Sivut

15.1.2012

Meksikolainen jauhelihapata



Mä olen nyt viime aikoina tehnyt paljon näitä jauheliharuokia, joihin tulee papuja ja tacomaustetta, joten taas kun tuli yksi tällainen ruoka vastaan Tupun tupa -blogissa niin pitähän sitä jo heti joulun välipäivinä tehdä.

Vähän oli "vastoinkäymisten kautta voittoon" -ruoka taas, mutta lopputulos oli oikein maittava. Ensimmäinen ongelma tuli jo heti siitä, että mun "neljä perunaani" olivat melko valtavia ja mulla olikin jo puoli kattilallista pelkkää perunaa. Ja papuihin olen ehkä turhan mieltynyt nyt myös, joten valkoisten papujen lisäksi laitoin vielä purkillisen kidneypapujakin. Ainesmäärien kanssa säätämisen ja astioiden vaihtelemisen takia mun ruokani oli hellalla paljon pidempään kuin ohjeessa määrätään, joten lopputulos muistutti jo hieman perunamuhennosta :P Mutta alla alkuperäinen Tupun resepti, jota kuitenkin suunnilleen sinnepäin noudatin :)

4 dl kypsiä papuja tai kikherneitä (tai iso säilykepurkillinen papuja tai kikherneitä)
400 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyrettä
2 tl mietoa chilijauhetta
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä
4 perunaa
0,5 pss pakastemaissia
1 paprika
2 tl tacomaustetta (tai maun mukaan!)
suolaa ja pippuria



Jos käytät kuivattuja papuja, anna niiden liota yön yli ja kypsennä seuraavana päivänä pussin ohjeen mukaan.

Säilykepavuille riittää kevyt huuhtelu ja valutus siivilässä.



Paista jauheliha kypsäksi öljyssä paistinpannulla.



Hienonna sillä välin sipuli.



Lisää jauhelihan joukkoon sipulit sekä tomaattipyre ja chilijauhe. (Lisäsin tässä vaiheessa myös taco-mausteen sekä tilkan vettä, jotta sain mausteet sekoittumaan tasaisemmin.)





Laita vesi ja lihaliemikuutio kiehumaan. (Tai lisää liemikuutio vasta kiehuvaan veteen.)



Kuori ja pilko perunat pieniksi paloiksi.



Keitä perunat lihaliemessä kypsiksi.



Leikkaa sillä välin paprika pieniksi paloiksi.



Lisää perunoiden joukkoon jauhelihaseos, pavut, paprika ja maissit. (Mahtuvuudellisista syistä lisäsin kaikki muut ainekset pannulle jauhelihan sekaan.)



Kuumenna vielä viitisen minuuttia ja mausta. Lisää tarvittaessa lisää lientä/vettä joukkoon ja maista, lisää myös mausteita tarvittaessa.



----

Ostoslista:

Bonduelle valkoisia papuja - 1,55 € / 400g/250g
Rainbow kidneypavut - 0,79 €
Lihatukka Jouni Partanen Oy nauta-sikajauheliha - 4,95 € / kg
sipulipussi - 1,35 € / kg
valkosipuli, yksikynsi - 1,15 € / 100 g
Rainbow tomaattisose - 0,23 € / 70 g
chilimausteseos - 1,39 € / 37 g
Maggi lihaliemikuutio - 1,69 € / 16 kpl
peruna - 1,15 € / 2 kg
Apetit maissia - 0,85 € / 200 g
paprika - 0,80 € (3,15 €/kg)
Old El Paso Taco Spice Mix - 1,10 € / 30 g
mustapippurirouhe - 6,75 € / 400 g


Yhteishinta: 6,80 €

2 kommenttia: