Yksinkertaista ruokaa kuvien kera, perusteista lähtien ja turhaa kikkailua välttäen.
Sivut
▼
31.3.2012
Vadelmajuustokakku
Tästä näyttääkin nyt tulleen juustokakkukuukausi :D Ja heti perään uutta vadelmajuustokakkua, hyydytettynä versiona tällä kerta. Ja jälleen myös gluteenittomana ja laktoosittomana, kun tein tämän testiversiona eräästä tulevasta tilauskakusta. Tähän lisäilin kiilteeseen puoli purkkia mustikanmakuista Pilttiä, jotta sain kiilteen väristä hieman syvemmän, mutta sillä ei maun kannalta juuri merkitystä ole.
Kakun väri on kaunis ja maku vahvan vadelmainen. Ainakin tuo Bonnen vadelmasose on todelle jytyä, joten kannattaa maistella täyte mieleisekseen. Esimerkiksi itse vadelmat soseuttamalla varmasti tulee paljon miedomman, mutta myös pehmeämmän makuinen lopputulos :)
Pohja:
150-200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1,5 dl vadelmia soseena
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
Kiille:
1 dl vadelmasosetta
0,25 dl sokeria
2 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään. Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. (Kuvan vuoka 18 cm.)
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto vatkaamalla ja lisää joukkoon sokerit sekä vadelmasose.
Sulata liivatteet joko kattilassa tilkkaan kiehuvankuumaa vettä tai sulata ne mukissa mikrossa.
Kaada liivateneste juustomassan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Lisää kermavaahto ja sekoita täyte tasaiseksi.
Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.
Kun juustomassa on jähmettynyt sen verran, että se jaksaa kannatella kiilteen, liota liivatteita kylmässä vedessä ja sulata ne. Sekoita sokeri ja liivateneste vadelmasoseeseen ja kaada varovasti kakun päälle. (Halutessasi voit asetella kiilteen alle myös tuoreita tai pakastimesta valmiiksi sulatettuja suomalaisia vadelmia.)
Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vielä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. Irrota hyytynyt kakku vuoastaan varovasti kiertämällä veitsellä vuoan reunojen ympäri.
----
Ostoslista:
Glutano digestive - 2,96 € / 150 g
Valio laktoositon voi - 1,89 € / 200 g
Valio Viola laktoositon tuorejuusto - 2,55 € / 200 g
Valio laktoositon vispikerma - 1,87 € / 2 dl
Bonne vadelmasose - 4,35 € / 0,5 l
Rainbow kidesokeri - 0,95 € / kg
Meira vaniljasokeri - 1,81 € / 85 g
Meira liivatelehti - 1,29 € / kg
Yhteishinta: 11 €
Millä leikkaat kakusta palan kun saat noin tasaiset reunat? Kakkulapiollako vain?
VastaaPoistaYleensä käytän veistä :) Joko ihan kunnon isoa veistä tai useimmiten metallista "voiveistä", jossa ei siis ole minkäänlaista sahalaitareunaa. Ja pyyhin veitsen välillä niin ei jää keksimuruja kakun pintaan ;)
PoistaJust tässä kyseisessä kakussa on kyllä sen verran liivatetta, että tämä leikkautuisi ihan nätisti sillä kakkulapiollakin :)
Höh..ihan tuli vesi kielelle tässä keskenkaiken palmusunnuntaita :-)
VastaaPoistaPitääpä minunkin alkaa väsäämään, sillä tuota ei voita rahkapiirakka.
Omani, kotikutoisen ruokablogini löydät
osoitteesta http://annantupa.blogspot.com
Hei Anna! Olenkin blogissasi useaan otteeseen jo vieraillutkin :) Vahvan vadelman ystävillä kyllä suosittelen tuota valmista vadelmasosetta juustokakkukäyttöönkin ;D
PoistaHei, kysymys... Mitä tulee tehdä jos tämän kakun taikina jää löysäksi, miltei vetiseksi? Ekalla kerralla kun tein sun ohjeella, kakusta tuli täydellinen. Nyt edellisillä kerroilla kakku on jäänyt tosi vetiseksi, vaikkakin hyytyy...
VastaaPoistaVoiko tästä jättää sokerin kokonaan pois? :)
VastaaPoista