Sivut

29.11.2011

Lakritsijuustokakku



Leipaisinpa tuossa perjantaina nimipäiväni kunniaksi luonnollisestikin juustokakun. Lakritsi on ollut juustokakkulistalla vähän ikuisuusprojekti, kun vieraat ovat yleensä aina olleet sellaisia, joille en ole tätä makua uskaltanut leipoa ja omassa leivonnassa taas muut maut aina menee edelle. No joo, vähän turhan voimakkaan ja salmiakkisen makuista tuo Rainbown lakritsikastike on mun makuuni enkä kovin montaa palaa valmista kakkuakaan sitten syönyt. Mutta mies tykkäsi ja enemmän lakritsista pitäville tämä on varmasti oikein hyvä kakku :)

Alkujaan lakukakkuinnoituksen sain uudestaan taas Kinuskikissan Lakritsipommista, mutta kun en Kick-patukoita lähikaupasta saanut niin nyt käyttämäni resepti on suoraan Ewelyn's Cakeheaven -blogista (itse ainoastaan työjärjestystä vähän muutin). Sieltä löytyi sama kakku useampaankin kertaan tehtynä, joten linkitin vain viimeisimpään.

200 g Digestive -keksejä
75 g voita/margariinia

1 prk (2,5 dl) Flora vispiä
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl lakritsikastiketta
0,5 pussia (n. 75 g) turkinpippurirouhetta (tai 4 kpl Kick-patukoita)
4 liivatelehteä
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria



Murskaa keksit hienoksi joko muovipussissa tai monitoimikoneella. Sulata rasva ja yhdistä keksimurujen kanssa.



Laita irtopohjavuoan (kuvien vuoka 22 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle.





Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.



Vatkaa kerma vaahdoksi.



Sekoita keskenään lakritsikastike, tuorejuusto, sokerit ja turkinpippurirouhe. (Jos haluat käyttää turkinpippurirouheen sijasta Kick-patukoita niin sulata ne kattilassa ja sekoita ensin lakritsikastikkeen kanssa.)





Sulata liivatteet pieneen vesitilkkaan (itse sulatin taas nopeasti mikrossa) ja lisää seokseen.







Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.





Kaada täytemassa keksipohjan päälle ja tasoita pinta.





Nosta kakku jääkaappiin hyytymään (vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli).



Irrota vuoka ja koristele esim. turkinpippurirouheella tai lopulla lakritsikastikkeella.



----

Ostoslista:

LU Digestive - 1,58 € / 400 g
Arla Ingman normaalisuolainen meijerivoi - 3,15 € / 500 g

Flora vispi - 1,35 €
Kraft Philadelphia Original - 1,79 € / 200 g
Rainbow lakritsikastike - 1,39 € / 2 dl
Fazer Tyrkisk Peber Crush - 2,45 € / 150 g
Meira liivatelehti - 1,29 € / 10 kpl
Dan Sukker tomusokeri - 1,15 € / 500 g
Meira vaniljasokeri - 1,81 € / 85 g


Yhteishinta: 7,50 €

5 kommenttia:

  1. Ihanaa kakkua! Mulle tosi suurena lakun ja salmiakin ystävänä kyllä maistuisi! :P

    VastaaPoista
  2. tykköön hullusti kaikista lakritsijutuista, mutta en ole tajunnut että juustokakkuun voisi laittaa!! kiitos! :-D jos vain jollain liivatteettomalla korvausaineella selviäisi.

    VastaaPoista
  3. Noora: Ei muuta kuin leipomaan sitten vaan :D Eikä tää missään nimessä pahaa ollut munkaan mielestäni, vaikken ihan muuten just tälle maulle lämmennytkään :)

    Hanna: :)

    Anonyymi: Juustokakkuunhan voi laittaa melkein mitä vaan keksii ;D Liivatteettomuuteen mulla ei valitettavasti vinkkejä ole, kun en korvaavia vaihtoehtoja juurikaan ole ennättänyt testailemaan :/

    VastaaPoista
  4. Tämä onnistuu varmaan myös itsetehdyllä lakukastikkeella :) Mietin myös olisikohan salmiakki tai kinuskikastike hyviä vaihtoehtoja, meinaan tehdä syntymäpäiväkseni tätä :)

    VastaaPoista