27.6.2012

Italianpata



Italianpata! Lapsuuden suosikkiruokani! Mutta uskotteko, jos sanon, että mä en ole koskaan osannut tehdä Italianpataa? Italianpata on ehkä yks yksinkertaisimpia ruokia, mutta jostain syystä mä en vaan saa siitä ikinä mieleistäni :P Liekö aika kullannut muistot, kun niin montaa reseptiä olen jo testannut?

No, tässä nyt yksi ihan perusohje, jolla tulee ihan hyvää Italianpataa :) Itse inhoan pakastettua paprikaa, joten lisäsin sen tuoreena. Vähemmän nirsot voi korvata kasvikset pussillisella hemapaa.

Maku on melko mieto, joten mun makuuni parhaimmillaan tämä melkein onkin joko pakastimesta uudelleen lämmitettynä tai sitten kerralla kunnolla lähes muhjuiseksi haudutettuna.

400 g jauhelihaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 prk tomaattipyrettä
1,5 lihaliemikuutiota
5-7 dl vettä
0,5 pussia (175 g) rakettispagettia
0,5 paprikaa (n. 100 g)
100 g pakastemaissia
100 g pakasteherneitä
0,5 rkl oreganoa (tai pizzamaustetta)
0,5 tl mustapippuria



Ruskista jauheliha pannulla, kuullota hienonnetut sipulit samalla.





Lisää loput ainekset ja sekoittele, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti.





Keitä, kunnes spagetti on kypsää ja kasvikset pehmenneet. Sekoittele välillä tai kypsennä kannen alla, jotta pata kypsyy tasaisesti. Lisää tarvittaessa vettä.

23.6.2012

Valkosuklaajuustokakku



Tämän kakun tein jo ennen juhannusta, mutta kun vähän samannäköisellä kakulla fiilisteltiin eilenkin niin nyt pitää saada kesäfiilistä blogiinkin! Tein kakusta melko jämäkän, jotta sen päälle uskalsi heitellä mansikoita reilulla kädellä :D Kakusta tosiaan tulee tuolla sokerimäärällä melkoisen makea, joten raikkaat marjat sopivat tähän ihanasti.

200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
3 dl turkkilaista (tai muuta paksua) jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
2 rkl sitruunamehua

tuoreita mansikoita (tai muita marjoja)



Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.



Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita hyvin keskenään. Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. (Kuvan vuoka 22 cm.)





Sulata suklaa.



Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.



Vatkaa toisessa kulhossa keskenään jogurtti, sokerit sekä sitruunamehu.



Vatkaa joukkoon sula suklaa.



Sulata liivatteet joko mukissa mikrossa tai pieneen tilkkaan (2 rkl) vettä hellalla kattilassa. Kaada hieman jäähtynyt liivateneste juustomassaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.



Lisää kermavaahto ja sekoita juustomassan joukkoon.





Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.





Irrota kakku vuoastaan ja koristele esim. tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä.

19.6.2012

Mansikka-limejuustokakku + ruusukoriste



Jälleen yksi valmistujaiskakku, jota tällä kertaa pääsin jopa itsekin maistelemaan ja kuvaamaan :D Makuina kesäiset lime ja mansikka. Omasta mielestäni pelkkä limetäyte + mansikkakiille on jo täydellinen yhdistelmä, mutta juhlakalun toiveesta lisättiin kiilteen alle vielä mansikkatäyte, jolla saatiin kakulle korkeutta ja samalla myös punertava pohja kiilteelle.

Kakussa pohjana on perusdigestive, valkoisessa kerroksessa on limejuustokakun täyte kaksinkertaisena, vaaleanpunainen kerros on sama kuin aiemmissakin valmistujaiskakuissa ja kiilteessä on viipaloituja mansikoita, 2 dl mansikkamehua (Juissi) ja 3 liivatelehteä. Kiilteen mansikat hyydytetään kakun pintaan kiinni ensin tilkalla liivatemehua ja loppu neste lisättiin vasta hyytyneiden mansikoiden päälle, jotta marjat eivät lähteneet kellumaan :)



Blogia seuranneet ovat varmasti huomanneet, että itse en juuri koristeluihin panosta :D Mielestäni jälleen pelkkä mansikkakiillekin olisi ollut jo sellaisenaan todella kaunis, mutta lisäksi multa tilattiin kakun päälle elävät ruusut.

En jaksanut alkaa ruusuja suklaaseen dippailemaan niinpä päätin toteuttaa koristeenkin omalla tyylilläni iskemällä ruusut kuumaliimalla kiinni folioalustaan. No folioalustaa en lopulta ehtinyt kiireessä tekemään, mutta koska halusin mukaan hieman vihreää ruusujen lehdistä, käytin pohjana pelkkää foliomyttyä. Ei ehkä kaikkein siistein lopputulos, mutta mielestäni kaunis koriste silti. Ruusun terälehtien kärkiin sipaisin lopuksi vielä hieman syötävää kimalletta (sormella, koska kiireessä oli sivellinkin kateissa...).

15.6.2012

Domino-pirtelö



Tervehdys kesälaitumilta! En blogianikaan unohtanut ole, mutta jotenkin ei taas ole aika ja keskittyminen riittäneet päivittämiseen asti. Tässä kuitenkin teille ihana herkkupirtelö, jonka nappasin testiin jo talvella, mutta sain vasta nyt kesäksi blogattua. Resepti on Nigellan, mutta mun tietoisuuteeni tämän saattoi jälleen Ruokaherkkuja-blogi.

Vaahtokarkkivaahtoa saa ainakin Citymarkettien Amerikka-osastoilta, mutta se ja kerma eivät mielestäni ole mitenkään välttämättömiä tähän. Hyvää pirtelöä tulee ihan vaan Dominoista, minttujäätelöstä ja maidostakin, mutta onhan tuo vaahto tietysti kiva lisä, jos ihan tosissaan haluaa herkutella ;D Vaahtokarkkivaahtoa laitoin melko reilulla kädellä ja jäätelöä taisin laittaa noin 150 g.

1 dl kermaa
0,5 dl valkoista vaahtokarkkivaahtoa
3 palloa minttujäätelöä
1,5 dl maitoa
3 - 4 minttu-Domino-keksiä



Vaahdota kerma ja sekoita puuhaarukalla joukkoon vaahtokarkkivaahto. (Itse käytin vatkainta.)





Sekoita tehosekoittimessa muut aineet.





Kaada pirtelöä puoleen väliin lasia, lisää kerma-vaahtokarkkiseos ja kaada loput pirtelöstä päälle.



----

Ostoslista:

Flora vispi - 1,15 € / 2,5 dl
valkoinen vaahtokarkkivaahto - 5,49 € / 213 g
Nestle Pingviini minttujäätelö - 2,59 € / l
Arla Ingman täysmaito - 1,07 € / l
LU Domino minttu - 2,99 € / 350 g


Yhteishinta: 1,90 € / 2:lle