20.2.2010

Jauhelihakastike


Spagettia ja jauhelihakastiketta! :D Mä en juurikaan tomaattipohjaisista kastikkeista tykkää, mutta tämä menee kyllä munkin vaativaan makuuni. Osuutensa lienee tomaatin makua pehmentävillä kermalla ja sokerilla. Sopankeittäjän ohjeita taas tämäkin :)

400 g jauhelihaa
1 prk (n. 370 g) tomaattimurskaa (yrtti tai valkosipuli)
2-4 dl ruokakermaa
1 lihaliemikuutio
1 tlk herkkusieniä (tai mustia tai vihreitä oliiveja)
1 sipuli
valkosipulia (oman maun mukaan, itsellä 1 ykskyntinen)
oliiviöljyä
tuorebasilikaa
3-4 rkl ketsuppia
1 rkl sokeria
(suolaa)
jauhelihamaustetta
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
sipuli- ja valkosipulijauhetta
kuivattua basilikaa
(meiramia)


Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit paistinpannulla oliiviöljyssä.


Paista jauheliha sipuleiden joukossa. Mausta kypsä jauheliha ketsupilla ja mausteilla.


Lisää joukkoon tomaattimurska ja lihaliemikuutio, anna hautua hetki.


Lisää kerma ja anna jälleen hautua hetki.



Lisää joukkoon sokeri, lisää herkkusienet/oliivit ja lopuksi hienonnettu tuorebasilika.

.



 -----

Ostoslista:

Lihatukku Jouni Partanen Oy nauta-sika jauheliha - 3,38 € / 0,786 g
Rainbow tomaattimurska (valkosipuli) - 0,85 €
Valio ruokakerma - 0,85 €
Maggi lihaliemikuutio - 1,80 € / 16 kpl
X-tra herkkusienet - 0,47 €
sipuli -1,09 € / kg
valkosipuli -1,15 € / 100 g
Rainbow oliiviöljy - 2,86 € / 500 ml
Järvikylä basilika - 1,53 €
Meira tomaattiketsuppi - 2,10 € / kg
sokeri - 0,89 € / kg
jauhelihamauste -1,33 € / 50 g
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
paprikajauhe - 2,18 € / 75 g
sipulijauhe - 1,24 € / 38 g
valkosipulijauhe - 1,42 € / 40 g
basilika - 1,15 € / 6 g

(Rainbow täysjyväspagetti - 1,20 € / 500 g)

Yhteishinta: 5 €

7 kommenttia:

  1. Oli oikein maukasta!

    VastaaPoista
  2. hyvää oli, tehty jo useammankin kerran :)

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla! Tää onkin kyllä tosi hyvää :)

    VastaaPoista
  4. tein tämän hieman soveltaen ja aivan mahtavaa jauhelihakastiketta tuli!

    VastaaPoista
  5. Oli hyvää, mutta sivumakuna maistui hieman ihmisen sonta

    VastaaPoista
  6. Moikka, tämä on hyvää:) toista kertaa jo täällä lunttaamassa reseptiä!

    VastaaPoista