22.3.2012

Vadelmajuustokakku



Kävin hautajaisten jälkeen tyhjentämässä ja laittamassa sulatukseen äitini pakastimen, josta löytyikin vaikka mitä ihania aarteita. Kuten muutama rasia oman pihan vadelmia! Sain heti innoituksen tehdä vadelmajuustokakkua, koska sellainen blogistani vielä puuttuu, mutta tulinkin lopulta pihiksi ja ostin paistettavaan kakkuuni puolalaisia pakastevadelmia :D Säästän nuo omat puhtaat vadelmani johonkin sellaiseen herkkuun, jota ei kypsennetä.

Hieman tuli ohut kakku, kun mulle tuli kiire jäähdyttää kakkuni ennen vieraiden tuloa, joten tuollainen piirakkamaisempi jäähtyi nopeammin. Maku oli kuitenkin hyvä ja resepti on todella yksinkertainen! :) Ja taas ehdottomasti kannattaa leipoa tämä kakku jääkaappiin vieraita odottamaan jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä, sillä maku on parhaimmillaan vasta saatuaan kunnolla levätä.

200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g vadelmia

Kypsennys 175-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.



Murskaa keksit hienoksi ja sulata rasva. Sekoita hyvin keskenään ja painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. (Kuvan vuoka 24 cm.)





Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset paitsi vadelmat ja vatkaa tasaiseksi. (Jos pelkäät täytteen jäämistä epätasaiseksi niin sekoita ainekset toisiinsa huoneenlämpöisinä tai vatkaa tuorejuusto notkeaksi ennen muiden ainesten lisäämistä.)





Sekoita vadelmat täytteeseen. (Täytteestä tuli isoilla kananmunilla niin löysää, että vadelmat voi hyvin kaataa vasta suoraan vuokaankin juustomassan päälle.)





Kaada juustomassa vuokaan.



Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.



Anna kakun jäähtyä ja nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.



Tarjoa kylmänä.



----

LU Digestive - 1,75 € / 400 g
Sunnuntai leivontamargariini - 1,55 € / 500 g

Kraft Philadelphia - 1,89 € / 200 g
Valio créme fraîche - 1,24 € / 150 g
Rainbow isot kananmunat - 2,49 € / 15 kpl
Rainbow kidesokeri - 0,95 € / kg
Meira vaniljasokeri - 1,81 € / 85 g
200 g vadelmia - 1,49 € / 200 g


Yhteishinta: 6,10 €

14 kommenttia:

  1. Hei,

    Onpa mukava saada sinut takaisin, postauksiasi on ollut jo ikävä! Mitä ilmeisimmin sinulla on ollut todella suuria menetyksiä ja vaikeaa viime aikoina. :( Toivon kuitenkin kovasti voimia ja auringonpaistetta kevääseesi!

    Virtuaalihalauksin, Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mukava palata, kun vastaanotto on tällainen! ♥ Kiitos! :) Omassa elämässäni tosiaan tällä hetkellä myllertää vähän kaikilla osa-alueilla, mutta eiköhän tästä hyvän ruoan voimin taas selvitä ;)

      Poista
  2. Otan osaa. Ja mukava kun tulit takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ On kyllä mukavaa taas bloggailemaankin palata! :)

      Poista
  3. Ihastuttavan syötävän näköinen teos jälleen! omnomnom

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin syötävä kakku olikin, sillä puoli kakkua hävisi illan aikana yksin mun toimestani! ;D

      Poista
  4. Herkullisen näköinen kakku! Paistetun vadelmaversion voisi laittaakin lähiaikoina kokeiluun. :)

    Ja lämmin osanotto minultakin. Menetin äitini yllättäen noin vuosi sitten, ja kyllä siinä riittikin pitkäksi aikaa myllerrystä elämään. Toivon iloa ja aurinkoa elämääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmat sopivat kyllä ihanasti myös paistettuun juustokakkuun ja muutenkin olen itse viime aikoina leiponut enemmän näitä paistettavia :D

      Kiitos osanotostasi ♥ Sun blogiasi noihin aikoihin seurailinkin :( Yritän toki seurailla edelleen, mutta viimeinen vuosi on kyllä ollut muutosten aikaa mulla itselläni muutenkin, joten ehtiminen ja jaksaminen on usein riittäneet lähinnä omiin blogeihini :P

      Poista
  5. Osanotto. Itse tein (lue: itkin ja tein) toissapäivänä vispipuuroa, johon laitoin viimeiset äitini keräämät raparperit pakastimen pohjalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Mulla on tällä hetkellä pakastin täynnä marjoja, mutta vähän kyllä itsellenikin tuli suretus ajatellessani, että ensi syksynä en enää voikaan käydä hakemassa marjoja ja sieniä keneltäkään :/

      Poista
  6. Juustokakku on takuuvarma resepti, olipa kyseessä sitten kaveritapaaminen, päiväkahvit tai vaikka sukukokous :) Se menee parempiin suihin alta aikayksikön. Vadelmilla höystetty versio kuulostaa mainiolta ja ihanan kesäiseltä, tosin itse olen ihastunut valkosuklaajuustokakkuun. Täytynee testata, josko tästä olisi päihittäjäksi ainakin kesäaikaan, kun suu kaipaa marjojen maukkautta yhdessä kermaisten herkkujen kanssa. :> Kiitos tästä! Aivan liian hyviä kuvia olet saanut otettua! Makeanhammas alkaa ilmoitella olemassaolostaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ja erityisesti paistettavat juustokakut ovat usein vielä ihan superhelppoja tehdäkin! :)

      Miten olisi vadelma-valkosuklaajuustokakku? ;) Mulle tulee kesäisestä kakusta heti mieleeni yksinkertainen hyydykekakku, jossa on tuoreita mansikoita ja vadelmia päällä ♥ Tämä paistettu versio ehkä sopii hyvin just tähän vasta kevättä lupailevaan säähän? Vielä maittaa hieman tuhdimpikin kakku, mutta mukana on jo aavistus kesän makuja :)

      Poista
  7. Tervetuloa takaisin. Postauksiasi on jo kaipailtukin - ja tuo pinaatti-fetapasta tuli kyllä tarpeeseen, mahtava makuyhdistelmä!
    Aurinkoa kevääseesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen kyllä paluuta blogin ääreen kaivannut itsekin! :) Kiirettä ja tekemistä riittäisi edelleen, mutta jospa ruokakin taas pikkuhiljaa saisi takaisin omaa tärkeää sijaansa elämässäni :D

      Poista