4.12.2011

Kinkkupasteijat



Ainiin, ainiin! Ihan meinasin unohtaa näitä pasteijoitakin tehneeni jo kuukausi sitten. Ehdin leipomaan jo kahtena versionakin :)

Mulla jo jonkun aikaa ehti kaapissa pyöriä purkillinen tuota makea&tulinen-rahkaa, jonka olin kokeiltavaksi ostanut. Kun kaapista löytyi vielä kinkkurouhettakin niin muistin heti tämän cebicin keittiössä näkemäni tuolloin juuri julkaistun kinkkupasteijareseptin.

500 g (8 kpl) lehtitaikinalevyjä

1 prk makea & tulinen -rahkaa (Valio)
150 g kinkkusuikaleita, -rouhetta, palvimurua, tms.
0,5 sipuli
0,5 paprika
mustapippuria
1 kananmuna



Ota lehtitaikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle.



Notkista maustettu rahka kulhossa ja lisää siihen hienoksi suikaloitu kinkku, pieneksi kuutioitu paprika ja hienonnettu sipuli.





Sekoita ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.



Puolita lehtitaikinalevyt ja jaa täyte tasan levyjen keskelle. Käännä taikinaneliöiden vastakkaiset kulmat keskelle ja paina pasteijat kiinni.



Vatkaa kananmunan rakenne rikki haarukalla ja voitele pasteijat.





Paista 225 asteessa, kunnes pasteijat ovat saaneet kauniin värin (meidän uunilla noin 15-20 minuuttia).



----

Ostoslista:

Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä - 1,59 € / 500 g (8 kpl)

Valio maustetttu rahka, makea&tulinen - 1,55 €
Wigren kinkkurouhe - 3,20 € / 250 g
sipuli - 1,29 € / kg
paprika - 0,48 € (2,29 €/kg)
mustapippurirouhe - 6,75 € / 400 g
Rainbow kananmunat - 1,49 € / 10 kpl


Yhteishinta: 5,50 € / 16 kpl

----

Myöhemmin tein jääkaapista löytyneistä aineksista toisen version, jossa maustettu rahka oli korvattu maustetulla tuorejuustolla (itselläni makuna Afrikan paprika). Sipulin jätin pois ja lisäsin jokaiseen pasteijaan pari palaa fetaa :)

11 kommenttia:

  1. Oi, nää sun ohjeet on ihan sairaan ihania! Helppolukuset ja 'ostoslistasta' plussaa :) Tänään sitte aikomus tehdä näitä hyvännäkösiä kinkkupasteijoita :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköisiä! Täytyykin testata näitä joku päivä. :)

    VastaaPoista
  3. Nams, aivan ihanan näköisiä!
    Munkin piti tehä tänään aamuvuoron jälkeen pasteijoita, mutta kinkkukuutiot olikin menny vanhoiks...pesin sitten autot kun en jaksanu kauppaan lähteä.

    Nuo sun pasteijat on tosi kivan mallisia! Matkin kyllä sua, kunhan pääsen leipomaan...tuo rahka ei meillä miehelle maistu, mutta Afrikan paprikaa olinkin jo jääkaappiin varannu.

    Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Ovatko nuo maustetut rahkat aivan poikkeuksellisen hyviä maultaan tai koostumukseltaan? Jotenkin niiden hinnassa on minusta vähän ylihintaa.

    VastaaPoista
  5. Suhu_: Oi, kiitos! ^_^

    Noora: Testaa toki, kinkkupasteijat on aina hyviä :)

    Sumi: Vaikka avopasteijoita olen tehnyt ennenkin niin tämän version tosiaan matkin itsekin tuolta cebiciltä :D Afrikan paprika oli ihan kiva näissä, vaikka vähän miedoksi jäikin tuohon rahkaan verrattuna :)

    Kivaa viikkoa sinulle myös! :)

    Salla: No mun mielestäni eivät kyllä ole mitenkään erityisiä :P Mutta onhan ne tietysti ihan hyviä ja käteviä :) Ja halvemmaksi tuommoinen kuitenkin tulee kuin se tuorejuusto.

    Sen sijaan makeista leivontarahkoista (muidenkin kuin Valion!) löytyy ihania makuja ja voin mä ainakin tätä makea&tulistakin toistekin ostaa, yrtit-rahka taas ei ollut mun makuuni.

    VastaaPoista
  6. Mäkin tein näitä cebicin ohjeella, mulla ne mokomat vaan aukesivat uunissa ja taisivat olla sitten nimeltään veneitä :D

    VastaaPoista
  7. Tämä on kyllä kiva vaihtelua perinteisille pasteijamalleille :)

    VastaaPoista
  8. oliko noi tosi hyviä :D

    VastaaPoista
  9. Luumukka: Mä näinkin ja kivannäköisiähän ne niinkin oli! :D Mullakin ekasta paistosta aukesi muutama, mutta seuraavat kiersin ja nipistin kiinni niin hyvin, että pysyivät kaikki ainakin suunnilleen kiinni :D

    cebic: On joo, ja tosi helppo ja nopea malli tehdä! Mä kun en saa ikinä tavallisia pasteijoita pysymään kiinni millään! :D

    Anonyymi: Oli nää joo aika hyviä ;D Itse ehkä tykkään enemmän sellaisista, joissa on "oikeaa juustoa" sisällä, mutta hyviähän kinkkupasteijat aina on.

    VastaaPoista
  10. Minä en ole mikään superleipuri, mutta näitä tuli eilen tehtyä ensi viikonlopun pikkujouluja ajatellen. Olipas helppoja ja hyviä!!! Muuten tein kuin tuossa ekassa ohjeessa, mutta rahkan tilalle laitoin tuorejuustoa (joka oli Lidlissä 0,99 e, ettei niin kauhean kallistakaan, jos ei saksalaista vierasta...).

    -Satu

    VastaaPoista
  11. Kiva juttu, että tykkäsit! :) Täytyiskin taas itsekin käydä Lidlin valikoimia tutkimassa. Sieltä tosiaan saa edullisesti monia hyviä tuotteita, mutta harmillisesti lähin Lidl on nykyään sen verran kauempana, että harvoin tulee käytyä.

    VastaaPoista