26.4.2011

Daim-valkosuklaakakku



Tällä kertaa teki mieleni tehdä Daimista juustokakkua ja reseptiä googleteltuani päädyin nappaamaan taas valmiin ohjeen käyttööni. Tämä siis suoraan Hellapoliisin reseptillä tehty, ainoastaan sokeria laitoin taas omaani puolet vähemmän ja vähän muutenkin viilasin omiin tapoihini sopivaksi. Kahviakaan en laittanut pohjaan ja maidon tarkoitusta tässä en aivan ymmärräkään.

Kakku on edelleen todella makeaa, mutta valkosuklaan ansiosta kakku saa myös ihanan pehmeän maun. Maitorahka ja sitruuna myös mukavasti hieman tasoittavat liikaa makeutta. Ensimmäisenä päivänä syötäessä Daim tuntuu sattumina kakun seassa, mutta saatuaan olla vuorokauden jääkaapissa Daimkin sulaa ihanasti.

Pohja:

175-200 g tummia täytekeksejä tai muita tummia keksejä (Domino tms.)
50 g margariinia tai voita
(2 rkl kahvia tai maitoa)

Täyte:

2,5 dl vispi- tai kuohukermaa
1 levy (130 g) valkosuklaata (Panda)
1 prk (250 g) maitorahkaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1,5-2 isoa (2x56g) Daimia



Murskaa keksit ja sulata voi/margariini. Sekoita tasaisesti keskenään (+ kahvi/maito).



Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. (Vuoka Hellapoliisin ohjeessa 18 cm, oma vuokani 22 cm.)





Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.



Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.





Murskaa 1,5 (eli 3 palaa) Daimia. (Esim. itse paukuttelin lihanuijalla menemään, kun ehdin keksimurskainlaitteen jo tiskiin laittamaan.)



Vatkaa kerma vaahdoksi.



Lisää kermavaahtoon sokeri, vaniljasokeri ja maitorahka, sekoita tasaiseksi.





Sekoita joukkoon sulatettu suklaa.





Lisää sitruunamehu ja Daim-murska, sekoita tasaiseksi.





Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvankuumaa vettä. ( - Itse puristelin liivatteista enimmät vedet pois, laitoin liivatteet mukiin ja kuumensin mikrossa, kunnes liivatteet olivat sulaneet aivan nestemäiseksi ja sekoitin vielä lusikalla varmuuden vuoksi).





Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.



Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.





Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä 2-4 tuntia tai mielellään yön yli.



^ Peitin kakun kelmulla, jotta se ei ota itseensä jääkaapista hajuja. Tästä syystä kakku hieman hikoili kaapissa, mutta karkkimurskaa sisältävät juustokakut saattavat hieman pisaroitua pinnastaan muutenkin :)



Koristele esim. paloittelemalla viimeinen Daim-pala sekä veistelemällä valkosuklaata kakun pinnalle.

----

Ostoslista:

Rainbow tumma täytekeksi - 1,87 € / 350 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,49 € / 500 g

Flora vispi - 1,15 € / 2,5 dl
Panda Valloittava Valkoinen - 1,25 € / 130 g
Valio maitorahka - 1,23 €
Rainbow kidesokeri - 0,85 € / kg
Dan Sukker vaniljasokeri - 1,75 € / 170 g
Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl
sitruuna - 0,37 € (1,59 €/kg)
Kraft Daim - 0,95 € x 2


Yhteishinta: 6,20 €

6 kommenttia:

  1. Mmmh. Kuulostaa herkulliselta. =)

    VastaaPoista
  2. Oi voi, mahtaa olla aikamoisen makea pommi =P
    -Koneko

    VastaaPoista
  3. Mmmm, kiitos tästä! Tein tänään ja kutsuin perheenkin syömään, hyvää oli ja kaikki meni:)

    VastaaPoista
  4. Paula: Mua varmasti uskotaan, kun sanon, että maistuu myös! :)

    Koneko: On joo, melkoisen makea, mutta sokeria vähennettyäni ei lainkaan liian makea! :)

    leni: Oh, hieno juttu! :D Meillä syöjiä kävi kaksi meidän lisäksemme ja silti onnistuin hieman säästämään useammallekin päivälle :D

    VastaaPoista
  5. Mulla vähän tökkii toi rahka, millastahan tulis ihan tuorejuustosta? :)

    VastaaPoista
  6. Varmasti ihan hyvää :) Vähänhän lopputulos tottakai muuttuu, mutta en näe mitään syytä, miksei rahkaa voisi tuorejuustolla korvata :)

    VastaaPoista