27.6.2012

Italianpata



Italianpata! Lapsuuden suosikkiruokani! Mutta uskotteko, jos sanon, että mä en ole koskaan osannut tehdä Italianpataa? Italianpata on ehkä yks yksinkertaisimpia ruokia, mutta jostain syystä mä en vaan saa siitä ikinä mieleistäni :P Liekö aika kullannut muistot, kun niin montaa reseptiä olen jo testannut?

No, tässä nyt yksi ihan perusohje, jolla tulee ihan hyvää Italianpataa :) Itse inhoan pakastettua paprikaa, joten lisäsin sen tuoreena. Vähemmän nirsot voi korvata kasvikset pussillisella hemapaa.

Maku on melko mieto, joten mun makuuni parhaimmillaan tämä melkein onkin joko pakastimesta uudelleen lämmitettynä tai sitten kerralla kunnolla lähes muhjuiseksi haudutettuna.

400 g jauhelihaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 prk tomaattipyrettä
1,5 lihaliemikuutiota
5-7 dl vettä
0,5 pussia (175 g) rakettispagettia
0,5 paprikaa (n. 100 g)
100 g pakastemaissia
100 g pakasteherneitä
0,5 rkl oreganoa (tai pizzamaustetta)
0,5 tl mustapippuria



Ruskista jauheliha pannulla, kuullota hienonnetut sipulit samalla.





Lisää loput ainekset ja sekoittele, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti.





Keitä, kunnes spagetti on kypsää ja kasvikset pehmenneet. Sekoittele välillä tai kypsennä kannen alla, jotta pata kypsyy tasaisesti. Lisää tarvittaessa vettä.

3 kommenttia:

  1. Italianpata on niiin nostalginen ruoka!: D meillä sitä tehtiin aina pussista... voisin kokeilla tehdä tällä reseptillä!: )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas en ole pussiversiota kovin montaa kertaa tainnut edes maistaakaan, kun meillä tehtiin mun lapsuudessani kaikki ruoka aina alusta lähtien itse :) Tosin kouluruokalan Italianpata saattoikin olla pussitavaraa.

      Poista
  2. Löysinpäs hienon ruokablogin, jonka reseptit kuin omia sävellyksiäni. Meni suosikkeihin just, täältä saa ideoita keittiöön.

    VastaaPoista