29.9.2010

Tölkki-croissantit



Tai aamiaissarvet, kuten tölkin kyljessä suomeksi lukee :D

Ehkä paras keksintö ikinä! Joskus aikoinaan meillä syötiin näitä paljonkin, mutta sitten nää jostain syystä unohtui pariksi vuodeksi. Tässä välissä mä opin itse leipomaan ;D Mutta nyt näitä taas kaupasta mukaan tarttui. Eihän nää enää omia leipomuksia voita, mutta jos laiskottaa niin näistä saa tosi näppärästi helppoa herkkua aikaan. Yleensä näitä on tullut paistettua ja syötyä ihan sellaisenaan, mutta välillä täyttäminenkin on ihan kivaa :)

1 tlk (6 kpl) croissant -taikinaa

+ pari riviä suklaata
tai reilu desi juustoraastetta
tai 100 g Auraa ja 1 tlk ananasmurskaa
tai haluamiasi aamiaistarpeita (leikkeleitä, juustoja, kasviksia)
tai hilloa/suklaalevitettä/pähkinävoita
tai mitä ikinä itse keksiikään



Avaa purkki ohjeen mukaisesti.







Rullaa taikina auki ja erottele croissantti-levyt toisistaan.





Laita täytettä (esim. juustoraastetta tai suklaamurua - täytteet kannattaa jemmata hyvin croissantin sisään tai muuten juusto valuu pellille ja suklaa kuivuu) levyn leveään päähän ja kääri croissantit rullalle.







Voitele halutessasi kananmunalla tai maidolla.



Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.



(^Voideltu kananmunalla.)

Tai paista croissantit sellaisenaan ja halkaise + täytä vasta kypsänä.



(^Jätetty kokonaan voitelematta.)


Aura -sinihomejuusto + ananasmurska:




Taco-tuorejuusto + salaatti + saunapalvi + paprika:



----

Ostoslista:

Danerolles Croissants, 6 kpl - 2,15 €

4 kommenttia:

  1. Ai tämmösiäkin on olemassa :D Täytyypä kokeilla, näyttävät herkullisilta!

    VastaaPoista
  2. Ihan peruscroissantteja, mutta suosittelen kyllä ainakin kerran testaamaan :D On niin ihanan helppo tapa saada uunituoreita croissantteja kotona <3

    VastaaPoista
  3. Tämän voisi laittaa muistiin, jos joskus tarvii töihin viedä jotain leipomuksia syystä tai toisesta... Mä en nimittäin todellakaan jaksa arki-iltana alkaa vääntää mitään kauhean monimutkaista tai aikaa vievää. Mutta tämä kuulostaa tosi kätevältä! :)

    VastaaPoista
  4. En mä nyt sitten tiedä olisko joku "aineet sekaisin ja uuniin" -leipomuskaan lopulta näitä paljon vaikeampi ;) Mutta nää on kyllä tosi näppärät!

    VastaaPoista