30.12.2010

Savuporomousse



Resepti näihin Puolialastomalta kokilta. Meillä maisteltiin näitä jouluaterian alkupaloina ja torttujen ohessa suolapalana, mutta olisivat kiva tarjottava vaikkapa uuden vuoden juhliin tai miksei toki ihan muutenkin :) Mun makuuni tää oli tosi suolaista ja voimakkaan makuista, joten mulle vähempikin savuporo olis riittänyt. Mutta mä nyt olenkin ihan ruokanössö eikä tää ruisleivän kanssa ollut lopulta mitenkään liian voimakasta :D

Ens kerralla vois ehkä käyttää vähän voimakkaamman makuista pippurituorejuustoa ja silputa sinne taas tuoretta ruohosipulia sekaan :)

(4-6 annosta)
80-100 g kylmäsavuporoa
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 dl kuohukermaa
(suolaa)
ripaus mustapippuria



Lisäksi leipäsiin:

4-6 viipaletta ruisleipää
voita
pieniä salaatinlehtiä
(rosepippuria koristeluun)



Pyöräytä tuorejuusto ja poro monitoimikoneessa (tai vastaavassa härvelissä) sekaisin.





Vaahdota kerma ja kääntele se tuorejuusto-poroseokseen. Mausta (suolalla ja) pippurilla.



Nosta jääkaappiin odottamaan.

Paloittele leivät suupalakokoisiksi (itse laitoin Ruispalan kuuteen osaan) ja voitele leivät voilla, pane päälle muutama pieni salaatinlehti ja muotoile poromoussesta kahdella lusikalla sopivan kokoinen pallo jokaiselle leivälle, (sirottele pinnalle rosepippuria).





----

Ostoslista:

Pirkka poron kylmäsavupaisti - 4,87 € / 100 g
Créme Bonjour ruohosipulituorejuusto - 2,19 €
Arla Ingman kuohukerma - 0,99 € / 2 dl
mustapippurirouhe - 2,54 € / 70 g

Vaasan Ruispalat - 1,59 € / 12 kpl
Keiju leipämargariini - 1,43 € / 400 g
ruukkusalaatti - 0,89 €


Savuporomousse: 7,60 €

Itse tein tästä annoksesta 30 pientä suupalaleipästä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti