24.9.2010
Sitruunatorttu
Keväällä jo tein Sasun blogista ihanaa sitruunatorttua, mutta nyt vasta sain tehtyä tuota herkkua uudestaan kuvattavaksi asti. Jossain vastaavissa resepteissä tähän on tehty vielä marenki päälle, mutta se nyt on ihan turha tämän luokan herkuissa!
Vähän hätäillessäni päästin täytteen kiehumaan, jolloin kananmuna hieman kökkööntyi (valkoinen hitu täytteen seassa). Mutta hieman keskittymistä niin tämä on tosi yksinkertainen resepti loihtia! Eikä se pieni kananmunan hyytyminenkään torttua pilannut. Ja kun sopivasti sattui sitruunaakin kotona olemaan niin kaikki ainekset löytyi suoraan kaapista :) Reseptin kuvaamisen jälkeen tätä onkin syöty sitten meillä jo useasti uudestaan :D
Tää on ihanan raikasta olematta silti kuitenkaan kirpeää. Sanoisin, että pehmoisen sitruunaista. Tortusta tulee melko ohkainen (oma vuokani 26cm, pienempääkin voi käyttää), joten se uppoaa kivasti kahteenkin ihmiseen :) Parhaimmillaan torttu on heti jäähdyttämisen jälkeen syötynä, mutta illalla leivottua torttua voi hyvin tarjota vielä seuraavanakin päivänä. Vuorokauden kaapissa oltuaan tortun pinta kuivui sen verran, että se alkoi halkeilla. Ja ei, tätä sitruunatorttua ei todellakaan olisi säästynyt jääkaappiin asti säilöttäväksi ellen sitä tosiaan olisi useampaa heti peräkkäin tehnyt ;D Esim. tekemällä tupla-annoksen leivinpaperin päälle leivottuna saa näppärästi pellillisen sitruunatorttua.
Pohja:
2 kanamunaa
0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
Täyte:
2 dl vettä
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl maissitärkkelystä (Maizenaa)
4 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
25 g voita tai margariinia
Paistaminen 200 -asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Täytteen kuumentaminen kattilassa, muutamia minuutteja. Jäähdyttäminen jääkaapissa, hetki.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka.
Sulata 100 grammaa voita tai margariinia.
Sekoita 1 tl leivinjauhetta 1 desiin vehnäjauhoja.
Vaahdota 2 kananmunaa ja 1 dl sokeria.
Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita. Sekoita joukkoon sula voi.
Kaada taikina piirakkavuokaan ja tasoita.
Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Valmista täyte.
Pese sitruuna. Raasta (kevyesti painaen, valkoista osaa välttäen) sitruunasta 1 tl kuorta. (Tee tämä ennen sitruunan halkaisemista ja sitruunamehun pusertamista.)
Mittaa kattilaan 2 dl vettä, 1 dl sokeria, 2 kananmunaa, 2 rkl maissitärkkelystä ja 4 rkl sitruunamehua.
Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoitellen. (Älä päästä seosta kiehumaan.)
Kun seos sakenee, lisää sekaan 1 tl sitruunan kuorta sekä 25 grammaa voita/margariinia. Sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte pohjan päälle ja anna jäähtyä.
Tarjoa jäähtyneenä (parhaimmillaan jääkaappikylmänä) kermavaahdon kanssa.
----
Ostoslista:
Pirkka virike kanamuna - 1,85 € / 15 kpl
Rainbow kidesokeri - 0,79 € / kg
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,25 € / 2 kg
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Raisio Sunnuntai leivontamargariini - 1,48 € / 500 g
Maizena maissitärkkelys - 2,00 € / 400 g
sitruuna - 0,62 €
Yhteishinta: 1,60 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jee, tätä oli odotettu! Hyvältä näyttää.
VastaaPoistaOi nami! Tätä tekisi mieli koittaa samantien!
VastaaPoistaNam mitä herkkua! Ekaa kertaa eksyin sun blogiin Jennin blogin kautta. Ja takulla tulen uudestaan käymään. Ja ehdottomasti linkitän sun blogin omaani, kunhan vaan saan muutenkin uudistettua linkkilistäni (anyday now ;D )
VastaaPoistaAaaaaa kuola valuuuuuu mmmmmmm! Lähetäs tätä mulle muutama palanen? :D
VastaaPoistaMahtavan näköinen ja kivan erilainen sitruunatorttu, ei aina niit hyydytettyjä :) Resepti meni talteen. :)
VastaaPoistaNox, hyvä jos näyttää hyvältä! :D Piti laittaa noita hopeahelmiä tuonne tortun reunalle kiinnittämään valo itseensä, kun en meinannut saada kuin valkoisia kuvia täytteestä xD
VastaaPoistaJolindha, jos vaan aineksia kaapista löytyy niin tää on ihan hetkessä tehty! ;)
Monalisa, kiva, kun löysit tännekin ja kiva, jos linkität :)
Henskis, joudut kyllä itse leipomaan, kun ei tämmöisestä herkusta riitä lähetettäväksi asti :D Syön ite kaiken B) Ei toi mies-raasukaan montaa palaa ole saanut...
Ent-tu, tää on kyllä tosi kiva resepti :) Mulle tulee sitruunatortuista aina mieleen semmoiset leukapieliä kiskovan kirpeät marenkihässäkät, mutta tää on ihan erilaista kuin nuo aiemmin maistamani. Vaikka mä itse kyllä taivun katalasti aina sinne hyydytettyihinkin kakkuihin ;D
Täältähän löytyi tuttu resepti. Hyvä kun minultakin on löytynyt jotain sinulle, sillä sinun reseptisi ovat ahkerassa käytössä meidän perheessä.
VastaaPoistaSitruuna on aina POP
Kiva aina kuulla, jos reseptit on päässeet käyttöön! :) Ja tuo sitruunatorttu on nyt kyllä tullut meille jäädäkseen. Sen tekeminen ei kauheasti ponnistuksia vaadi, mutta harmittaa vaan, kun se tulee yhtä nopeasti aina syötyäkin kerrasta pois! ;D
VastaaPoistaNäyttää tosi hyvältä ja menee kyllä heti tänä viikonloppuna kokeiluun! Muutenkin aivan mahtava blogi ja löytyy niin houkuttelevan näköisiä herkkuja, että olen näitä jo muutaman päivän kielipitkällä innoissani selaillut :)
VastaaPoistaKiitos kehuistasi! Toivottavasti sitruunatortusta tuli maittavaa ja muutkin reseptit pääsevät kokeiluun! :)
Poista