Sivut

27.9.2011

Juustoinen broilerikastike



Jälleen yksi broilerikastike. Reseptin tähän löysin laittamalla Googlen hakuun sanat "kesäkurpitsaa broileria" ja kotikokki.net mulle tämän heti ekana hakutuloksena tarjosi :D Oli tosi hyvää!

Tarve oli siis hankkiutua kesäkurpitsasta eroon ja sattumalta löytyikin sellainen ruoka, jota tekee mielellään toistekin :) Mausteiden vähyys mua hieman epäilytti, mutta lopulta soijakastike riitti sulatejuuston ohella oikein hyvin, joten sen kanssa kannattaa olla varovainen.

400-500 g maustamatonta broilerin rintafileetä (tai valmiita suikaleita)
n. 200 g kesäkurpitsaa
1 (n. 200 g) paprika
1 (n. 100 g) punasipuli
1 prk ruokakermaa
0,5 pkt (125 g) Koskenlaskijaa (tms. sulatejuustoa)
1-2 rkl soijakastiketta
mustapippuria



Paloittele broileri, kesäkurpitsa ja paprika paloiksi. Hienonna sipuli.





Paista broileri kypsäksi pannulla ja lisää sekaan kasvikset.





Kun kasvikset ovat hieman pehmenneet, lisää kerma sekä Koskenlaskija. Mausta pippurilla ja soijakastikkeella. Sekoittele, kunnes sulatejuusto on sekoittunut tasaisesti kastikkeeseen.





Tarjoa pastan tai spagetin kanssa.

----

Ostoslista:

Rainbow broilerin ohutleike - 4,69 € / 430 g
kesäkurpitsa - 0,41 € (2,09 €/kg)
paprika - 0,61 € (2,29 €/kg)
punasipuli - 0,16 € (1,29 €/kg)
Valio ruokakerma - 0,88 €
Valio Koskenlaskija Perinteinen - 2,79 € / 250 g
Kikkoman soijakastike - 2,76 € / 150 ml
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g


Yhteishinta: 8,10 € / 4:lle

4 kommenttia:

  1. totatota, käviskö tähän mikään ton kesäkurpitsan sijasta kun ite en siitä niin välitä?

    VastaaPoista
  2. Mäkään en tykännyt kesäkurpitsasta ennen kuin tajusin kypsentää sen kunnolla ihan mössökypsäksi :D

    Mutta toki sen voi korvatakin. Ihan mitä kasviksia nyt broilerikastikkeeseen muutenkin laittais tai sitten kesäkurpitsan voi vaan suoraan jättää pois. Lähinnä tuo kesäkurpitsa antaa vaan vähän kosteutta tähän ja tasoittaa kastikkeen juustoisuutta :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan kermaisen näköistä kastiketta, slurps! :)

    VastaaPoista
  4. On kyllä ihanan pehmoisen kermaista ja juustoista, vaikka soijakastike vähän terävyyttä antaakin :)

    VastaaPoista