Yksinkertaista ruokaa kuvien kera, perusteista lähtien ja turhaa kikkailua välttäen.
Sivut
▼
1.7.2012
Vegaaninen suklaakakku
Ensimmäistä kertaa ikinä tein vegaanista yhtään mitään! :D Tai kyllähän aina välillä tulee jotakin vegaaniseenkin ruokavalioon sopivaa tehtyä, mutta ensimmäisen kerran oikein tietoisesti etsin siis vegaanisen reseptin. Tästä on jo pari viikkoa aikaa, mutta kun ensikohtaamiseni vegaanin kanssa tapahtui sopivasti juuri syntymäpäiväni alla niin mulle tarjoutui loistava tilaisuus tarjoilla välillä vähän erilaista kakkua.
Vegaanihan ei siis syö mitään eläinperäistä. Ei siis esim. kalaa, maitotuotteita, kananmunia, liivatetta, karmiininpunaista elintarvikeväriä (E 120, jota tehdään hyönteisistä) tai hunajaa (jota tuottaa mehiläiset). Joten kuulostaa hirvittävän rajoittuneelta ruokavaliolta!
Löysin kuitenkin tämän ihanan reseptin Herkku & Koukku -blogista ja voin suositella muillekin! Kakun tekeminen ei ollut kovinkaan vaikeaa ja maku oli hyvä. Parasta mielestäni ehdottomasti on se, että tästä kakusta en olisi lainkaan arvannut sen olevan vegaanista ellen itse olisi kakkua leiponut! :)
Itseäni reseptissä meinasi hämätä "maapähkinävoi", jossa nimen perusteella luulisi olevan voita. Löysin kaupasta kuitenkin kasvirasvapohjaisen levitteen, jota laitoinkin alkuperäistä ohjetta reilummalla kädellä. Halusin kakun myös maistuvan pähkinäiselle, kuten koristelu antaa pähkinöitä odottaa. Alla olevasta reseptistä riittää täytettä kahteen väliin, mutta itse leikkasin kakun ainoastaan kerran halki, kun 23 cm:n vuokaani kakusta tuli turhan matala.
pohja:
1 dl kaakaojauhetta
2,25 dl soijamaitoa
1,25 dl sokeria (1)
125 g margariinia
1,25 dl sokeria (2)
1,5 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
kostutus:
0,5 dl soijamaitoa
1 tl vaniljasokeria
täyte:
1 prk soijavispiä (vaahtoutuva!)
1 dl maapähkinälevitettä
0,5-1 dl tomusokeria (tai oman maun mukaan)
hilloa (esim. appelsiini tai aprikoosi)
päälle:
200 g tummaa suklaata
0,5 dl soijakermaa (soijaruokakerma käy)
saksanpähkinöitä
Sekoita kaakao, soijamaito ja sokeri (1) tasaiseksi.
Vaahdota toisessa kulhossa rasva ja sokeri (2), lisää vaniljasokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään (kolmannessa kipossa).
Lisää jauhoseos taikinaan pieninä annoksina vuorotellen kaakaoseoksen kanssa sähkövatkaimella vatkaten.
Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja tasoita.
Paista 175 asteessa tunti uunin alimmalla tasolla. (Mulla vähän jäi kakun pinta vuokaan kiinni.)
Leikkaa kakku halki kolmeen osaan. Sekoita vaniljasokeri soijamaitoon ja kostuta kerrokset kevyesti.
Vatkaa vispi kuohkeaksi vaahdoksi,
Lisää sokeri ja maapähkinälevite, vatkaa tasaiseksi.
Anna täytetahnan hyytyä hetki jääkaapissa.
Levitä hilloa ja täytetahnaa kakun väleihin.
Aseta kerrokset kevyesti päällekkäin niin, ettei täytteet tursua kakun välistä. Nosta kakku jääkaappiin odottamaan.
Kuumenna kerma varovasti (kattilassa tai mikrossa) ja sulata siihen tumma suklaa.
Levitä suklaakuorrute kakun päälle ja reunoille.
Vuole lopusta suklaasta kuorimaveitsellä liuskoja kakun päälle ja koristele kakun reuna saksanpähkinöillä.
