9.9.2011

Mansikkahyytelökakku



Kauan kadoksissa ollut kaverini kävi perheineen tuossa jokin aika sitten meillä kyläilemässä ja tottakai tällaista tilaisuutta piti kakulla juhlistaa B) Mä harvoin mansikkaista juustokakkua teen, mutta niistä harvoista kerroista tämän täytyy kyllä olla ehdoton suosikkini. Tää on kuin hyydytettyä mansikkasmoothieta, eli jotain aikas ihanaa :D

Perinteinen keksipohja on mun suosikkini, mutta kun juustokakkuja tykkään testailla niin samallahan siinä tulee erilaiset pohjatkin kokeiltua. Vähän olin epäluuloinen tätä myslipohjaa kohtaan, mutta se sopikin tähän kakkuun aivan täydellisesti! Pohjaa vuokaan asetellessani mietin, että olis pitänyt laittaa mysliä enemmän, jotta olis saanut pohjasta vähän tiiviimmän. Mutta lopullisessa kakussa myslin määrä osoittautuikin juuri sopivaksi - mysli ei maistunut läpi liikaa ja se myös pehmeni täytemassan alla sen verran, että koostumukset sopivat täytteen kanssa ihan loistavasti yhteen :)

Resepti napattu Limepippurilta. Myös idea myslipohjaan tarttui tuolta blogista.

3 dl jogurtti-mansikkamuromysliä
50 g voita tai margariinia

5 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,6 l tuoreita tai 300 g pakastettuja mansikoita
2,5 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl sokeria
0,5 sitruunan mehu



Hienonna mysli ja sulata margariini. Sekoita hyvin keskenään.





Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja kiinnitä rengas. Levitä mysliseos tasaisesti vuoan pohjalle.





Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n. 5-10 min.).



Soseuta mansikat.



Vaahdota vaniljakastike.



Lisää joukkoon soseutetut mansikat, jogurtti, sokeri ja sitruunamehu.





Kiehauta tilkka vettä/mansikoiden lientä/mehua kattilassa ja sulata nesteeseen vedestä puristetut liivatelehdet. (Itse taas laitoin liivatteet mukissa mikroon noin 10-30 sekunniksi.)





Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan huolellisesti sekoittaen. (Ylimääräisten käsien puutteen vuoksi kuva ei taas vastaa työvaihetta aivan täydellisesti.)





Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. (Ja jälleen kamera söi kuvasta värit, eli täyte on kyllä ihan vaaleanpunaista edelleen.)



Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti, mielellään yön yli.





----

Ostoslista:

Rainbow jogurtti-mansikka muromysli - 3,69 € / 725 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,49 € / 500 g

Meira liivatelehdet - 1,29 € / 10 kpl
Flora Vanilla - 1,25 €
Rainbow mansikat - 2,29 € / 500 g
Lindahl's turkkilainen jogurtti - 2,96 € / kg
Dan Sukker taloussokeri - 0,89 € / kg
sitruuna - 0,37 € (2,65 €/kg)


Yhteishinta: 5,10 € / 10-12 palaa

4 kommenttia:

  1. Tässä tulikin uusia ideoita useampikin! :D Mansikkajuustokakkua ei oo tullu koskaan tehtyä, ja ihmettelen kyllä miksi ;o Mansikat on aivan ihania, joten miksei niistä taiottu juustokakkukin! Ja myslipohjaa en minäkään oo koskaan kokeillut. Myslistä en muutoin kauheesti tykkää, mut tässä se vois mennäkkin :p Ihanan tasaisen oot tästä saanut!

    VastaaPoista
  2. Aivan järkyttävän ihana blogi! Itse olen entinen (täysin valehtelematta!)"vihaan ruokaa"-ihminen, nykyinen "rakastan ruokaa ja makuja!"-ihminen! Kiitokset todella kivasta blogista, olen uusi lukija ja jäin heti koukkuun, selailin reseptejäsi melkein kahteen asti yöllä eilen :) juustokakkujen ystävänä tänne blogiin päädyinkin googlen kautta :) helppoja ja hauskoja ohjeita joita tulen käyttämään! t: Essi

    VastaaPoista
  3. Kelpaisi minullekin. :) Mun synttärit ovat tosin lähestymässä, ehkä niiden kunniaksi sitten... ;)

    VastaaPoista
  4. Tintsu: Mullakin oli hyvät aikeet tehdä kesällä tuoreista mansikoista oikein mansikkainen mansikkajuustokakku, mutta jotenkin se syksy taas ehti ennen kakkua :P Mutta onneksi ne mansikat on kakussa lähes yhtä hyviä soseenakin ;)

    Myslistä mäkään en niin välitä, mutta muromysli menee. Ja kakkupohjassa oli hyvää, vaikka myslille yhä maistuikin :)

    Essi: Kiva, kun kommentoit ja kiitos kivasta palautteesta! :) Itse olen kyllä aina ruoasta tykännyt ja ruoanlaittaminenkin on ollut melkein kivaa, mutta vasta viime vuosina olen opetellut itse kokkaamaan enemmän :D

    Toivottavasti blogista löytyy jotain kivaa jatkossakin! Niitä juustokakkuja varmasti ainakin ;)

    Ranja: Joo, suosittelen! Tämän makuihin on myös helppo yhdistää jostakin toisestakin juustokakusta vielä toinen kerros eri makua, jos haluaa vielä asteen verran hienomman synttärikakun ;)

    VastaaPoista