30.7.2010

Perunasalaatti 2



Tässä vähän erilainen perunasalaattiresepti, jonka sain pähkiessäni sitä, kuinka pahaa perunasalaatti yleensä on :D Tämä on siis maidoton ja varsin maittava ruoka. Sekä tietysti myös melko yksinkertainen valmistaa niin juhlatarjottavaksi kuin omaksi ruoaksikin. Toimii lämpimänä, mutta myös erittäin hyvin kylmänä. Ja musta tää on myös tosi kivannäköinen perinteiseen valkoiseen perunasalaattiin verrattuna! Kuva ei vaan taas tee oikeutta.

Itse kun en oliiviöljystä juuri pidä niin käytin tähän puolet oliiviöljyä ja puolet tavallista öljyä. Onnistuu siis kokonaankin muulla öljyllä tehtynä, mikäli ei oliiviöljystä välitä tai ei sitä satu juuri kotoa löytymään :)

2 kg perunoita
1-3 punaista chiliä (voimakkuuden mukaan)
4-6 kynttä valkosipulia
1 ruukku ruohosipulia
n. 2 dl (oliivi)öljyä
suolaa+pippuria



Pese ja keitä perunat.



Silppua sipulit ja chili (siemenineen).







Paista silput pannulla runsaassa öljyssä, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet.





Anna perunoiden jäähtyä hieman ja paloittele ne kulhoon kuorineen.



Kaada öljyssä paistettu chili-valkosipuli-ruohosipuli-seos perunoiden päälle, sekoita ja lisää tarvittaessa öljyä. Suolaa ja pippuroi.





----

Ostoslista:

kesäperunapussi - 1,15 € / 2 kg
The Greenery Dutch Chili Mix - 2,49 € / 75 g (= 7 kpl)
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
ruohosipuliruukku - 0,95 €
Rainbow oliiviöljy - 2,86 € / 500 ml
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Yhteishinta: 4,50 €

4 kommenttia:

  1. Yksinkertaista ja herkullista - tosi hyvä postaus, kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, että on muidenkin kuin mun mieleeni! :) Mun on itseni tehnyt mieli käydä hehkuttamassa tätä vielä lisää, kun olen itse niin rakastunut tähän xD Törrrkeän hyvää.

    VastaaPoista
  3. Hihi, sama maku mullakin, eli ne kirsikat on Lidlin toffeista parhaita. Muutenkin kaikki kirsikkakarkit on ihan parhaita - etenki ne sellaiset isot punaiset pusuhuulet mitä irtokarkkeina on :P

    VastaaPoista
  4. Karkeissa kirsikka tosiaan on parasta :D Vaikka karkkikirsikan maulla ei olekaan mitään yhteistä aitojen kirsikoiden kanssa ja hyvä niin, kun itse en taas kirsikoista muuten tykkää yhtään :P

    VastaaPoista