19.4.2011

Helpot sämpyläruudut



Mähän en oikeasti leivo sämpylöitä ikinä ja leipääkin hyvin harvoin, mutta nää on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin näppäriä, että on munkin pakko ollut jo useammankin kerran leipaista. Nämä siis Elovenan reseptillä. Maultaan nää on hyvin perussämpylöitä (mun omaan sämpyläreseptiini kuuluisi ehdottomasti aina siirappi), mutta lopputulos on ihanan muhkea ja meillä etenkin tuo mies näihin ihastui.

5 dl vettä
3 dl kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
0,5 dl (rypsi)öljyä
6 dl vehnäjauhoja

Voiteluun: 1 kananmuna
Pinnalle: kaurahiutaleita

Nostatus lämpimässä noin 40 minuuttia. + Paistaminen 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.



Sekoita kaurahiutaleet ja kuivahiiva keskenään.



Lisää +42-asteinen (reilusti kädenlämpöinen) vesi ja sekoita, jotta hiiva liukenee.





Lisää sokeri, suola, öljy sekä jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.







Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle leivinpellille. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja painele taikina tasaiseksi levyksi (noin 30 x 35 cm).





Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.



Voitele pinta kananmunalla ja ripottele lopuksi pinnalle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi.





Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.



Murra hieman jäähtyneestä levystä sämpyläruutuja ja nauti tavallisen sämpylän tapaan.



----

Ostoslista:

Elovena kaurahiutale - 1,23 € / kg
Suomen Hiiva Oy Kotileipojan Kuivahiiva - 0,66 € / 2 pss
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Keiju rypsiöljy - 1,53 € / 500 ml
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,49 € / 2 kg

Rainbow isot kananmunat - 2,15 € / 15 kpl


Yhteishinta: 1 € / 16 kpl

2 kommenttia:

  1. Me olemme näköjään samoilla linjoilla tänään. Täältä tulee kaurasämpylöitä.

    VastaaPoista
  2. Kappas tosiaan! :D Ja vähän kaurasämpylöitähän nääkin on :D

    VastaaPoista