![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXRNFeKOB73FmIMbV6pyF_gjUIJVkNf1w3sT8TL8SiKKT7rIGsjATAUYiwzhqyhk_qXl8gUHqQSMUnq-_KCvGjc8lS6AxHnDNr_5Nxx_ifOVJRKmj4rvIbMCyONN2q-bcQPVSDLZ-VQys/s280/Kuva+119.jpg)
Edelleenkään en ole oppinut tykkäämään viinirisotoista, mutta tämä kuitenkin menee valmistustavaltaan ja koostumukseltaan mielestäni riittävän lähelle "oikeaa risottoa". Tästäkin voi halutessaan korvata osan nesteestä (n. 2 dl) kuivalla valkoviinillä. Alkuperäinen ohje: Pirkka.fi
1 rasia (200 g) herkkusieniä
1 sipuli
9 dl vettä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
mustapippurirouhetta
Pinnalle:
ruohosipulia
parmesaaniraastetta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh208RvUPNfzyLGwzGNij7oFaOxms96I7vcJCmEn2I81hsAQkktzK5DtgXGwySnB6nufkk6JbBfcLgYox3CkUEtFUHusLw_7ndqAP5LYi05TAtz_wYK9wcPkU7bZ3M7gHTYzpvDKi1daEA/s200/Kuva+006.jpg)
Laita vesi ja kana-/kasvisliemikuutio kiehumaan.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUdMHv5xVQoIRMWcD4-wGun5OmQ5g93Ww4qQ9ID4NVTMQFSWhEG7x1VITpNb0CiW3z2VFZYm67lRcIRctUsDsKketmAxqdbYKDCAPtvuUWXKAmmjOkA7ysOpaBJkLVoXAUbN5YIag3JcI/s200/Kuva+011.jpg)
Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzx7q9gkOIjgcUnLSKcbaMSuIyPRWyfgP2rqcO6QcuxTvQA-Ome8ltmj5PiypqXO4rqa90ZFa7ZNwBC1hyCoG2PZRYhGDIXVs5laUforAbZHv-y9xmoE6x2yqP_6cyVYOl13MsphdZU2Y/s200/Kuva+012.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCAQy073ACR_iYLgIS4ARgM9-hyEzKC7FdEP-NesvcIjThgX9QUn6i_weYsmIT9Ap_iLiopT3olJSE0Nakw7krp3fcKgRC_M-i5RDZiSvb2NpRTY-20ySAmmACbC2Z6iMH2nNspW3znfY/s200/Kuva+019.jpg)
Silppua sipuli.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcDMf3fnKmQsh2hG-f71yZ8hb_cYhGLNyhfbLc-wnlT5-NhPjYKvOUuhW2U75FC0qOtNptY0SHDYAzL9Q9yzfMRxQMJW_Ji65c2RQ0HFlm_-tSZvxsSDOi4rcj6sStRMc2rslvwPKk36s/s200/Kuva+024.jpg)
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa (itse tein taas pannulla). Lisää risottoriisi ja kuullota.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHlwHr6LUe9z-urR9Mk7KlPf-d4a29M9CexiwZ52CoOwf0D11GKJuM9t1UBCuAoKy_JWRwL5TjxmtDEEe02YPikMRq5DVpmzP4Uyqf-7VqvkautPr3GQvkVSsar5kcqgCTzvA2wgFaF_o/s200/Kuva+027.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpSWWQvHmb3Igugrt35fApwdKFeFhNg3Mz9zEd2lMshSt2JO65UqpjZzM0OHvvTe1nbflu0cVzj7FislGBO7TxbZEhyphenhyphenRn2Wgb2_eY7Hv5kQWXCcRN0hucLgNF0NBlREZDKUv5COo8EJEI/s200/Kuva+029.jpg)
Lisää joukkoon sipulisilppu ja herkkusienet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhdmU8VK97vzYeLOJFQ5Kf0YmcZFmwkjo5bsamgOtq3WBaFf2EbgI22FYgahjQObdOFEhvWZt2Ofadundex91zSkIIQfyv8kYInWAX8n36GFXFxUz8J6kPd-O9CNnFtj4leINKLved7Xg/s200/Kuva+041.jpg)
Kaada sekaan kuumaa kana-/kasvislientä vähitellen. Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin. Lisää uusi annos lientä vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin. Aikaa kuluu n. 15-20 minuuttia.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRArzPTk_bhtnKreSMpAYFCdyP37kBq8wsIKVrFFneS_d1DJwXqsXvIH4UgdTOiEMZJXrK0pgGb4Jm0-7ZG0rjsNeIyfzoOg9ixE-9_PNpeTNye6ylfHo1AEq_6YK-kllNO1YAxOSc49I/s200/Kuva+047.jpg)
Mausta risotto parmesaanijuustoraasteella ja rouhitulla mustapippurilla.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsCW4ukjThczgEoSd67jtDBZAtqWUnfN4sADvQQb4lDa4Coe62or_xSKpfHRQw1XTYq_SuJj_6xGqdrRKVsFvXd7rhoEPxgrv1nM7_e4KYzgOs8o7Umo4229fBvPJLMryS3Zg0SsprcI8/s200/Kuva+070.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0FyZ_BKVoxMoXVtYHFj8IMFIRpD_hST1rWzUu89r8LYRBmiKdD6aqh3c8hxsnGzZU_HOnmTN_atjdDIL_8G3WqH7QP1YxKGsBZX8DhvRwTFtrIjyqNZuI62CBrvM2mY8Grz29NLFhW5w/s200/Kuva+074.jpg)
Ripottele pinnalle runsaasti ruohosipulisilppua. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
----
Ostoslista:
Champ suomalaisia herkkusieniä - 2,25 €
sipuli - 1,09 € / kg
Knorr kanaliemikuutio - 1,62 € / 12 kpl
Risella risottoriisi - 3,25 € / kg
Castelli Parmigiano Reggiano - 1,58 €
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g
ruohosipuliruukku - 0,95 €
Yhteishinta: 6 €
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti