27.8.2010

Banaanipiiraat



Tää on taas näitä öisiä herkutteluhimoja. Onneksi olin sattunut juuri selaamaan Ruokaherkkuja -blogia, josta tämäkin herkku löytyi :)

500 g lehtitaikinalevyjä
rypsiöljyä
1 iso banaani
1 tl sokeria
1/4 sitruunan mehu
100 g maitosuklaata
tomusokeria
kanelia

Paistaminen 200 -asteisessa uunissa, n. 15 minuuttia.



Asettele lehtitaikinalevyt pellille sulamaan ja jaa ne kahtia. (Kuvassa ruutuja vaan 15, koska heitin yhden lattialle :P )



Paloittele/pilko/rouhi suklaa.



Pilko banaani pieniksi paloiksi.



Puserra sitruunasta mehu.



Sekoita keskenään suklaa, banaani, 1/4 sitruunan mehu ja 1 tl sokeria.



Laita banaani-suklaasekoitusta lehtitaikinalevyjen yhteen kulmaan ja taita toinen kulma päälle niin, että tulee kolmionmuotoisia piiraita.







Voitele piiraat öljyllä.



Hunnuta tomusokerilla ja kanelilla.





Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes piiraat ovat kullanruskeita (n. 15 min).





----

Ostoslista:

Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä - 1,48 €
Keiju rypsiöljy - 1,53 € / 500 ml
banaani - 0,29 €
Rainbow kidesokeri - 0,79 €
sitruuna - 0,66 €
Fazer maitosuklaa - 1,65 € / 200 g
Dan Sukker tomusokeri - 1,20 € / 500 g
kanelijauhe - 1,12 € / 38 g


Yhteishinta: 3,30 € / 16 kpl

9 kommenttia:

  1. Ja näitä tänä iltana. NAM NAM

    VastaaPoista
  2. Hihii, kiva, että ruoat pääsee heti testiin! :D

    VastaaPoista
  3. nami!! Ihanan kuuloinen resepti ja vaikuttaa suht simppeliltä tehdä. Näitä pitäisikin joskus kokeilla!! :)

    VastaaPoista
  4. Oivoi, miten herkullisen näköinen/kuuloinen resepti!
    Eksyin blogiisi Henskiksen kautta, ja jämähdin lueskelemaan... Sinulla on tosi herkullinen blogi!!! Ja suloisia kissakuvia.. Kun olin lapsi, meillä oli aina kissoja..nykyään ei voi ajatellakaan, miehieni on allerginen.
    Sopiiko että linkitän, niin on helpompi palata lueskelemaan ihania ohjeitasi?

    Mukavaa tiistaipäivää
    toivotteleepi Sumi

    VastaaPoista
  5. Tätähän vois vaikka kokeilla... :D Pitäis vaan syyä eka toi piirakka loppuun jääkaapista. :P

    VastaaPoista
  6. Tulin oikeastaan vain huikkaamaan, että tunnustus on nyt vastaanotettu ja, mutta täällähän joutuikin taas kuolaamaan jos minkä perään :p Ihania herkkuja olet taikonut!

    VastaaPoista
  7. sofiella, ovat kyllä suht vaivattomia tehdä :) Ainakin äkilliseen herkutteluhimoon auttoivat :D

    Sumi, kiva, kun tulit käymään! Ja kiitos kehuista :) Teen vastavierailua, kunhan mulla pää taas toimii :D (Olen kipeänä nyt.) Kissakuvia pyrin laittamaan kissablogin puolelle jatkossa enemmän :) Mullakin on ollut kissa aivan pienestä asti enkä osaisi enää elääkään ilman kissoja. Olenkin onnekas, kun tuo mun mies on samanlainen kissahöperö kuin minäkin :D

    Linkittäminen sopii hyvin! :)

    Henskis, no ei kai semmoinen herkkupiirakka kaapissa kauaa säily B)

    Haati :D Lisää herkkuja olis jo ollut luvassa, kunhan saisin julkaistua ;P

    VastaaPoista
  8. Heippa!

    Kokeilin tänään sinun reseptilläsi halloum-juustosalaattia, sekä pekonipaahtoleipää. Kummastakin tosin tuli vähän oma versio, koska juuri noita aineita ei ollut. Mansikan tilalle salaattiin tuli hunajamelonia, ja pekoni vaihtui itse asiassa barbecue-kastikkeella valeltuun kanaan! :)

    Paahtoleivistä (tai toasteista) tykkäsin todella paljon! Kiitos siis reseptistä! Mutta se halloum ei oikeen napannut. :/ Minusta se juusto maistui jotekin joltain...vuohen karvalta, vaikken kyllä ole vuohen karvaa koskaan maistanut. Onkohan niissä juustoissa eroja? Ostin jotain aika halpaa varmaan...

    Ihana tää sun blogi, olen ajatellut kokeilla täältä vaikka mitä! Ja linkkaan sut sitten mun blogiin, niin kunnia reseptistä tulee oikeaan osoitteeseen. :)

    VastaaPoista
  9. Heips!

    Kiitos, kun kommentoit ja kiva, jos linkkaat :) Kiva aina kuulla palautetta ja kiva, kun olit muokannut itse reseptejä :D Mä just yks päivä mietinkin, mitä laittaisin halloum-salaattiin mansikan sijaan, kun mansikka-aika on ohi ja luulen, että toi meloni vois olla aika hyvä! :D

    Ai helkkari, mua vähän nauratti tuo vuohenkarva! xD Kamalaa. Onhan noissa varmaan eroja :) Ei se halloumi musta vuohen karvalta maistunut, vaikka vuohenmaidostahan se kyllä tehdään. Toi mun halloumini tosin oli tehty kai pääasiassa lehmänmaidosta ja lisänä sitten vuohen- ja lampaanmaitoa. Musta halloumi ei oikeastaan maistu juuri miltään paitsi suolaiselta eikä kunnolla liotettuna juuri sitäkään :)

    VastaaPoista