20.12.2009

Glögijuustokakku



Tässäpä aiemmin lupaamani toinen jouluisen juustokakun ohje :) Hieman enemmän aikaa tämän valmistaminen vaatii kuin edellinen piparijuustokakku, mutta pidän tätä silti vaivansa arvoisena. Ei tämäkään siis mikään vaikea ohje ole ja liivatteenkin kanssa onnistuu varmasti, kunhan noudattaa ohjeita.

En blogiini edes laita reseptejä, joista en itse pidä. Joten tämäkin glögijuustokakku on kauniin ja näyttävän ulkonäkönsä lisäksi myös varsin maittava kokonaisuus. Tein viikonloppuna vieraille sekä tämän glögijuustokakun että edellisen piparijuustokakun, molemmat laktoosittomina. Mä rakastan näitä kakkuohjeita <3 Kakut saivat myös vierailta kehuja ja molempia kakkuja syötiin saman verran, joten en pysty millään mittarilla päättämään, kumpi näistä kakuista lopulta on parempi!

Tuota kananmunan tarpeellisuutta mietittiin toisaalla ja tulin siihen tulokseen, että sen varmastikin voisi jättää pois. Glögiä sen sijaan ei kannata laimentaa kahteen kertaan, kuten mulle ajatuksissani kävi ja sain ensimmäisestä lopputuloksesta lähinnä harmaan xD Ohjeen mukaan laimennetulla glögitiivisteellä sen sijaan syntyy kauniin syvänpunainen lopputulos :) Itse ripottelin kakun pinnalle neilikkaa ja kanelia lähinnä koristeeksi, mutta totesin niiden antavan myös hyvää makua pinnan kiilteeseen, kun en muuten niin glögistä välitä.

Alkuperäinen ohje otettu täältä: Hellapoliisi

Pohja:
200g piparkakkuja
100g margariinia

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa tai vastaavaa
0,5dl sokeria
2 munaa
0,5tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä

Kiille:
2 dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatelehteä



(^ Älkää antako kuvan hämätä vaan ottakaa tämä huomioon, jos itse kaipaatte laktoositonta kakkuohjetta: Tässä laktoosittomassa versiossa kaikki käyttämäni tuotteet olivat laktoosittomia eli kuvasta poiketen myös käyttämäni leivontamargariini oli laktoositon. Kuva on otettu aiemmin, jolloin testasin laktoosittomien tuotteiden käyttöä leivonnassa. Myös kuvasta poiketen käytin VIP glögitiivistettä, joten hintakin on laskettu sen mukaan. Korjaan kuvan/hinnan myöhemmin.)

Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim. lihanuijalla. Tai, jos ei ole tehosekoitinta tai lihanuijaa niin vaikka ihan näin tasapohjaisella lasilla painelemalla.



Sulata margariini ja sekoita piparimurskan joukkoon.



Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija n. 24cm) pohja leivinpaperilla.



Painele seos vuokaan.



Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.



Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon.



Laita liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen.



Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois.



Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.



Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.



Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään tunti.

Valmista glögistä kiille: Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet glögiin. Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Vältä loiskuttelua, jotta kiille ei hyydy seiniin kiinni.



Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Koristele esimerkiksi kanelitangoilla, mausteilla, pipareilla tai mantelilastuilla.



----

Ostoslista:

- Kantolan Pipari - 1,69 € / 400 g
- Sunnuntai laktoositon leivontamargariini - 1,48 € / 0,5 kg
- Valio laktoositon Viola tuorejuusto - 3,02 €
- Valio laktoositon vispikerma - 1,63 €
- Rainbow kidesokeri - 0,81 € / kg
- kananmunat - 2,09 € / 12 kpl
- kaneli - 1,12 € / 38 g
- inkivääri - 1,32 € / 32 g
- neilikka - 1,75 € / 34 g
- Meira liivatelehdet - 1,17 € / 10 kpl
- VIP glögitiiviste - 1,62 € / 0,5 l

Yhteishinta: 8,20 €

(Jos kakun ei tarvitse olla laktoositon, yhteishinta on hieman pienempi. Tekemieni jouluisten juustokakkujen hinnat eivät siis ole suoraan verrannollisia toisiinsa.

6 kommenttia:

  1. Hei!
    Hienoa, että joku laittaa tälläsia "selkokielisiä" ohjeita tänne=) Monilla helppo tehdä! Kysyisinki,voinko kopioida noita tekovaiheiden kuvia ko. kakusta, olen tehossa selkokielistä ohjetta mangokakkuun.. ??
    Taina, jolla ei ole omaa blogia:)

    VastaaPoista
  2. Heips! :)

    Vähän jäi mulle epäselväksi, mihin olisit kuviani kopioimassa. Mutta omaan käyttöön saa toki kopioida ja muutenkin saa kuviani käyttää, kunhan kuvien yhteydessä lähde mainitaan :) (Ei kaupalliseen käyttöön.)

    VastaaPoista
  3. kiitos hyvästä selkeästä ohjeesta, jossa on kaikki vaiheet kuvattu. Itse luin vielä muitakin ohjeita lisäksi ja kaikkien summa summarumina sävelsin sit aineksia vielä vähän lisää: eli mascarponea, valkosuklaata, partajugurttia ja pari rouhittua piparia sekä roippaus jäisiä puolukoita kaiken sekaan ja sit eikun hyytymään! Saas nähdä kummsota tulee...

    VastaaPoista
  4. Mahtaisiko tähän voida käyttää tommosta maidotonta jogurttia? Vähän kyllä muuttuu, ei olisi varsinaisesti juustokakku enää.. :) mutta jotenkin jos saisi maidottomaksi, ideoita jolla korvata toi tuorejuusto?

    VastaaPoista
  5. Tällä ohjeella olen joka joulu tehnyt glökijuustokakun ja aina on yhtä hyvää. Tänään tätä nautitaan itsenäisyyspäivän kunniaksi! Kiitos ohjeestasi!

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta. Yksi kakku tehty ja syöty. Mahtavan hyvää! Toisen teen heti perään, aion laittaa koristeeksi pakasteesta karpaloita.

    VastaaPoista