17.9.2011

Valkosuklaamousse / JuustokakkuKuva ei taas ole paras mahdollinen, kun oli jo syöjät vieressä kärkyssä, mutta maku oli mielestäni erittäinkin kohdillaan B) Leivoin siis tuossa pari viikkoa sitten ystävälleni syntymäpäiväkakun hänen toiveidensa mukaan ja tällainen syntyi.

Julkaisen tämän nyt pelkän valkosuklaamoussen nimellä, sillä juuri mitään uutta juustokakkuihin tämä resepti ei varsinaisesti tuo. Ihan moussena olen syönyt tätä tuoreiden marjojen kanssa. Valmiita mousseannoksia tehdessä kannattaakin muistaa, että tämä on aivan hävyttömän makeaa eikä tätä pysty kovin montaa lusikallista syömään ainakaan sellaisenaan. Juustokakun täytteenä tämä sen sijaan toimi loistavasti! Tämän voikin tarjoilla joko jälkiruokamoussena, ohuen juustotortun täytteenä (tämä+keksipohja) tai kerrosjuustiksessa toisen suklaan tai marjaisan täytteen kaverina :) Pelkkää valkosuklaa-juustokakkua tosin jos tekis niin itse ehkä laittaisin tuorejuustoa sen 200 grammaa.

Tässä kuvan juustokakussa siis pohjana paketillinen (200 g) Safari-keksejä ja 50 g margariinia. Päällä valkosuklaamousse. Vaaleanpunainen kerros on tästä mansikkahyytelökakusta. Herkullinen yhdistelmä!

200 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispi- tai kuohukermaaSulata suklaa.Vatkaa kerma vaahdoksi.Notkista tuorejuusto vatkaimella.Sekoita jäähtynyt suklaa ja tuorejuusto hyvin keskenään.Lisää puolet kermasta tuorejuustoseokseen ja sekoita.

Lisää loput kermasta ja sekoita.

Nostele mousse annosmaljoihin (tai keksipohjan/juustokakun päälle).

Nosta mousse jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi tai pariksi.----

Ostoslista:

Panda valkosuklaa - 1,25 € / 130 g
Kraft Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g
Rainbow vispikerma - 1,13 € / 2 dl


Yhteishinta: 3,90 €

4 kommenttia:

 1. vautsi mikä kakku!
  Itse kun en leivo paljon yhtään, enkä koskaan käyttänyt hyydytettäviä aineksia... ajattelin kysyä että annoitko mansikkahyytelön hyytyä ennen kuin laitoit valkosuklaamoussen päälle?

  VastaaPoista
 2. Hyvä kysymys!

  Ensin siis tein normaalisti ohjeen mukaan tuon mansikkakakun, jonka annoin hyytyä yön yli jääkaapissa. Valkosuklaamoussen sitten lisäsin kakun päälle muutamaa tuntia ennen tarjoilua :)

  Hyydytettäviä kerroskakkuja tehtäessä kerrosten on hyvä antaa jähmettyä hetki ennen uuden kerroksen lisäämistä, jotta raidoista tulee tasaiset :) Ja tuo mansikkahyytelö on ennen hyydyttämistä aivan juoksevaa, joten siihen ei olisi pystynytkään uutta kerrosta ennen kunnon hyytymistä lisäämään.

  VastaaPoista
 3. :) Kiitos vastauksesta! Laitan tämän reseptin suosikkeihini, jospa joskus uskaltaisin kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Kokeile ihmeessä! :) Mun makuuni tuo mansikkakakku oli tosi hyvää sekä lisämoussella että ilman :)

  VastaaPoista