12.9.2010

Pekoni-herkkusienipiirakka



Tässä vielä jäänne aiemmasta pekonikaudestani. Nyt ollaan siirrytty sujuvasti piirakkakauteen, joten jonkinlaista piirakkareseptiä todennäköisesti luvassa enemmänkin ;D

Tein tuossa yönä eräänä taas vähän isomman setin Auralla täytettyjä herkkusieniä ja samalla ainesten ollessa käsillä, pyöräytin niistä tällaisen piirakan. Aurajuuston TAI herkkusienet voi hyvin jättää pois, jos ei niistä tykkää eikä pekoninkaan määrä ole just niin tarkka. Ei mitään erityistä vaan hyvin peruspiirakka siis.

1 (400 g) valmis piirakkapohja
2 pkt pekonia
(1 pieni sipuli)
100 g tuoreita herkkusieniä (tai pieni tölkki tölkkisieniä)
2 dl ruokakermaa (tai maitoa)
2 kananmunaa
n. 0,25-0,5 tl mustapippurirouhetta
100 g Aura -sinihomejuustoa
1-2 dl (n. 150 g) juustoraastetta

Kypsennys 200 -asteisessa uunissa 10 + 20 minuuttia.



Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan (kuvan vuoka 26cm) pohjalle ja reunoille.



Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.



Pilko pekonit.



Puhdista ja viipaloi herkkusienet.



Kypsennä herkkusienet ja pekonit (ja sipulisilppu) paistinpannulla.





Sekoita 2 dl kermaa, 2 kananmunaa ja n. 0,5 tl mustapippuria keskenään niin, että kananmunan rakenne rikkoutuu.



Kaada pekonitäyte pohjan päälle.



Kaada kananmunakerma pekonitäytteen päälle.



Murenna Aurajuusto piirakan päälle.



Ripottele runsaasti juustoraastetta piirakan pinnalle.



Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia.



----

Ostoslista:

Sunnuntai piirakkataikina - 2,15 €
HK Amerikan pekoni - 1,65 € x 2
Champ herkkusieniä - 2,25 € / 200 g
Valio ruokakerma - 0,85 €
Rainbow kananmunat - 1,09 € / 10 kpl
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Valio Aura -sinihomejuusto - 2,39 € / 170 g
Valio Oltermanni kermajuusto - 5,99 € / kg


Yhteishinta: 10 €

5 kommenttia:

  1. Oi namnamnam, mikä piirakka! Sulla on tosi herkullinen blogi muutenkin ja kiva kun vaihekuvia :)

    VastaaPoista
  2. halvemmaksi tulis tehhä ite piirakkapohja ;p mutta hyvää varmasti näinkin. näyttää todella herkulliselta.

    VastaaPoista
  3. Mulla on myös tekeillä tälle illalle sienipiirakka herkkusienistä, siihenkin tulee aurajuustoa. Eikä ole edes plagioitu täältä vaan ihan itse keksin :D

    VastaaPoista
  4. Piirakat on kivoja, nopeita ja helppoja! Ja tämä ohje saisi miut ehkä jopa koittamaan herkkusieniä jossain ruuassa. :D

    VastaaPoista
  5. Noora, kiitos! :) Vaihekuvat tuntuu välillä turhilta, kun kasvattavat vaan viestin pituutta turhaan. Mutta sitten toisaalta tässäkin näkyy toi piirakkapohjan paistaminen ennen täyttämistä, jonka muistan hämmentäneen itseäni suuresti joskus silloin muutama vuosi sitten, kun itse vasta aloin etsimään keittiötä asunnostani :D

    Insanity, niinhän se tulis :) Ja kunnon reseptillä tulis parempaakin. Mutta kun pakastealtaasta saa näinkin kelvollista (tykkään valmistaikinoista) tavaraa niin laiskuus voittaa. Mulla piirakan tekeminen meinaa kaatua jo siihen, ettei viitsis odotella taikinan sulamista xD

    Luumukka, tää mun piirakkani onkin enemmän pekonipiirakka, johon laitoin vaan ylijäämäsienet :D Mutta Aurajuustoa, kun laittaa niin ei voi tulla muuta kuin hyvää B)

    Jolindha, mäkin olen taas ihan uppoutunut tähän piirakkakauteeni. Valitettavan usein sitä tulee vaan tehtyä sitä yhtä ja samaa kinkkupiirakkaa vuodesta toiseen :P Vaikka vähällä vaivalla pystyis kokeilemaan tosi monipuolisesti erilaisia versioita.

    Ja mun täytyy kyllä tunnustaa, että mä en tykännyt niistä herkkusienistä tässä xD Mä sain tuon mun mieheni syömään herkkusieniä ensin laittamalla tölkkiherkkusieniä pekonipastaan (törkeän hyvää!) ja sen jälkeen tuoreista tein noita Auralla täytettyjä sieniä <3

    VastaaPoista