16.1.2010
Amerikkalainen suklaajuustokakku
Tää on niin orgastisen hyvää, että mä en oikeasti ihan heti keksi mitään näin nautinnollista! <3 Itse en tummasta suklaasta tykkää eikä mulle oikein mene taloussuklaa leivonnassakaan, mutta hyvin tämä onnistuu myös tavallisesta maitosuklaasta :) Ainoastaan maitosuklaalla tehtäessä sokerin määrää kannattaa vähentää, jotta ei tule liian makeaa. Itse yleensä käytän sen 200 gramman levyn Fazerin sinistä ja jätän sokerin kokonaan pois tai laitan sitä max. noin puoli desiä. Samoin kahvin voi hyvin jättää pois ja sulattaa liivatteet pelkkään veteen, mikäli ei kahvista tykkää. Mun makuuni tää toimiikin parhaiten suklaakakkuna ilman kahvia. Jos taas kaipaa kahvin makuista leivonnaista niin silloin läträän kahvin kanssa aivan reippaasti :D Alkuperäinen ohje täältä: Valio.fi
Oma mielipiteeni on, että Valion väittämä 10-12 annosta tästä on toiveajattelua. Ihan maksimissaan tästä riittää kahdeksalle :D Kahdestaan me tämä yleensä parissa päivässä syödään...
Joo, ja pähkinöitä mä en pähkinöinä syö, joten en niitä nyt kuviakaan varten sitten ostanut. Päälle on heitelty ihan vaan vihreällä elintarvikevärillä värjättyä valkosuklaata :)
Pohja
1 pötkö Domino -keksejä
50 g leivontamargariinia
Täyte
4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
170 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita keksimurskan kanssa.
Kaada seos irtopohjavuokaan, jonka pohja on peitetty leivinpaperilla tai leivinpaperin päälle tavalliseen kakku-/piirakkavuokaan. Levitä tasaiseksi. Laita vuoka jääkaappiin.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. (Mikrossa 10 sekunnin välein sekoittaen ja kuplimista välttäen. Suklaa sulaa todella nopeasti! Ylikuumentaminen/keittäminen pilaa suklaan.)
Sekoita sula suklaa tuorejuuston (ja sokerin/vaniljasokerin) kanssa.
Kuumenna kahvi/vesi kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet.
Sekoita liivateneste suklaatuorejuustoseokseen. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma ja sekoita seos tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Peitä vuoka foliolla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten yön yli. (Henkilökohtaiset tutkimukseni osoittavat, että kakku on leikattavaa kahdessa tunnissa ja tarjoiluun sopivaa neljässä :D )
Lisäys: Itse käytän suklaan värjäämiseen sekä nestemäisiä että pastavärejä, mutta etenkin nestemäisillä väreillä lopputulos saattaa kökkööntyä. Jos haluaa onnistua varmasti, kannattaa käyttää rasvaliukoisia värejä! Muuten onnistuminen saattaa olla tuurista kiinni, vaikka itse yleensä onnistunut olenkin :D
----
Ostoslista:
Pirkka Daniela täytekeksi - 1,96 € / 350 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,71 € / 500 g
Dr. Oetker liivatelehti - 1,61 € / 10 kpl
Euro Shopper pikakahvi - 3,04 €
Fazer maitosuklaa - 1,89 €
Philadelphia tuorejuusto - 2,15 €
Rainbow kidesokeri - 0,81 € / kg
vaniljasokeri - 1,57 € / 100 g
Valio kuohukerma - 1,13 €
Yhteishinta: 6,80 €
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tätä pitää kokeilla ! :)<3
VastaaPoistaJopas oli herkullisen näköistä ja hyvin kuvattu vaihe vaiheelta.
VastaaPoistaEn vaan itse jaksa laittaa tollasia sörsseleitä,söisin kyllä ja oikeastaan ei saisi syödä lihomisen pelossa :))
Se on epistä,et toiset voi syödä lihomatta kuitenkaan...
Mukavaa lumista talvea täältä Helsingin Vuosaaresta!!
Piipiloo
Jos on irtopohjavuoka, eli sitä kakkua ei tarvi siirrellä minnekään, niin miksi sinne laitetaa se leivinpaperi alle?
