12.2.2010
Sitruunalumi
Ihanan raikas ja yksinkertainen jälkkäri tai muuten-vaan-herkku <3 Jälleen hyvää, halpaa ja ihan helppoakin. Itse syön tätä just viidettä päivää putkeen taas, joten jotain sekin kertonee.
Alkuperäinen ohje täältä: plaza.fi/ellit
5 dl vettä
1 dl sokeria
0,5 dl Maizena maissitärkkelystä
0,5 dl sitruunamehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2,5 dl Flora vispiä
Mittaa vesi, sokeri ja maissitärkkelys kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutamia minuutteja.
Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa.
Puserra sitruunasta mehu.
Sekoita sitruunan mehu ja kuori kiisseliin. Ripottele sokeria kiisselin pinnalle.
Peitä kiisseli kannella ja jäähdytä.
Vatkaa Flora vispi pehmeäksi vaahdoksi.
Kaada jäähtynyt kiisseli kattilasta kulhoon.
Vatkaa kiisseli sileäksi ja sekoita Flora vispi -vaahto kiisseliin.
Jaa jälkiruokamaljoihin. Koristele esimerkiksi viinirypäleillä. (Annoskuvassa päälle siroteltu sitruunankuorta.)
----
Ostoslista:
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
Maizena maissitärkkelys - 2,00 € / 400 g
sitruuna - 0,49 €
Flora vispi - 0,95 €
Yhteishinta: 1,5 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
NAM!!! pakko kokeilla viikonlopun aikana.
VastaaPoistaToivottavasti maittoi! :) Itse en näköjään vieläkään ole onnistunut tähän kyllästymään vaan kyllähän tätä taas meilläkin viikonloppuna syötiin :D
VastaaPoistaMaistui tosi ihanalle. Syötiin koko annos kerralla. Taidan laittaa ohjeen blogiini ja tekstiin linkin sivuillesi, jos vain sopii.
VastaaPoistaKiitos vain hyvästä ohjeesta. Tuli jotenkin pääsiäinen/kevät mieleen.
Sopii kyllä :) Kiva vaan, jos mun lempiherkuistani on iloa myös muille!
VastaaPoistaOlipa ihanan raikasta! Tarjosin jälkiruokana ystävilleni ja kaikki tykkäsivät. Kuten myös ensimmäisen tänne laittamasi kanapastan reseptistä :)
VastaaPoistaOnpa mukavaa, että reseptit ovat päässeet käyttöön! :) Tuo kanapasta on tosiaan yksi parhaista löydöistäni, johon olen luonut jo syvän rakkaussuhteen :D
VastaaPoistaTää näyttää niin hyvältä että pakko kokeilla viikonloppuna! :)
VastaaPoistaOi mitä ihania ruokia täältä löytyykään :) Tätä + muutamaa muuta täytyy ehdottomasti kokeilla, kiitos ohjeista!!
VastaaPoista