20.4.2012

Valmistujaiskakut



Mango-mansikka-vadelmajuustokakku laktoosittomana ja gluteenittomana.

Erään kansankynttilän valmistujaisiin kävi käsky leipoa 5 juustokakkua ja mähän tietenkin tartuin haasteeseen :D Tai alkujaan puhe oli kolmesta kakusta, mutta samalla vaivalla lopullinen viisikin hoitui vähän luovemmat sekoituskulhot käyttöön ottamalla. Tällä kertaa koristeluja ei tilattu multa, kun kakut piti niin hyvissä ajoin valmistaa. Kakut koristeltiinkin yksinkertaisen kauniisti elävillä ruusuilla, jotka kastettiin suklaaseen, jotta kukista ei tartu kakkuun ikävää makua tai väriä.

Kuvat valmiista kakuista ei ole itse ottamiani vaan niistä kiitos juhlakalulle sekä vierailleen! :)

Tässä valmistujaiskakut omasta näkökulmastani ;D Juuri muuta jääkaappiin ei sitten mahtunutkaan.



Yleensä kun kavereilleni kakkuja teen niin kyse on yhdestä tai kahdesta kakusta. Mutta oli tällainen isompikin projekti juustokakkuina mukava toteuttaa! ♥ Kun on juustokakkua muutaman kerran tehnyt niin jatkossa juustokakkuja on helppo tehdä kerralla isommallekin joukolle ja muokata useimpiin ruokarajoitteisiin sopiviksi :) Suosittelen!

Kitinäkeittiössä kermavaahtoa salaattikulhossa ja mangonmakuista juustomassaa boolimaljassa :D



Juustomassaa jäi hieman ylikin ja niistä tein pikkuisiin laseihin itselleni muutaman tällaisia ihania jälkiruokamaljoja. Näitä harrastan itse enemmänkin, kun näitä on helppo vaan hakea jääkaapista eikä tarvitse erikseen ottaa kakkua pöydälle leikattavaksi ;)



Valmistujaiskakut oli tehty pääasiassa tämän Mansikka-mangojuustokakun mukaan laktoosittomana ja yksi kakuista myös gluteenittomana. Toivomuksesta tein kuitenkin kiilteen vadelmasta, joten kopioin reseptin vielä tähän, vaikka vaihekuvat löytyvätkin tuolta linkistä :)

Pohja:

150 g (gluteenittomia) digestivekeksejä
75 g (laktoositonta) voita
2 rkl kaakaojauhetta

Mangotäyte:

4-5 liivatelehteä (riippuen mangososeen juoksevuudesta)
3 rkl limettimehua
2 dl (laktoositonta) vispikermaa
200 g (laktoositonta) maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl soseutettua mangoa (Bonne)

Mansikkatäyte:

4 liivatelehteä
3 rkl limettimehua
2 dl (laktoositonta) vispikermaa
200 g (laktoositonta) maustamatonta tuorejuustoa
250 g mansikoita
3 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria

Vadelmakiille:

1 dl vahvaa vadelmasosetta (Bonne)
1 dl sokeritonta vadelmamehua
0,75 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
4 liivatelehteä



^ Tässä kuvassa näkyy taaemmassa kakussa vähän noita ihanan värisiä kerroksiakin ^_^

2 kommenttia:

  1. Kelpaisi kyllä nämä kakut. :) Olen itse sen verran laiska, etten jaksaisi kahta erimakuista täytettä alkaa tehdä, vaikkei ehkä siihen niin paljon enempää aikaa menisikään. Mutta sellaisia kakkuja on ihana syödä. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää maut tosiaan sopivat tosi hyvin yhteen ja tuo vadelmakiille vielä täydensi kakut ihanasti :) Tällainen perusjuustomassa on niin helppo ja nopea tehdä, että eniten vaivaa tosiaan menee siihen, kun kerroksia joutuu hyydyttämään niin moneen kertaan erikseen :P

      Poista