Vaikuttaa hyvältä! Söisin...mielellään... ISON siivun :)
VastaaPoistaSöin itsekin varsin mielelläni useammankin ison siivun tästä ;D
PoistaVa...eikun siis vegaani approves! Oli huisin hyvää! :)
VastaaPoistaNo sitten on suositukset kohdallaan, jos vegaanillekin kelpasi! :D Kiva, että maittoi, kun ihan vaan sua ajatellen lipesin juustokakkulinjalta leipomaan ;)
PoistaIhana tämmöinen blogi! Liityin lukijaksi, ja tässä minun blogini linkki:
VastaaPoistawww.lemmikkinimun.blogspot.com
Olisi kiva jos liittyisit lukijaksi. :)
Kiitos! Tulen tutustumaan blogiisi, kunhan taas paremmalla ajalla ennätän blogeja katselemaan :)
PoistaNäyttää kirjaimellisesti syötävän hyvältä. ;) Itsehän asetin itselleni jo jokin aika sitten haasteen tehdä enemmän vegaanisia leivonnaisia, mutta jotenkin se on jäänyt...
VastaaPoistaMulla taas on puolestaan ollut tavoitteena alkaa leipoa enemmän muutakin kuin aina vaan pelkkiä juustokakkuja, mutta jotenkin olen siitä aina lipsunut :D Vegaaniset leivonnaiset on kyllä näppäriä kokeiluja vierastarjottavaksi, kun ne käyvät myös laktoosittomaan ruokavalioon :)
PoistaNäyttää herkulliselta! :)
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaOikein hyvä ohje! Kakkupohjasta tuli vaan turhan hauras: pohjan osat melkein hajosivat käsiin kun itse leikkasin (myöskin aika matalaksi jääneen) kakun kolmeen osaan, mutta ei hajonneet kerrokset kuorrutuksen alta näkyneet.
VastaaPoistaLaitoin yhteen väliin muussattua banaania + hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi ja toiseen väliin soseutettua persikkaa. Hyvää tuli! -Anni
Musta tässä oli parasta tuo pähkinävoitäyte, mutta kuulostaa herkulliselta noinkin! :) Taikinaa tosiaan saisi tehdä ainakin 1,5 kertaisen määrän, jos tahtoisi saada kakun siististi leikattua useampaan kuin kahteen osaan.
PoistaHyvältä näyttää :)
VastaaPoistaTuleeko piakkoin uutta reseptiä? Ikävä sun mahtavia reseptejäsi!
Voi kiitos, mukavaa olla kaivattu :) Nyt syksyn myötä toivottavasti aika riittää taas blogillekin, sillä reseptejä kuvattuna löytyy varastosta kyllä.
PoistaBlogissani on sinulle tunnustus :) Kiitos kaikista maukkaista juustokakkuresepteistä! Niitä on tullut eräskin kokeiltua...
VastaaPoistaKiitos! ♥ Jokunen juustokakkuresepti onkin taas jo julkaisua odottamassa ;)
PoistaNäyttääpä aivan ihanalta! Must try!
VastaaPoistaKiitos! Suosittelen :)
PoistaSinulle on tunnustus :)
VastaaPoistahttp://life-dreams-and-loves.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-tunnustus.html
Kiitos! ♥
PoistaVegaaniruokia ei oo tarvinu ite vielä tehäkään, töissäkin vain lihatonta joten helpolla oon päässyt vielä :)
VastaaPoistaItsekin vasta tätä puolta opettelen. Mutta ei vegaaninenkaan leivonta lopulta niin kovin vaikeaa olekaan, kunhan hieman saa tutustuttua kauppojen valikoimiin ja tarjolla oleviin korvaaviin tuotteisiin :) Vaikka tarkkana saa kyllä olla, kun on joskus niin ihmeellisiin paikkoihin saatu eläinperäisiä aineksia mahdutettua! o_O
PoistaOnpa hieno kakku ja hyvät toteutuskuvat!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaMoi, mä oon nyt ihan lovena tähän sun blogiin ja sun ohjeisiin. :)
VastaaPoistaLinkittelin sun kaalikeiton ohjeen jo tuonne mun omaan pp-blogiin ja vissiin joudun noita lohkoperunoita (jotka on niin helppoja, että tekis mieli itkeä ;)) testaamaan loppuviikosta, kun teen makkarahöystöä.
Jatkatko vielä bloggailua tiedustelee utelias. :)
Kyseinen suklaa ja margariini eivät kuitenkaan ole vegaanisia?
VastaaPoista