17.12.2009

Piparijuustokakku



Ihanan jouluinen ja helppo juustokakkuohje <3 Jälleen yli jääneen piparkakkutaikinan voi syödä itse sellaisenaan (joo!) tai sitten siitä voi leipoa niitä pipareita. Mieluiten ehkä jälkimmäistä, jos kakkukin pitää vielä kyetä kahden hengen voimin syömään, kuten eräillä...

Laiskan ratkaisu taas ostaa valmista piparkakkutaikinaa, vaikka se ei kotitekoiselle ikinä tulekaan pärjäämään. Mutta pakastetaikina toimii oikein hyvin ja pohja jääkin paistamisen jälkeenkin ihanan pehmeäksi, vaikka maistuukin piparkakuille <3 Itse käytin pohjassa jotain tuommoista kylmähyllytavaraa, mutta se johtui taas ihan siitä, että kun miehen lähettää kauppaan niin aina pitäisi osata varautua siihen, ettei tämä esimerkiksi ole ikinä kuullut siitä, että piparitaikinaa löytyy myös pakasteesta xD Ja varmasti tuo on ostanut meille piparitaikinaa ennenkin, mutta ilmeisesti ei aina keskittymiskyky riitä <3

Pohja:
250g piparkakkutaikinaa

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl fariinisokeria
2 munaa
1,5tl kanelia
1tl vaniljasokeria



Vuoraa irtopohjavuoan pohja tai piirakkavuoka leivinpaperilla. Kauli piparitaikina pohjan kokoiseksi ja nosta vuokaan.



Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.



Kaada taikina piparipohjan päälle ja tasoita.



Paista 175 asteessa n. 40min, jäähdytä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua ja koristele esim. pipareilla.



----

Ostoslista:

- Elonen piparkakkutaikina - 4,69 € / 500 g
- Philadelphia tuorejuusto - 2,15 € x 2
- Dansukker fariinisokeri - 1,13 € / 300 g
- Euro Shopper kananmunat - 2,09 € / 12 kpl
- kanelia - 1,12 € / 38 g
- vaniljasokeria - 1,57 € / 100g

Yhteishinta: 7,40 €

11 kommenttia:

  1. Uskaltaisinkohan mä tänä vuonna vaihtaa mun vakiojoulujuustokakun tähän... Kumpi on parempaa, tämä vai glögijuustokakku?

    VastaaPoista
  2. Voi, en minä tiedä! :D Tykkään molemmista tosi paljon. Noin niin kuin joulun aikaan syötynä siis. Niukasti saattaa tää viedä voiton glögijuustokakusta mun mieltymyksissäni.

    Tää piparijuustokakku vaan on ehkä enemmän semmoinen esijoulukakku... Vähän semmoinen perusmaustekakku, mitä voisin syödä muuten vaankin. Ja toisaalta tästä tulee niin ohut, että tää on ennemmin torttu kuin kakku. Joten sinänsä glögijuustokakku on sitten varsinaiseen joulupöytään näyttävämpi. Ja toisaalta paistetut juustokakut on jotenkin raskaita mun makuun niin joulu on jo muutenkin semmoinen mättöjuhla :D

    Mutta joo, mulla on ollut aina (eli ne 2 kertaa joulun alla) tarjolla nää molemmat ;D

    VastaaPoista
  3. Kokeilin sotkee hieman erilaista juustokakkua. Piparitaikinasta pohja, mutta täytteeseen meni appelsiinituorejuustoo, sitä mascarponee, ranskankermaa, munaa, ruokokidesokeria (fariinisokeria boikotoin sen epäkäytännöllisen säilyvyyden vuoksi) kanelia, piparimurskaa (meni tavallista piparia kun Prismassa ovat niin vajaita etteivät ole appelsiinipipareita hankkineet!) ja tällä hetkellä kylmettymässä, huomenna mielenkiinnolla koemaisto.

    Musta toi appelsiinin ja piparin yhdistelmä on vinkee ja toiv. onnistu ku päästäni lähin soveltaan. Paria sun reseptia vilkasin et mitäs siinä tarvis olla ja minkä verran suunnilleen et rakenne olis myös toimiva (:

    -S

    VastaaPoista
  4. Vaikka itse en appelsiinituorejuustosta niin välitäkään niin kakku kuulostaa hyvältä! :) Sustahan on tullut ihan keittiöguru jo! :D Mä en olekaan tainnut noita appelsiinipipareita ikinä edes nähdä missään :O

    VastaaPoista
  5. ens kerralla passaan mascarponen ettei se vie makua, appelsiinituorejuustoo kaikki ja sit vielä ku mutustaa joukkoon maraboun appelsiinikrokanttia ni on varmaan aika perfekto. pohjan vaihdan digestiveen ni sit se on vaan appelsiini-suklaajuustokakku :D mä passaan taas ne limet ja sitruunat

    hämptonissa asuessa mä viimeks oon ostanu appelsiinipipareita eli siinä pari, kolme vuotta sitten viimeks. löyty s-marketeista ja isommista shopeista.

    -S

    VastaaPoista
  6. Mä olen tehnyt joskus appelsiinijuustokakun niin, että appelsiinituorejuuston ja liivatteen lisäksi täytteeseen tuli vaan vispikerma, vaniljasokeri ja suoraan appelsiinista puristettua appelsiinimehua. Pohja kaurakekseistä ja appelsiinimehusta kiille :) Appelsiini+suklaakin on kyllä hyvä yhdistelmä, oon sillä tehnyt kerroskakkuna - paljon parempi kuin pelkkä appelsiini :D

    VastaaPoista
  7. Kiitos kivasta blogista! Täältä on tullut jo testailtua useampaakin reseptiä. :)

    Mitä luulet, voisikohan tämän juustokakun täytteen tehdä kaksinkertaisena? Vai meneekö pohja ihan koppuraksi jos paistoaika kovasti pitenee?

    - Heli

    VastaaPoista
  8. Eiköhän tämä kaksinkertaisenakin onnistu ihan hyvin :) Piparitaikinan kuivumista en osaa arvioida, mutta alkuperäinen kakku oli lopulta yllättävän ohut (kuvan vuoka 23 cm), joten tuskin kaksinkertaisellakaan täytteellä kovin paljon pidempää paistoa vaatii. Kunhan kakku ei enää hylly keskeltä niin sehän jähmettyy sitten loppuun vielä jääkaapissakin :)

    VastaaPoista
  9. Itse tein samalla ohjeella, mutta lisäsin purkin tuorejuustoa. Maku ei kärsinyt, piparitaikinapohja oli hyvää (sopivan pehmeää), MUTTA pinta halkeili kovasti, jo 30min paistoajan kohdalla näkyi ensimmäinen railo. Millä tuota halkeilua voi ehkäistä? Folio?

    VastaaPoista
  10. Joo, jos pinta tuntuu kovasti halkeilevan tai tummuvan liikaa niin folio vuoan päälle :) Mulla ei kyllä foliokaan ole ehkäissyt halkeilua täysin, mutta isoilta repeämiltä se yleensä vähän pelastaa.

    VastaaPoista
  11. Kuulostaa niin hyvälle et pakko kokeilla. Onnistuukohan tavallisella hienollasokerilla? Ja sekoititko täytteen sähkövatkaimella vai ihan vaan jollain lastalla?:)

    VastaaPoista