Yksinkertaista ruokaa kuvien kera, perusteista lähtien ja turhaa kikkailua välttäen.
Sivut
▼
23.9.2011
Tomaatti-mozzarellapiirakka 3
Jokin aika sitten oli Hellapoliisilla niin helppo piirakkaresepti, että oli pakko heti laittaa testiin, vaikka tomaatti+mozzarella-yhdistelmällä viime aikoina on paljon jo herkuteltukin. Kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvää. Itse ainakin söin tätä kerrasta monta palaa ja mua henkilökohtaisesti suuresti miellytti tässä yhdistelmässä usein pakolliselta tuntuneen basilikan pois jättäminen :D Tätä olen tehnyt jo useasti, sillä tämä on lunastanut itselleen tämänhetkisen lempipiirakkani paikan.
1 valmis piiraspohja (suolaisille piiraille)
Täyte:
200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
125 g mozzarellajuustoa (paloiteltuna tai mozzarellapalloja)
mustapippuria
150 g (n. 1,5 dl) juustoraastetta
Paistaminen 200 asteessa 10 + 30 minuuttia.
Painele sulatettu piiraspohja pyöreän, halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Levitä esipaistetun pohjan pinnalle tuorejuusto.
Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja paloiteltu mozzarella. Rouhi pinnalle hieman mustapippuria.
Ripottele päälle juustoraaste.
Jatka kypsennystä noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
----
Ostoslista:
Myllyn Paras piirakkataikina - 1,99 € / 380 g
Créme Bonjour aurinkokuivattu tomaatti - 2,37 €
kirsikkatomaatteja mix - 2,45 € / 250 g
X-tra mozzarella - 0,79 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
Rainbow kermajuusto - 5,70 € / kg
Yhteishinta: 7,30 €
Lisäys: Huomioithan kasvissyöjävieraille tarjotessasi, että Créme Bonjour -tuorejuustot sisältävät liivatetta! Sen voi kuitenkin korvata toisella vastaavalla tuotteella :) Esim. Valion Viola tai paprikatuorejuustot.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti