Sivut

18.1.2012

Cheddar-rucolapiirakka



Vähän erilainen piirakkakokeilu välillä taas! Mulla kesti aika kauan päättää, että tykkäänkö mä tästä vai en ja muidenkin piirakkaa maistaneiden ensireaktio oli lähinnä hämmennys :D Mutta oli tää lopulta aika hauska piirakka ja kivan erilainen tosiaan myös!

Meidän lähikaupasta ei cheddaria palana saa, joten käytin taas sulatejuustoviipaleita tähänkin. Itse kyllä tykkään tuosta miedommasta cheddarin mausta, mutta käytin cheddar-viipaleita sitten enemmän kuin reseptissä annettiin ja lopputulos oli kyllä mukavan juustoinen :) Suosittelen tietenkin käyttämään oikeaa cheddaria, jos sitä saatavilla on.

Alkuperäinen resepti: Nooras söta o saltiga.

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
150 g voita
0,5 dl kermaviiliä

Täyte:

1 ruukku rucolasalaattia (säästä hieman koristeluun)
3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
4 rkl pinjansiemeniä
100 g cheddarjuustoa
2 dl emmentaljuustoraastetta
2 kananmunaa
2 dl kermaa tai ruokakermaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria



Paistaminen 225 asteessa, noin 30 minuuttia

Nypi vehnäjauhot, voi ja kermaviili keskenään taikinaksi.





Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tarvittaessa jauhojen avulla. Pistele pohjataikinaan reikiä haarukalla. (Itse vielä esipaistoin pohjaa kymmenisen minuuttia.)



Levitä hienonnettu rucolasalaatti sekä basilika piirakkapohjalle.



Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla ja levitä ne rucolan päälle.





Raasta tai muuten hienonna cheddarjuusto ja levitä se emmentalraasteen kanssa piirakkapohjalle.





Sekoita kanamunat, kerma ja mausteet keskenään ja kaada seos tasaisesti piirakan päälle.





Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskistunut.



Koristele hieman jäähtynyt piirakka rucolalla.

----

Ostoslista:

Sunnuntai erikoisvehnäjauho - 1,49 € / 2 kg
Valio meijerivoi - 2,55 € / 500 g
Valio kermaviili - 0,69 €

rucola - 1,55 €
basilika - 1,59 €
Parrots pinjansiemen - 3,49 € / 50 g
Hochland cheddar -sulatejuustoviipaleet - 1,85 € / 200 g
Valio emmentaljuusto - 5,60 € / 400 g
Rainbow kananmunat - 1,69 € / 10 kpl
Valio ruokakerma - 0,88 €


Yhteishinta: 11,20 €

6 kommenttia:

  1. Oliks tää kirpeen makuinen?? Vai häviskö ton rucolan karvasuus ton cheddarin myötä?

    Kiinostas kokeilla mut oon yleensä tottunut laittamaan aina vaan mozzarellaa rucolan kanssa...

    Ps. Kiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut lainkaan kirpeän makuinen :) Cheddar ja pinjansiemenet tässä hallitsevimmat maut lopulta olivat, kun en enää piirakan päällekään tuoretta rucolaa laittanut.

      Poista
  2. Rucola on ihana salaatti! Sopii erittäin hyvin lihan, kalan tai piirakoiden kanssa kuten sinä teit! Nami!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rucola ei omiin suosikkeihini kuulu, mutta piirakoihin ja salaatteihin se tosiaan antaa kivan säväyksen! :)

      Poista
  3. Olen joku aika vasta tosissani kiinnostunut kokkailusta ja leipomisesta. Tämä blogisi on oikea aarreaitta :) Kiitos! Tämä piirakka valmistuu aivan varmasti kevään synttäreille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Toivottavasti kokkailuinto senkuin kasvaa ajan myötä! :D

      Poista