota, johon ei mitään ylimääräistä tule :)

    Luumukka: Joo, tää tosiaan on mättöä parhaimmillaan :D

    Sumi: Ruokablogien tarjoamat houkutukset on jo yks syy, miksi itse en edes yritä keventää :D

    VastaaPoista
  7. Tämäkin on ollut kokeilulistallani siitä lähtien, kun näin ohjeen Pirkan ruokalehdessä. Nyt viimein sain kokeiltua tätä viime perjantaina, ja oli kyllä niiiiin hyvää viikonloppu-mättöruokaa, ai että :D

    VastaaPoista
  8. Noora: Niin on! :D

    Melody: Tosiaan ihan loistava viikonloppumättö, mutta uppoaa varsin hyvin arkenakin, kun on niin yksinkertainen valmistaakin :D

    VastaaPoista