6.7.2010

Itsetehty "Daim"



Oivoi, miten on hyvää <3 Ja suht helppoakin, kunhan malttaa sooseja sekoitella. Vähän on ehkä toffeemaisempi fiilis tässä kuin aidossa Daimissa. Tää ei varsinaisesti rousku hampaissa niin kuin aito Daim, mutta tää ei myöskään ole aivan "toffee-pehmeääkään". Siitä on aikaa, kun olen Daimia viimeksi syönyt niin en osaa sanoa, miten lähellä maku on oikeaa. Mutta kyllä tämän Daimiksi tunnistaa! :)

75 g voita
0,5 dl siirappia
1,5 dl sokeria
1,5 dl mantelijauhetta
200 g maitosuklaata



Sulata voi kattilassa.



Mittaa voin joukkoon sokeri, siirappi ja mantelijauhe. Keitä seosta noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen.





Levitä massa leivinpaperille noin leivinpellin kokoiseksi levyksi. Anna jäähtyä.



Sulata suklaa ja levitä se tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.





Anna suklaan kovettua (näin kesällä esim. jääkaapissa). Itse nostin Daimit tarjottimella jääkaapin viileäpuolelle.



Paloittele valmis Daim-suklaa kylmänä.

----

Ostoslista:

Valio voi - 1,39 € / 500 g
Dan Sukker tumma siirappi - 2,09 € / kg
Pirkka sokeri - 0,89 € / kg
Meira mantelijauhe - 1,75 € / 80 g
Fazer maitosuklaa - 1,65 €

Yhteishinta: 3,50 €

26 kommenttia:

  1. erinomaiset ohjeet daimin tekoon! tämä kotitekoinen daimi on lisäksi vähintään yhtä hyvää kuin kaupan normaali. Ja tulee halvaksi tehdä itse!

    VastaaPoista
  2. Niin ja liityin lukijaksesi, se unohtui edellisestä kommentista. Törmäsin blogiisi ensimmäistä kertaa, hyvältä vaikuttaa!

    VastaaPoista
  3. Mmmmm miten hyvältä tuo näyttääkään :P Mun on pitänyt tehdä ite kans jo aikapäiviä sitten Daimia, mutta enpäs oo tehny, höh! :D

    VastaaPoista
  4. Insanity, mulle sun blogisi olikin jo entuudestaan tuttu ;) En vaan ilmeisesti ole sitten mitään kommenttia jättänyt :( Mulla on aina pää niin pyörällä ruokablogeissa kaikkien ihanien herkkujen äärellä, etten pysy enää mukana ollenkaan :D

    Ja tää Daim tosiaan on aivan loistava! Jos 3,50 hintaan saa pellillisen Daimia suht vähällä vaivalla niin ei paljon tartte kaupasta valmista Daimia enää ostaakaan :D

    Henskis, no nyt olis jo viimeistään aika Daimia tehdä! :D Ja hyvää on! Näillä helteillä tosin vaan menee syöminen vähän tahmaamiseksi :P

    VastaaPoista
  5. Voi olla että menee tämän tekeminen vähän syssymmälle :D Nytkin on ensi viikolle luvattu oikein übersuperhelteitä tänne suunnalle, en tykkää! >__< oon enemmänkin syys- ja talvi-ihmisiä : D Mulla olis sulle muuten kysymys! En nyt löytänyt sun sähköpostia täältä, niin kysyn ihan näin julkisesti.. Rakas kitinen, tulisitko vaim.. ei kun Facebook-kaverikseni? XD
    Jos siuta ei tuo haittaa kovin kovasti, niin laitahan maililla nimesi tuohon osoitteeseen, joka löytyy mun blogin oikeasta reunasta :)

    VastaaPoista
  6. Mä en tykkää oikein mistään vuodenajasta :P Kevät on ihan kiva, mutta sekin vaan silloin, jos on oikeanlaista säätä xD Syksy ja talvi olis teoriassa ihan jees, mutta kun käytännössä nekin on sitten yhtä saatanan vettä ja loskaa :/

    Voi, miten mun tuli hyvä mieli tuosta sun viestistäsi! :D Joo, mun blogini on vähän vaiheessa, kun puuttuu sähköpostiosoite eikä mulla ole kuvaa itsestäni enkä ole saanut noita blogin esittelytekstejäkään muokattua :P Kaikki on taas vähän tätä "sitten joskus" -projektia :P

    VastaaPoista
  7. Naminaminaminam. Pakko testata.

    VastaaPoista
  8. Hyvähyvä, testaaminen varmasti kannattaa B)

    VastaaPoista
  9. AH, tää on namiskaa :)! Tosin ensimmäinen satsi meni kai jotenkin pieleen: daim-massasta tuli tosiaan massaa... Nooo, onneksi Sosulin kyökistä löytyi kaulin :D. Toinen satsi onnistuikin jo paremmin, kun vaihdoin teflon-kattilan normaalin (ilmiselvä syy epäonnistumiseen).

    VastaaPoista
  10. Onpa jännä, että kattilalla on noin paljon merkitystä! Hyvä kuitenkin, ettei mennyt kokonaan pilalle! :) Vaikka Daimin kaulitseminen kieltämättä aika mielenkiintoiselta puuhalta kuulostaakin :D

    VastaaPoista
  11. Voin kertoa, että jos joku olisi ollut kyseistä touhua kuvaamassa niin olisi syntynyt uusi Youtube-hitti :D

    VastaaPoista
  12. Aivan ihania kiitos ohjeesta! itsekin tätä ohjetta muille pitänyt jaella ;P kiitos sinulle! :))

    VastaaPoista
  13. Kiva juttu! :D Näin vuotta reseptin ensimmäisen testaamisen jälkeen täytyy itsekin sanoa, että kaikista netistä löytyvistä eri versioista tällä reseptillä olen kyllä päässyt lähimmäksi oikeaa Daimia :)

    VastaaPoista
  14. Tuo tekemäsi valmis Daim näyttää kyllä juuri oikealta! Nam! Reseptiä lukiessa tuli mieleen, että sen täytyy ilman muuta olla sitä voita, ei margariinia. Kumpaakohan itse käytin siinä toisessa versiossa, hymmm. Kokeiluun tämä!:)

    t.Paula

    VastaaPoista
  15. Joo, voi kyllä tekee helposti makuun ison eron :) Mutta kokeile ihmeessä, musta tää oli lähes aidon Daimin veroista :D

    VastaaPoista
  16. Poltinpa sitten toffeen (vai mitä tuo nyt onkaan) pohjaan :D varmasti hyvää mut jostain syystä epäonnistuin, kokeilen huomenna uudestaan josko vaikka onnistuisin :D aineet loppu kesken ni en voinut uudestaan yrittää :o oiskohan ollu liian tehokas meijän liesi :> hyvä ohje ja varmasti toimii mut mä oon toheltanu tänään jo kolme erilaista toffeeta ensin mikroon ja sen jälkeen paloivat pohjaan, huomennahan sen perjantai 13 päivän piti olla :D

    VastaaPoista
  17. nyt lopetan yrittämisen ja huomenna saa luvan äiti tuoda kaupasta lisää SOKERIA ja SIIRAPPIA :D

    VastaaPoista
  18. Joo, toffeet ja kinuskit on kyllä herkkiä palamaan pohjaan! Mutta ei muuta kuin uutta yritystä pienemmällä lämmöllä! :) Tuota toffeeta ei tarvitse kovalla teholla kiehuttaa, pieni poreilu riittää. Ja sekoittaminen pohjaa myöten on tärkeää :)

    Onnea uuteen yritykseen, toivottavasti tänään pääset nauttimaan Daimista! :)

    VastaaPoista
  19. täst tuli tämmöne
    mitä paskaa?????????????
    http://i.imgur.com/YG9hh.jpg

    no, iha hyvältä se maistuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, että maku oli edes kohdallaan! :D Kuvan perusteella näyttää siltä, että olet onnistunut lämmittämään suklaata liikaa niin, että se on palanut ja kökkäröitynyt. Muutenhan tuo näyttää ihan siltä, miltä pitikin :)

      Poista
  20. Kuihan kauvan nämä säilyy? aattelin et kuihan paljon aikasemmin näitä voi tehä jo :) ku häälahjaksi meinasin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina tietysti syötävät lahjat on mukava saada mahdollisimman tuoreena, mutta kyllä nää jääkaapissa säilytettynä säilyy hyvinä viikonkin, syömäkelpoisina ehkä useammankin :)

      Poista
  21. Kolmas kerta toden sanoo. Olen kokeillut ennen mutta silloin ei onnistunut. Nyt löytyi resepti jolla onnistuin. Kiitos!
    Hyvää tulee!:)Nam!

    VastaaPoista
  22. hupii ohje, ja eikun kauppaaan ostamaan suklaata ja mantelijauhetta ja tekemään, huiput ohjeet ;)

    VastaaPoista
  23. Kokeilin tätä ja tuli tosi hyvää! Kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista