13.4.2012

Kastike hirvenlihasäilykkeestä



Mies toi mulle näitä etiketittömiä säilykepurkkeja, jotka ilmeisesti ovat hirvenlihaa. Tai jotain. Mä uskon, mitä mulle sanotaan. Itse mä en ole tainnut hirveä edes syödä koskaan muuten kuin makkaraksi jauhettuna ja sekin muun ruoan sekaan sekoitettuna niin, että mulla ei juuri valmiuksia ole tämän säilykelihan alkuperää arvailla.

No, tulinpa siihen tulokseen, että oli purkissa mitä tahansa niin kermalla läträämällä siitä ruokaa saadaan :D Niinpä ryhdyin rohkeasti toimeen ja tein tämän yksinkertaisen kastikkeen miehelle syötäväksi sillä välin, kun itse söin miehen inhoamaa sienikastiketta. Tästä tuli kerrasta miehen herkkua ja hän jopa harmitteli, ettei noita purkkeja saatu enempää :D Kaupasta ostettuna vastaava 400 grammainen purkki hirveä näytti maksavan 7-8 euroa, mutta eiköhän tämä ruoka onnistune perus sika-nautanötkötistäkin :P

1 prk (400 g) hirvenlihasäilykettä
1 sipuli
pari kynttä valkosipulia
1 prk kermaa
100 g sulatejuustoa



Pilko liha kuutioiksi. Hiennonna sipulit. (Taustalla heitellään pahaa silmää, kun ei kissan annettu lihoihin koskea ;D )



Paista lihapaloja ja sipuleita pannulla, kunnes liha ottaa hieman väriä pintaansa ja sipulit kuullottuvat.





Lisää kerma ja sulatejuusto. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut tasaisesti ja anna hautua hetki. Mausta halutessasi esim. suolalla ja pippurilla (riippuen mitä mausteita säilykkeessä itsessään on jo valmiina.)





----

Ostoslista:

hirvenlihasäilyke - 0 € (kaupasta 7,30 € / 400 g)
sipulipussi - 1,23 € / kg
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
Valio ruokakerma - 0,92 €
Valio Koskenlaskuja perinteinen - 2,90 € / 250 g


Yhteishinta: 2,70 - 10 €

9 kommenttia:

  1. Pakko kokeilla, varmasti miehen mieleen :) kaappi edelleen puolitäynnä näitä säilykkeitä enkä oikeins saa aikaiseksi tehtyä niistä mitään järkevää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tosiaan mies ihastui tähän ruokaan kovin! :) Ihan harmittaa, kun meiltä tuota säilykehirveä ei muutamaa purkkia enempää löytynyt, kun tämä olis ollut niin näppärä pikaruoka silloin, kun kumpaakaan ei huvittaisi miehen lounasruokia tehdä :D

      Poista
  2. Meillä tuosta purkkilihasta tehdään kastiketta ilman kermaa, lisäämällä vain desi vettä ja tuo liha kattilaan, mutta olisikin mielenkiintoista kokeilla tuota kerman kanssa. Liha on muuten myös todella hyvää leivän päällä (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä olen vähän tottunut tekemään kaikki kastikkeeni kermasta niin se tuntui turvalliselta valinnalta tähänkin :D Mullehan tää hirvisäilyke on aivan uusi tuttavuus eikä kyllä omaan makuuni ainakaan kylmiltään mennyt.

      Poista
  3. Ihan mahtava ohje! Isä on tuonut monta purkillista hirvenlihasäilykettä enkä oo oikein tienny et mitä niille tekis ku pari purkkia meni eväsleipiin mut täytyy alkaa tekemään tämän mukaan. Muutenkin ihana blogi, auttaa paljon laiskaa/osaamatonta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tuota hirvenlihasäilykettä voi kyllä käyttää monessa paikassa aika samaan tapaan kuin muutakin lihaa :) Tai yks kiva tapa muokata esim. niitä eväsleipiä vois olla leikata säilyke "pihveiksi", paistaa pannulla ja tehdä hampurilaistyyliin :)

      Poista
  4. mun vanhemmillakin on just noita etiketittömiä hirvenlihoja kaapissa, ja kun äitini ei niistä mitään ruokaa osaa tehdä (eikä mitenkään hirveän innokas ole uusia reseptejä kokeilemaan, toisin kuin minä :P), niin nappasin yhden mukaan kokeillakseni tätä kastiketta. Tosi hyvää! nams

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että helpolle kastikereseptilleni on löytynyt käyttöä! :) Noi säilykelihat on kyllä aika haastavia, jos ei niitä ole tottunut käyttämään. Onneksi itsekin olen edes vähän kokeilunhaluinen uusien ruokien suhteen :D

      Poista
  5. Hyvvee oli, tempasin vielä muussin kaveriksi

    VastaaPoista