Yksinkertaista ruokaa kuvien kera, perusteista lähtien ja turhaa kikkailua välttäen.
Sivut
▼
13.10.2011
Feta-pinaatti-perunapaistos
Ja vielä kasvisruokaviikon sunnuntain ruoka! :) Aloitin oman viikkoni heti maanantaista, jolloin syötiin halloumipastaa, mutta mulle nyt jäi vähän tuo kasvisruokaputki päälle, joten eiköhän sitä vielä jatkossakin blogissa nähdä ;D
Joskus aikoinaan Hellun hellalta tähän alkuperäisen reseptin bongasin ja taisinko jopa kerran kokeillakin..? Joka tapauksessa nyt kasvisruokaviikolla oli viimeinkin hyvä tilaisuus laittaa tämä kunnolla testiin ja kuvata omaankin blogiin. Meillä tästä alla olevasta söi kaksi ihmistä, mutta muun ruoan lisukkeena vois riittää useammallekin.
4-6 perunaa tai 400 g pariisinperunoina
200 g fetaa kuutioina
150 g pinaattia pakasteesta
10 kirsikkatomaattia
1 sipuli
1 kynsi valkosipulia
öljyä paistamiseen
tiraus sitruunamehua
suolaa ja pippuria maun mukaan
Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Siirrä sivuun.
(Keitä perunat tai kypsennä pariisinperunat pannulla pussin ohjeen mukaan.)
Ruskista perunoita, mausta ehkä hieman suolalla.
Lisää pannulle jäiset pinaatit ja sekoita.
Lisää kuullotetut sipulit, halkaistut kirsikkatomaatit, feta ja sitruunamehu (+ mausteet). Sekoita. ( - Ens kerralla ehkä antaisin paistoksen muhia vielä hetken tässä vaiheessa, jotta maut ehtisivät hieman tasaantua ja lisäisin fetat vasta aivan lopuksi.)
----
Ostoslista:
Pirkka pariisinperunat - 1,29 € / 400 g
Arla Apetina Classic salaattijuustokuutiot - 2,39 € / 200 g
Apetit kotimaista pinaattia - 0,89 € / 150 g
kirsikkatomaattirasia - 2,39 € / 250 g
sipulipussi - 1,25 € / kg
valkosipuli - 1,15 € / 100 g
sitruuna - 0,44 € (2,09 €/kg)
Yhteishinta: 6,30 €
Tätä täytyy kokeilla!
VastaaPoistaKuulostaa kyllä hyvältä. =)
VastaaPoistaHanna ja Paula: Kiitos kommenteistanne! Tätä kannattaa testata, jos vaan pinaatista tykkää! :)
VastaaPoistaKivoja ohjeita kasvisruokaviikolta! Toivottavasti niitä näkee vielä lisääkin. :) Itsehän kokkailen mieluiten kasviksista, mutta miehen vuoksi meidän taloudessa on välillä myös lihaa.
VastaaPoistaJoo, eiköhän näitä taas lisää tule nyt, kun olen saanut innostuksesta kiinni ja mieskin on oppinut tykkäämään :) Vaikka kivoja reseptejä olenkin sun blogistasi taas talteen ottanut niin toivottavasti täältä jotain uutta sullekin löytyy :D
VastaaPoistaHehee, nyt vasta bongasin tän! :D Hauskaa, että on tullut kokeiltua ja kelvannut! :)
VastaaPoistaJoo, tää tosiaan jäi sun blogistasi mieleen niin nyt piti laittaa taas testiin, kun tuli hyvä tilaisuus :D
VastaaPoista