VastaaPoistase on sen takia ettet naarmuta vuokaa ja että ei jääpi kiinni siihen vuokaan se kakku olishan se perhanan harmi ku oot hiki hatussa tehny hienon kakun ja sitte sen pohja jää siihen vuokaa ja täytteet tulee lautaselle.. mutta lähinnä se vuoan pilaaminen vissiinkin on se syy
PoistaNäinhän se on :) Riippuu toki vuoastakin, että kuinka herkkä pinta siinä on naarmuuntumiselle. Mulla ei kyllä kakut ainakaan omaan vuokaani koskaan kiinni jää, kun käytän niin paljon voita/margariinia aina keksipohjissa ja kuivakakkuja varten voitelen vuoan erikseen :D
PoistaKiitos, Piipiloo! :) Mä itse katson kyllä nämä herkut sekä vaivan että kilojen arvoisiksi :D
VastaaPoistaAnonyymi, jotta irtopohjavuoan teflonpinta ei vahingoittuisi kakkua leikattaessa, ei kakkua kannata tarjota pohjan päältä. Leivinpaperin avulla kakku onkin helpompi siirtää pois siitä pohjan päältä ja tarjoilulautaselle eikä myöskään ole pelkoa, että kakku jämähtäisi vuoan pohjaan kiinni :) Niin ja oma syyni käyttää leivinpaperia on tiskissä säästäminen ;D
Mikään pakkohan leivinpaperia ei siis ole käyttää! Itse vaan en ole ikinä tullut edes kyseenalaistaneeksi asiaa :D
Sama nyymi kyselee.
VastaaPoista(Olen siis TÄYSIN noviisi leipomushommissa)
Ostin irtopohjavuoan, jossa on silikonireuna ja posliinilautanen.
Täten ymmärtäisin että voin koota kakun suoraan tuohon vuokaan, napata valmiista reunan pois ja nostaa pöytään?
Nim. ei ole tyhmiä kysymyksiä ;D
Tyhmiä kysymyksiä tosiaan ei ole, mutta tyhmiä vastauksia ehkä saattaa olla :D
VastaaPoistaEn siis itsekään ole asioihin perehtynyt enkä suoraan sanottuna aivan tarkkaan tiedä, millaista vuokaa tarkoitat. Mutta jos vuoassa tosiaan on irrotettavat reunat niin homma toimii juurikin noin yksinkertaisesti :) Ainoastaan kakun leikkaaminen saattaa olla hankalaa suoraan aluslautaselta tarjoiltuna, mikäli kakku on pohjansa kokoinen ja pahasti pääsee siinä liukumaan.
Ihan loistojuttu, että olet kuitenkin leipomista innostunut kokeilemaan! :)
mmm, näyttää tosi hyvältä, huomenna kokeillaan! kiitos hyvästä kuva-kuvalta ohjeesta, toivotaan että onnistuu. Kaapista löytyy vaan liivatejauhetta, kun menin sitä typeryydessäni ostamaan, kokeillaan millaista siitä tulee...
VastaaPoistaToivottavasti kakku onnistui ja maittoi! :)
VastaaPoistaItse en liivatejauhetta ole paljoakaan käyttänyt, mutta samalla tavalla sen pitäisi tosiaan toimia jauheena kuin lehtinäkin. Monet tuntuvat jopa pitävän jauheen käyttöä liivatelehtiä helpompana, mutta en sitten tiedä.
Ekaa kertaa vierailulla blogissasi, kivalta vaikuttaa! Tätä kakkua voisikin kokeilla viikonloppuna. :)
VastaaPoistaTuohon liivatejauheasiaan voisin omakohtaisen kokemuksen perusteella sanoa, ettei se ole todellakaan helpompaa kuin lehdet! Jauhe jää erittäin helposti kokkareiseksi eikä välttämättä hyydytä riittävästi.
Ja olisi hauska kuulla anonyymiltä, onnistuiko tuo kakku siinä silikonivuoassa. Itselläni on nimittäin samanlainen ja ainakin minulla reunat falskasivat... Voi toki olla, että oma täytteeni (ei siis tämän ohjeen kakku) oli liian löysää kyseiseen vuokaan. :)
Mä yllättäen suosittelen tätä kakkua kyllä kokeilemaan ;D
VastaaPoistaLiivatejauheeseen itse tosiaan en ole tutustunut ja pysyttelen jatkossakin hyväksi havaituissa liivatelehdissä. Liivatteettomalle juustokakulle sen sijaan olis kyllä tilausta, mutta saa nyt näkee, milloin niihin kokeiluihin asti pääsen :D
Kuulostaapa omituiselta tuo silikonivuoan falskaaminen! :o Jos vuoka siis oli kunnolla suljettu niin onpa huono tuote sitten. Mun vuokani pitää hyvin kyllä nestemäisen täytteenkin, mutta tätä Amerikkalaista juustokakkua uskaltaa kyllä testata huterammallakin vuoalla :)
Hei!
VastaaPoistaMiten olet värjänny tuon suklaan?!?
Heips! :)
VastaaPoistaIhan vaan sulatin valkosuklaata mikrossa ja sekoitin siihen pari tippaa vihreää elintarvikeväriä.
Käytin Dr. Oetkerin nestemäistä elintarvikeväriä, jota saa pienissä (30 ml) pulloissa kaupoista samasta hyllystä, missä on kakunkoristeet ja muut leivontatarvikkeet.
Pitääkö kekseistä poistaa täyte? :) terv. Jaana
VastaaPoistaEi tarvitse poistaa täytettä, sellaisenaan murskaksi vaan :)
VastaaPoistamiten toi yhteishinta on laskettu... 6,80€
VastaaPoistamelko edullista :)
Yhteishinta on laskettu sen mukaan, paljonko aineita yhteen kakkuun on käytetty :) Eli esim. 1 dl sokeria painaa 85 grammaa ja margariinipaketista on laskettu se 1/10 ja niin edelleen. Eli tietysti kertaostoksen hinta nousee suuremmaksi, jos ei vaikka kahvia kotona ole ja senkin joutuu ostamaan.
VastaaPoistaMutta juustokakuista tää tosiaan on yksinkertaisimpia eikä siten paljon maksamaankaan tule :)
Maukasta tuli :) Tein tätä tyttöni ristiäisiin. Kiitos reseptistä! :)
VastaaPoista..edellinen..
VastaaPoistaMiten muuten sait noin hienon näköistä tuosta vihreästä valkosuklaasta?
Minäkin koitin värjätä mutta onnistui vähän kehnommin.. :)
Tuurilla? :D Sekoittelin ihan vaan pari tippaa väriä suklaaseen samalla, kun sekoittelin viimeiset suklaat sulaksi. Mäkin olen huomannut, että noi nestemäiset värit saattaa olla välillä vähän hankalia :D
VastaaPoistaMutta kiva kuulla, että kakusta tuli maittavaa ja sehän se kai pääasia onkin! :)
Noh mäpä kokemattomana leipurina tein sen mokan että jäähdyttelin sulaneen suklaan ja sitten vasta laitin väriä :O Senpä takia se sitten meni niinkuin meni, tietääpä ensi kerralla :)
VastaaPoistaEipä mullakaan tuosta värjäämisestä paljoa kokemusta ole :) Nestemäiset värithän ei oikeasti kai suklaan värjäämiseen edes sovellu, joten sinänsä tää on vähän huono :( Olen vaan itse noita käyttänyt, kun ei kotona ole muutakaan väriä ollut. Vika ei siis välttämättä ollut ollenkaan sussa! :)
VastaaPoistaEli kannattaa ostaa rasvaliukoisia värejä suklaan värjäämiseen, jos haluaa varmasti onnistua :) Itse olen nyt värjännyt pastaväreillä hyvin tuloksin, mutta sitäkään ei kai "virallisesti" suositella.
Ookei :) Kiitti vinkistä :)
VastaaPoistaIhanaa joulun odotusta!
Harmi, etten aiheesta huomannut aiemmin mainita :/ Lisäsin sen nyt tuonne reseptiinkin.
VastaaPoistaOikein ihanaa joulun odotusta sinulle myös! :)
Hei, itse teen tälläiset juustokakut aina täysin ilman liivatetta ja hyvin ovat onnistuneet ja kiinteitä olleet.
VastaaPoistaEli tässäkin reseptissä tein pohjan ohjeen mukaan, tämän jälkeen tein täytteen 2prk tuorejuustoa, jonne sekaan reilut puolet sekä taloussuklaata että fazerin sinistä. Eli yhteensä reilu levy. Ja lopuksi sekaan purkki kermaa vaahdoksi vatkattuna, se tarvitsee kuitenkin nostella sekaan varovasti. Lisäksi ripaus sokeria ja vaniljasokeria. Sitten vain jääkaappiin jähmettymään yön yli. Koristelin vielä tomusokerilla sekä vadelmilla. Aivan mielettömän helppoa, nopeaa ja hyvää :)
Niinhän se on, että jos täytteeseen ei tule ylimääräistä nestettä niin suklaa itsessään riittää juustokakun jähmettämään :) Mä itse vaan tykkään ottaa varman päälle ja laittaa ne liivatteetkin. Ja liivatteella kakusta tulee ihan leikattavaa hyytelöä, kun pelkällä suklaalla jähmettämällä tulos kai usein jää hieman moussemaiseksi? Mun täytyiskin tehdä kokeiluja aiheesta ja laittaa tänne blogiinkin! :)
VastaaPoistaKiva, kun kirjoitit nämä vinkit tuohon kommenttiin, ehkä niistä on apua muillekin! :)
Kiva ohje tosiaan, jääkaapissa hyytyy nyt jonkinmoinen kakku ;D Helkatin lähikauppa ei tosin suostunu myymään maustamatonta tuorejuustoa, niin päädyin sit maitorahkaan ja ihan kyllä onnistuu näköjään tämmöselläkin menetelmällä :D
VastaaPoistaLähikaupat on petollisia! >:/ Itsellekin nimittäin käynyt joskus noin :D Multa tosin jäi kyllä koko kakku tuolloin tekemättä.
VastaaPoistaMutta onnistuu hyydykekakut tosiaan maitorahkastakin! :) Vähän erilainen maku ja koostumushan sillä tietysti tulee, semmoinen rahkakakku. Mä itse olen tällä hetkellä innostunut jogurtista hyydykekakuissa :D
KIIIIIIIIIIIIIITOS! Aivan mahtava kakku! Ja posket senkun vaan pyöristyy.. :D
VastaaPoistaNo, tällä kakulla saa posket vähän pyöristyäkin :D
VastaaPoistaNaminami! Ajattelin leipoa huomenna näitä namiherkkuja kaksi kappaletta. Täytin tänään 20 joten kyllä sitä sopii juhlia tuhdimmankin kakun kera! :D Teini-iästä poistumisen kunniaksi! :D
VastaaPoistaSiis mikä on se veden määrä mihin liivatteet sekoitetaan. Kun ymmärsin, että vesi jossa liivatteet sulatetaan lisätään semmoisenaan?
VastaaPoistaAnonyymi1: Synttärionnittelut! :D Ehdottomasti hyvä syy juhlia juustokakun kera :)
VastaaPoistaAnonyymi2: Joo, liivatteet sulatetaan joko kahviin tai jos ei pidä kahvista niin ne voi sulattaa pelkkään veteen. Eli määrä on noin 1 rkl (eli ihan vaan sen verran tilkka, että nestettä on), johon liivatteet sulatetaan ja, kun liivatteet ovat sulaneet niin tää lisätään juustomassaan :)
Ihanan näkönen!! Juustokakkuihin täysin hurahtaneena oon etsinyt kookossuklaajuustokakun ohjetta, mutta sellasta ei löydy mistään. Oon siis päättänyt aika kokemattomana leipurina päättänyt ottaa askelen eteenpäin ja soveltaa ohjeen itse (niinkin monimutkaisesti, että lisään vaan johonkin suklaajuustokakun ohjeeseen kookosmaitoa... ;)) ja mietinkin, että voiskohan tää olla se ohje, mihin lisäyksen teen. Kysynkin, että minkä kokoiseen vuokaan tää on tehty? Itseltä löytyy toistaseks vaan 24cm vuoka, ja mietin että onko tässä ohjeessa varaa lisätä kookosta se muutama desi niin, että taikina kuitenkin mahtuis vielä vuokaan? :) Ja osaatko sanoa, että jos lisään kookosmaitoa niin pitäiskö liivatteidenkin määrää sit lisätä?
VastaaPoistaJos suklaajuustokakkua lähtee soveltamaan niin tää on kyllä hyvä "peruskakku" muutoksille pohjaksi :) Jättää vaan kahvin pois ja sulattaa liivatteet joko tilkkaan vettä tai tässä tapauksessa vaikka kookosmaitoa.
VastaaPoistaTämä kuvien matala lasivuoka on kai halkaisijaltaan 23 cm. Yleensä itsekin käytän ihan sitä 24 cm:n vuokaa ja siihen tästä kakusta tulee jopa melko matala, joten luulisin kakun vuokaan mahtuvan muutaman desin lisäyksenkin jälkeen :)
Itse en kookoksesta pidä, mutta miksipä ei siitä tosiaan voisi suklaajuustokakkuakin tehdä :) Kaupoista saa pikkuisissa pulloissa mm. kookosaromia, jonka voisin kuvitella myös käyvän juustokakkuun kookoksen makua antamaan. Mutta en tosiaan itse kookosta käytä niin ei siitä sen enempää.
Jos päädyt käyttämään kookosmaitoa niin nesteen/täytteen määrää lisättäessä täytyy tosiaan myös liivatteiden määrää lisätä 1-1,5 liivatelehteä / 1 desi nestettä, määrä riippuen siitä kuinka leikattavaa hyytelöä haluaa. Itse en tosin sitä kookosmaitoakaan ole ikinä käyttänyt, mutta sehän taitaa jonkin verran jähmettyä itsessäänkin jäähtyessään? Jos näin on niin silloin vähempikin määrä lisäliivatteita varmaan riittää, kun tuo suklaa tosiaan myös hyydyttää kakkua jonkin verran. Ja jos kookosmaito on kylmänä kokonaan kiinteää niin silloin ei tarvitse liivatetta kakkuunkaan lisätä :)
Ja jos lisäät kookosmaitoa parikin desiä niin silloin kannattaa varmaan lisätä myös suklaan määrää, jottei suklaanmaku kokonaan huku kasvaneeseen täytemäärään :) En tiedä, riippuen kai siitä millaisella suhteella tahdot makujen maistuvan ja kuinka voimaakkaasti kookosmaidossa maistuu kookos :)
En tiedä oliko musta apua, mutta toivottavasti onnistut kakunteossa! :)
Pitääpä nyt sitten infota kokeilujen tuloksista... Eli ensiksi kiitos sinulle vastauksesta! Olen siis se sama, joka pähkäili kookoskakun kanssa :) Eilen sitten vihdoinkin sain aikaseks tehdä kakun. Muuten sama resepti, mutta pohjaan käytin 175g Marie-keksejä (tein joskus daim-kakun dominopohjalla ja siitä tuli niin makeaa, että päädyin tähän) ja lisäsin pohjaan myös reilun puoli desiä kookoshiutaleita. Täyte muuten sama (käytin myös kokonaisen fazerin sinisen), mutta lisäksi pieni purkki (165ml) kookosmaitoa ja täytteeseenkin se puolisen desiä kookoshiutaleita. Ja laitoin yhden liivatelehden lisää. Sopi 24cm vuokaan täydellisesti.
VastaaPoistaEilen illalla kun maisteltiin n. neljän tunnin hyytymisen jälkeen, niin kookos ei vielä juurikaan maistunut, ja ehdin jo vähän pettyäkin, mutta nyt, kun kakku on saanut rauhassa olla yhteensä melkein 20h jääkaapissa, kookoksen maku erottuu paljon paremmin, ja mä ainakin tykkään tosi paljon. Jonkun makuun kookos saattaa ehkä maistua liiankin voimakkaasti, eli jos ei ole ihan niin suuri kookoksen ystävä kuin minä, niin kannattaa varmaan ensin koittaa niin, että jättää vaikka pohjasta hiutaleet pois. Liivatetta olisi ehkä voinut laittaa vielä toisenkin lisälehden, mutta toisaalta tykkään siitä, että kakku on nyt sellasta suussasulavan ilmavaa.
Toivottavasti joku kookos-suklaa -yhdistelmästä pitävä näkee tän, ja saa tästä apua, itse en tosiaan löytänyt yhtään tällaista ohjetta netistä.:)
Tosi kiva, että tulit raportoimaan tuloksista! ♥ Toivottavasti joku samaa reseptiä kaipaava tosiaan tämän nyt löytää. Ainakin kokeilin Googlea niin sieltä tämä hakusanalla "kookos-suklaajuustokakku" löytyi :D
VastaaPoistaHarmi, etten itse tosiaan kookoksesta pidä, sillä kuulostaa kyllä tosi kivalta kokeilulta!
Täällä suhteellisen leipojanoviisina minäkin kyselen. En ole aiemmin käyttänyt liivatetta ja nyt ihmettelen tuota liivatteiden sekoittamista kahviin. Kuinka se on mahdollista, jos kahvia on 1 ruokalusikallinen? Riittääkö, jos keittää kahvia normaalisti vai tarviiko olla kiehuvaa liivatteelle? Hirvittää, jos alan synttäreilleni väsäämään ja meneekin pieleen. Mitäs sitten teen :D
VastaaPoistaKahvi saisi olla mielellään kiehuvan kuumaa, jotta se ei jäähdy liikaa, kun siihen sekoitetaan kylmästä vedestä otetut liivatteet. Tässä vaiheessa jos menee pieleen niin tilanne on vielä pelastettavissa, kun lämmittää liivatenestettä uudelleen! :) Jos kakkumassa muuttuu paakkuiseksi liivatteen lisäämisen jälkeen niin silloin ei valitettavasti ole enää mitään tehtävissä.
PoistaJos liivatetta kovasti pelkää niin suklaa itsessäänkin riittää kyllä tämän kakun hyydyttämään. Itse laittaisin suklaata 200 g ja tällöin liivatteen voi huoletta jättää pois - ainoastaan kakun koostumuksesta ei tällöin tule aivan yhtä siististi leikkautuva :)
Sanoit aiemmin, että sun käyttämä astia oli 24 senttinen ja tulee ohut kakku muutenkin. Mulla on vuoka 27 senttinen ja mietin pitääkö mun tehdä kaksinkertasena tuo ohje vai riittääkö 1,5-kertasena?
VastaaPoistaTässä kuvissa mulla tosiaan on astiana hieman kaartuva piirakkavuoka, joten tavalliseen irtopohjavuokaan tulee tuota kuvan kakkua matalampi lopputulos. Eli itse tekisin kyllä kaksinkertaisena :)
PoistaJa lisäten vielä äskeiseen kysymykseeni. Liivatteiden määrää ei varmaan kaksinkertaisessa tarvitse kuitenkaan tuplata? paljonko oli hyvä määrä?
VastaaPoistaJos muun reseptin tuplaa niin kyllä myös liivatteiden määrä täytyy silloin tuplata, jos haluaa tuon kiinteän koostumuksen säilyttää. Tässä kakussa tosin on tuota suklaata tukemassa hyytymistä, joten luulisin tuolla neljälläkin liivatteella tulevan ihan hyvä kakku kaksinkertaisenakin :)
PoistaKiitos vastauksista. Tein ohjeen tuplana, mutta päätin laittaa liivatteita vain 5. Sattui olemaan paketissa sen verran jäljellä. Suklaa piti kivasti kasassa. Omaan makuuni tuli liian makeaa kakkua, mutta vieraat rakastuivat. Eikä ollut heidän mielestään liian makeaa :)
VastaaPoistaKiva juttu, että sait koostumuksesta mieleisesi! Itsehän tosiaan jätän lisäsokerin aina pois, jos teen maitosuklaasta, mutta noin muutenhan suklaakakku melkoisen makeaa saa ollakin ;D
Poista