28.4.2011

Juusto-kasvispiirakka



Resepti on siis Pastanjauhajien Huisin hyvä kasvispiirakka, joka on alkujaan napattu sulatejuustopaketista.

Musta tää oli aika "perus" xP Tää on joku pizzan ja piirakan risteymä taas, sillä pohjahan tässä on pizzapohja eikä täytettäkään mitenkään aivan hirveästi tule. Viherpippurisulatejuusto itsessään on kuitenkin niin voimakasta, että makua tässä vähäisistä täytteistä huolimatta riittää ja jämäkkyytensä ansiosta onkin helppo leikata siististi valmiiksi annospaloiksi.

Ja mun täytyy taas tunnustaa tyhmyyteni, sillä mulla ei ole aavistustakaan, miten nuo juustot ja loput aineet olis pitänyt tähän lisätä :O Missään ei käsketty juustoa sulattaa kasvisten sekaan, mutta mä nyt tein oletuksen ja näin kuitenkin tein, jotta sain juuston levittymään tasaisesti. Lopputuloksesta tuli ehkä vähän muhjun näköinen, mutta tähän olis auttanut varmaan ihan se, että olisin jo heti alkuun pehmittänyt kasviksia vähän vähemmän - mössöruoan ystävä tietysti kypsensi kasvikset kypsiksi asti pannulla, vaikka ne vielä uunissakin kypsyvät.

Pohja:

2 dl vettä
25 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
0,5 tl suolaa
50 g voita
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 iso sipuli
2 porkkanaa
(pala selleriä)
3 eriväristä paprikaa
2 rkl voita
1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri -sulatejuustoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl persiljaa



Sulata voi.



Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.



Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. (Vaivaaminen siis käsin, vaikka kuvassa ei käsistä näykään kuin kynnenjäljet taikinassa :P )





Kohota.



Suikaloi sillä välin kasvikset. (Porkkanat vetelin kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi.)





Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. (Itse kaulin suoraan leivinpaperilla.)





Kohota.



Hauduta sillä välin kasvikset voissa puolipehmeiksi.





Ota pannu levyltä. Lisää kuutioitu juusto ja anna sulaa kasvisten joukkoon.





Lisää hienonnettu persilja, murskattu valkosipuli ja kananmunat.





Sekoittele täyte tasaiseksi.



Levitä täyte tasaisesti pohjalle.



Paista 250°C:ssa 15-20 minuuttia.



----

Ostoslista:

Suomen Hiiva Oy Kotileipojan Kuivahiiva - 0,66 € / 2 pss
Arla Ingman meijerivoi - 2,55 € / 500 g
Euro Shopper vehnäjauho - 1,25 € / 2 kg

sipulipussi - 1,49 € / kg
porkkanapussi - 0,95 € / kg
paprika mix - 2,89 € / 3 kpl
Arla Ingman meijerivoi - 2,55 € / 500 g
Koskenlaskija Viherpippuri - 2,79 €€ / 250 g
Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl
valkosipuli (yksi kynsi) - 1,15 € / 100 g
ruukkupersilja - 1,15 €


Yhteishinta: 7,90 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti