Yksinkertaista ruokaa kuvien kera, perusteista lähtien ja turhaa kikkailua välttäen.
Sivut
▼
12.1.2012
Savuporo-raejuustohyydyke
Vielä löytyy päivityksiä joulultakin :D Viime jouluna tein todella herkkua savuporomoussea, joten halusin savuporoa täksi jouluksi myös. Tällä kertaa päädyin kuitenkin hyydytettyyn muotoon, joka oli kyllä oikein hyvää.
Alla oleva annos on tehty 15 cm:n irtopohjavuokaan, joka oli ihan riittävä parille päivälle meille kahdelle. Isommalle porukalle tehtäessä kannattaa määrät ainakin tuplata. Me leikeltiin tästä siivuja jouluaterian alkupalojen oheen sekä illalla painettiin veitselle levitteeksi leivän päälle :) Valmiskaan hyydyke ei ole koostumukseltaan kovin jämäkkää vaan runsaan raejuuston ansiosta ehkä jopa hieman irtonaista. Todella hyvin leikattavaa ja muodossaan pysyvää silti!
100 g kylmäsavuporoa
puolikas punasipuli
200 g raejuustoa
1 dl kuohukermaa
rouhittua mustapippuria
2 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Hienonna savuporo pieneksi silpuksi.
Hienonna punasipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi.
Sekoita keskenään porosilppu, hienonnettu punasipuli, valutettu raejuusto sekä mustapippurouhe.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä.
Jäähdytä liivateneste ja yhdistä varovasti kermavaahtoon. (Liivate ei saa olla kuumaa, jottei kerma juoksetu!)
Lisää kermavaahtoseos muiden ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa vuoka kelmulla ja painele kevyesti hyydykemassa vuokaan. (No en muistanut kelmua! Leivinpaperin vaan laitoin vuoan pohjalle. - Mutta kelmua käyttämällä vuoan ei välttämättä tarvitse olla irtopohjainen.)
Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.
----
Ostoslista:
Kotivara poron kylmäsavupaisti - 6,45 € / 100 g
punasipuli - 0,12 € (1,19 €/kg)
Arla Ingman raejuusto - 1,25 €
Arla Ingman kuohukerma - 1,18 € / 2 dl
mustapippurirouhe - 6,75 € / 400 g
Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl
Yhteishinta: 9,10 €
Minäkin tein tätä yhtenä jouluna. Jännä juttu, että kaikki ainesosat ovat suurta herkkuani, mutta yhdessä ne tökkivät ja pahasti. Syömättä jäi. Harmi.
VastaaPoistaOnpa tosiaan harmi! :( Mun makuuni taas savuporo on sellaisenaan liian voimakkaan makuista, kun taas osana tätä hyydykettä siitä tykkäsin :)
PoistaIhan mahtava resepti, tein tuplana ja sain kovasti kiitosta :)
VastaaPoista