20.9.2010

Vaahtokarkkimuffinssit



Tää on just sitä, miltä kuulostaakin! :D Aika mieletöntä herkkua ja ihanan tahmaista syötävää.

Tätä tehdessään kannattaa tosiaan käyttää noita paperivuokia, vaikka tekisikin muffinipellillä, sillä vaahtokarkit uunissa sulaessaan ovat melkoisen ärhäköitä tarttumaan kiinni kaikkeen, mikä on niitä lähelläkään. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin käyttämään pieniä vaahtokarkkeja, mutta itse pilkoin vaan isoja vähän pienemmiksi. Pilkoin vaahtokarkit kolmeen osaan, mutta pienemmäksikin olisi voinut laittaa sillä noi isot palat räjäytti melko tehokkaasti tuon muffinien pinnan kraatereiksi :P Ulkonäkö ei siis saa täysiä pisteitä, mutta idea on muuten loistava. Taikina oli mun makuun aavistuksen jauhoinen ja suklaata ja vaahtokarkkia mahtuis taikinaan aina enemmänkin, mutta hyvin nää maittoivat ihan tällaisenaan.

Resepti otettu tuosta aiemmin hankkimastani Ruokasuosikit -sarjan Muffinit ja leivonnaiset -kirjasta. Tällä reseptillä tulee 12 muffinia.

Vaahtokaramellimuffinit

70 g voita
275 g (n. 4 dl) vehnäjauhoa
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
85 g ( n. 1 dl) sokeria
100 g maitosuklaata
55 g vaahtokarkkeja
1 iso kananmuna
3 dl maitoa

12 paperista muffinivuokaa (Löytyy kaupoista sieltä, mistä leivinpaperitkin.)

Paistaminen 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.





Aseta 12 paperivuokaa muffinipellin syvennyksiin. (Jos käytät pelkkiä paperivuokia, käytä kaksi päällekkäin.)



Pilko 100 grammaa suklaata. (Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin suklaarakeita, joten aivan rouheeksi suklaata ei kannata hienontaa.)



Pilko isot vaahtokarkit pienemmiksi (itse käytin vaahtokarkkeja 15 kappaletta).



Sulata 70 grammaa voita.



Siivilöi 4 dl vehnäjauhoja, 3 tl leivinjauhetta ja 6 rkl kaakaojauhetta kulhoon. Sekoita tasaisesti keskenään.







Sekoita joukkoon 1 dl sokeria, 100 grammaa suklaata ja 55 grammaa vaahtokarkkeja.





Vatkaa eri kulhossa 1 kananmuna, 3 dl maitoa ja 70 grammaa sulatettua voita yhteen. (Mulla pääsi voi kökkööntymään tässä vaiheessa, mutta se nyt ei tässä ole kovin vaarallista eikä muffineita pilaa.)



Sekoita munamaito varovasti jauhoseokseen, jotta saat kiinteää taikinaa.





Jaa taikina paperivuokiin.



Paista muffineita 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai, kunnes ne ovat kohonneita ja kullanruskeita.



----

Ostoslista:

Valio voi - 1,48 € / 500 g
Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,25 € / 2 kg
Fazer Cacao kaakaojauhe - 2,19 € / 200 g
X-tra leivinjauhe - 1,03 € / 225 g
Rainbow kidesokeri - 0,79 € / kg
Fazer maitosuklaa - 1,89 € / 200 g
Väiski vaahtokarkkeja - 1,04 € / 90 g
Rainbow isot kananmunat - 1,95 € / 15 kpl
Valio täysmaito - 0,93 € / litra

Pirkka Amerikan muffinivuoka - 1,95 € / 24 kpl

Yhteishinta: 3 € / 12 kpl (Neljä euroa, kun vuoat lasketaan hintaan.)

11 kommenttia:

  1. Mun on ehkä nyt sit leivottava näitä joku päivä! :o Mun on pitänyt jotain tällaisiakin tehdä jo ikuisuus, mutta enpäs oo muistanut. Nyt kun näkee noin herkulliset kuvat, niin alkaa kuola valua suusta siihen malliin, että huhhuh! :D

    VastaaPoista
  2. Ooh, vähänkö ihana ohje! Oon joskus kokeillutkin vaahtokarkkia muffinsseihin ja ainakin kivasti se antaa sitkeyttä rakenteeseen :) Ja hei niin, kannattaa sitä kanelikinuskikastiketta kokeilla ihan valmiin jäätelön kaveriksikin tehdä, jos ei koko jääteöä jaksa alusta asti - itekin oon joskus niin tehny ja hyvin toimii! :)

    VastaaPoista
  3. Henskis, leipomispakko, ei sille mitään mahda :D Mäkin tilasin mieheltä jo valkosuklaata kaupasta sun muffinsseja varten B)

    Noora, kivan tahmainen koostumus näihin tosiaan tulee joo :) Ja kanelikastiketta ajattelin tässä joku päivä testata niin kiva kuulla, että se tosiaan pelittää hyvin ihan sellaisenaankin :D

    VastaaPoista
  4. Namiiiii, sä oot taas oikein panostanut :D Koska saan tulla kylään B)

    VastaaPoista
  5. Kutsu on avoin B) Ja näihin ei kuule paljon tartte panostaa, nää on ihan maailman yksinkertaisimmat tehdä :D

    VastaaPoista
  6. Panostamisella mä tarkoitinkin sitä, että sait tän ohjeen tänne asti, mä oon tätä varronnut BD

    VastaaPoista
  7. Lievää vittuilua! :o Eipä sekään paljon panostamista vaatinut, kun tällä kertaa suunnilleen tiesi, mihin on ne kuvansa laittanut xD

    VastaaPoista
  8. Nyt on nämäkin kokeiltu :) Sitäpä vaan ihmettelin ensimmäistä suuhun työntäessäni että mihin hittoon ne vaanhtonamit on oikein hävinny?? Kyllä päällä jotain "venyvää ja paukkuvaa" näkyi mut sisällä ei sitten niin mitään...ja tosiaan, oli hiukka liian jauhoista munkin makuun joten niitä jauhoja täytyy hiukka vähentää seuraavalla kerralla. Ja kiitokset ja aplodit ihanasta blogista!!

    VastaaPoista
  9. Joo, ihan paras mahdollinen resepti tää ei ole, vaikka hyviä nää silti onkin. Kuinkakohan pieneksi vaahtokarkit silppusit tai miten tehokkaasti lopuksi sekoitit? Onpa omituista, sillä mun muffinsseissani kyllä nimittäin tuntui siellä sisälläkin niitä ihanan tahmaisia kohtia :O Enemmänkin vaahtokarkkia taikinaan olis mennyt, mutta satunnaisina sattumina niitä kyllä nytkin löysin :/

    Tää resepti jäi nyt taas mua kaivelemaan niin, että täytyy ehkä ottaa vaahtokarkit leivontaan uudestaan jälleen lähiaikoina! :D

    VastaaPoista
  10. Juu-u...on tainnut käydä niin että olen innostuksissani silpunnut vaahtikset liian pieniksi paloiksi :/ Mutta olin tarkkana kuin kärppä sen suhteen että jokaiseen vuokaan tuli ihan reilusti niitä paloja, siltipä hävisivät kuin se kuuluisa pieru Saharaan. Niin joo, ja mähän sain tehtyä 16kpl...oletan että vuokamme kuitenkin ovat suht samaa kokoa? Noh, niin monta tulosta ku tekijääkin :)

    VastaaPoista
  11. Ihmettelen edelleen kyllä. Sillä tämähän ei lopulta ole kovin kummoinen resepti ilman niitä ihania tahmasattumia! :P Ja mä kun kuvittelin itse jättäneeni ne palat liian isoiksi :O

    Noi mun paperivuoat oli kuvassakin näkyviä Amerikan muffinivuokia eli sitä isompaa muffinikokoa :)

    VastaaPoista