23.12.2012

Rocky Road Fudge



Kas, vielä yksi viime joululta unohtunut resepti löytyi! Eihän tällä päivitystahdilla kohta kehtaa itseään enää ruokabloggaajaksi kutsuakaan :D

Alkujaan vähän fiilistelin tuota Sara La Fountainin fudgereseptiä, mutta päädyin lopulta kuitenkin omat fudgeni soveltamaan Pullahiiren reseptin pohjalta. Rocky Road -suklaapalat ovat aika herkkua, joten samaa voi odottaa myös fudgeversiolta! Melkoisen hyvää siis, pähkinöitä tosin ehkä saisi olla hieman vähemmän omaan makuuni.

Jos aikataulu olisi antanut myöten niin olisin ehdottomasti askarrellut näitä lahjapaketteihin tänäkin vuonna!

200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl voita
3 dl pähkinöitä (käytin suolapähkinöitä)
100 g pieniä tai pienittyjä vaahtokarkkeja
(öljyä tai vuokasuihketta voiteluun)



Sulata suklaa kondensoidun maidon kanssa höyrykeittimellä, vesihauteella tai varovaisesti mikrossa.



Lisää voi. (Itse käytin tässä rivakasti sähkövatkainta.)



Anna jäähtyä hetken aikaa sekoitellen ja sekoita joukkoon pienet tai paloitellut vaahtokarkit sekä pähkinät.





Vuoraa 15x25 kokoinen vuoka leivinpaperilla. (Voi varmuuden vuoksi myös öljytä.) Kaada massa vuokaan ja tasoittele pintaa.



Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes massa on jähmettynyt.



Leikkaa pieniksi annospaloiksi tai jätä vähän suuremmiksi fudgepatukoiksi. Säilytä jääkaapissa.



Kääri sellofaaniin ja anna lahjaksi!


11 kommenttia:

  1. Aijai miten hyvän näköisiä! Näitä pitää kokeilla kunhan ehtii!
    Hyvää joulua Sinulle!

    VastaaPoista
  2. ihanan näköisiä! Näitä täytyy itselläkin kokeilla kyllä kunhan ehtii.. Vaikkapa pojan synttäri juhliin sitten. :)

    VastaaPoista
  3. PAKKO tehdä, sen verran hyviltä näyttävät ja en epäile yhtään etteivätkö maistukkin hyviltä

    VastaaPoista
  4. uuu kun on maukkaan näkösiä (:

    VastaaPoista
  5. Mielestäni blogisi on aivan ihana! Ja pidän erityisesti juustokakku ohjeistasi :) olisi mukavaa että päivittäisit enemmän koska seuraan blogiasi lähes joka viikko :)

    VastaaPoista
  6. blogi on ihan loistava, ja se että et välttämättä niin usein päivitä ei haittaa mitään, sillä sitten ehtii kokeilla myös noita aikaisemmin tänne laittamia ohjeitasi kun kokoajan ei tule lisää :D

    Blogisi on mahtava kun hinnatkin olet viitsinyt loppuun laittaa, ja kuvat selkeyttävät ohjetta mukavasti niin että jokainen kotikokkikin pystyy loihtimaan vaikka mitä hienouksia :)

    Voisinkin ehdottaa että jos saisit postauksiin vaikka laitettua valmistusajan suurinpiirtein niin siitä olisi myös apua, mutta näinkin blogisi on loistava, jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
  7. Tämä ohje lähtee kyllä heti kokeiluun!

    Mutta, ymmärsinkö oikein, että kondensoitua maitoa ei ensin keitetä vaan se laitetaan suklaan sekaan ihan maitona?

    Ja kiitos hyvästä blogista! Jatka samaan malliin. :)
    Monta ohjetta olen kokeillut ja kaikki ovat jääneet pysyvästi meidän perheen ruokalistalle.

    VastaaPoista
  8. Yhdyn myös samaan kuin muutkin ,että blogisi on helvatun hyvä! Mutta mitä anonyymikin sanoi, olisi mukavaa jos päivittäisit useammin, koska me ahkerammat lukijat olemma jo reseptit ehtineey läpi käydä! ;) Blogisi on niin paljon parempi kuin yksikään muu mitä luen.. Käyn aina säännöllisin väliajoin katsomassa olisitko päivittänyt.. mutta puolen vuoden sisään kun et ole mitään päivittänyt alkaa jo hieman turhauttamaan :'( </3

    VastaaPoista
  9. Nam, onpas herkullisen näköisiä! :)

    VastaaPoista
  10. Oon joskus tehnyt näitä ja olisi kyllä todella hyvä joululahjavinkki :). Muutenkin itsetehdyt jutut on ihan mielettömiä.

    VastaaPoista
  11. Kauankohan tämä herkku säilyy jääkaapissa syömäkelpoisena?

    VastaaPoista