30.1.2012

Texmex-lasagne



Hellapoliisin reseptin pohjalta tuunattuna. Kirsikkatomaatit vaihdoin tavallisiin ja jauhelihakastikkeeseen lisäsin purkillisen kidneypapuja. Lisäksi tein cheddar-viipaleista juustokastikkeen, koska mun jättivuoassani jauhelihakastiketta ei riittänyt enää lasagnen päälle ja, koska lasagnen kuuluu olla kunnolla juustoinen ^_^ Eikä toivoakaan, että olis pannulle enää mahtunut juustoraasteita sekoittamaan, joten laitoin nekin ihan vaan raasteena väleihin ja vähän reilummin.

Vieläkin olis saanut olla juustoisempaa mun makuuni, mutta pääasia, että meillä jopa mies tykkäsi, vaikka hän ei kuulemma lasagnea syö :D Itsekään en ehkä perinteisen lasagnen suurin fani ole, mutta näin vähän erilaisena tuli kyllä hyvää. Vaikka me kahdestaan näin isosta vuoallisesta silti taas syötiinkin monta päivää :P

9-12 lasagnelevyä

(2 rkl öljyä)
400 g jauhelihaa
2 punasipulia
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5 pss tacomaustetta
0,5 punainen paprika suikaleina
0,5 vihreä paprika suikaleina
250 g tomaattimurskaa (1 prk)
1 prk salsakastiketta (hot)
2 dl kermaa
1 prk kidneypapuja
n. 2 rkl vihreitä jalapenoviipaleita (tai miedompaa)
250-500 g juustoraastetta
2 tomaattia

200 g cheddar -sulatejuustoviipaleita
1 prk ranskankermaa / kermaa



Paista jauheliha ja sipulisilppu, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet.



Mausta seos tacomausteella.





Lisää joukkoon paprikasuikaleet ja kääntele hetki.





Lisää tomaattimurska, salsakastike, kerma, kidneypavut ja jalapenoviipaleet. Kiehauta.





Sekoita vielä jauhelihakastikkeen joukkoon juustoraaste (tai lisää juustoraasteet suoraan vuokaan). Valmista halutessasi myös juustokastike lämmittämällä ranskankerma kattilassa ja sulattamalla cheddar-viipaleet siihen. (Jos haluat enemmän makua, käytä aitoa cheddaria tai tee sulatejuustoviipalekastiketta tupla-annos.)





Jaa jauhelihakastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uunivuokaan. (Kastike - levyt - kastike - juustoraaste - levyt - juustokastike ja jauhelihakastiketta, jos vielä riittää. Ja pienempään vuokaan voi tietysti tehdä enemmän kerroksia.)











Lisää vielä päälimmäiseksi tomaattiviipaleet ja runsaasti juustoraastetta.



Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.



Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

----

Ostoslista:

Rainbow lasagnelevyjä - 1,65 € / 500 g

Lihatukku Partanen nauta-sikajauheliha - 1,98 € (4,95 €/kg)
punasipulia - 0,48 € (1,19 €/kg)
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
Old El Paso Taco Spice Mix - 1,10 € / 30 g
punainen paprika - 0,95 € (3,99 € / kg)
vihreä paprika - 1,12 € (4,49 €/kg)
X-tra tomaattimurska - 0,47 € /240g/400g
Rainbow Tex Mexican Chunky Salsa Hot - 1,59 €
Valio ruokakerma - 0,88 €
Rainbow kidneypapuja - 0,79 €
Rainbow peperoni - 1,35 € / 330 g
Rainbow kermajuusto - 5,95 € / kg
tomaatti - 0,99 € (4,99 €/kg)

Hohcland cheddar - 1,99 €
Valio créme fraîche - 1,19 €


Yhteishinta: 17,50 €

4 kommenttia:

  1. Oih, kuulostaa erityisen hyvältä! Mitäs veikkaat, tulisiko maukasta myös ilman jauhelihaa? Nuita papujahan voisi laittaa vaikka enemmän..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mä en itse ehkä saisi syötyä ilman jauhelihaa, mutta voisihan tuon jauhelihan kai korvata vaikka soijarouheella? :) En tiedä olisko pelkät pavut + lasagnelevyt sellaisenaan vähän turhan jauhoinen yhdistelmä?

      Poista
  2. Oletko koskaan sattunut tekemään tortillavuokaa? Käytetään siis tortillalättyjä lasagnelevyjen tapaan. Todella hyvää! Siihen sopii tosin hyvin texmex-hommat ja se on myös todella nopeaa arkipäiviin, puolet nopeampi kuin lasagne. Tykkäisitte varmaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen mä pari kertaa kokeillut ja tykätään kyllä :) Mä en vaan osaa tehdä mieleistäni jauhelihasotkua siihen ja mulla aina tortillalätyt myös joko jää kuiviksi tai sitten vettyy liikaa inhottavasti :/ Onneks lasagnekaan ei kovin monimutkainen valmistaa ole :D

      Poista